Жени да ве прашам, тие што сте се напиле Норлево, после колку време ви дошло менструација? Пошто се напив Неделата, и не ми е дојдено уште. Колку време отприлика треба да помине?
Фала многу но сепак ќе почекам уште некој ден бидејќи секогаш ми касни и тоа по многу така да мислам дека и овој пат е истото...а исто така и немам никакви симптоми...а стомакот што ме боли може е од тоа што ке ми дојде а може е и од премногу исплашеност
i jas isto se imam napieno norlevo pred edna nedela i mi kasni 5 dena inace napraiv test i izleze negativen a me bolat gradite i stomakot macno i mn mi e strav
Pa sekogas koga treba da mi dojde mi ispaga po nekoe mozolce na liceto.... isto taka i sega pocnaa da mi ispagaat i toa premnogu .. zatoa si se tesam deka ne e nisto strasno i deka ke mi dojde
Некаде имам прочитано дека доцни од таблетата,не ме фаќајте за збор,но штом сте се напиле немате галје.Нема да станете мајки!
Sekerce1 mislam deka nema potreba da se grizis dokolku deckoti ne svrsil vo tebe...iako postoi rizik...ti sovetuvam da si kupis test za bremenost od apteka toj cino okolu 50 denari i taka ke znaes na sto si...se nadevam deka se k bidne ok...ne se sekiraj
Па ако не свршил во тебе, како можеш да останеш бремена? Точно дека човек се учи додека е жив и не може се да знаеме, ама барем основни работи да научите пред да почнете со односи.
veri mislam deka korisno e da se znae i deka moze vo tekot na seksualniot odnos mazot da isvrla spermatozoidi bez da zabelezi...zatoa pri sekoj nezastirten odnos postoi rizik...
jas mislam da ne se plasis zosto bas istata situacija bese so mene i jas imav odnosi 2 pati bez zastita no ne svrsi vo mene i mi kasnese 2 nedeli pa eve mi dojde pred 2 dena sepak za najsigurno napravi si test pozz
Здраво јас сум нова и имам едно прашање до вас имам нередовна менструација првиот полов однос го имав пред да добијам посе два дена добив на 11 август , по заврсуванјето на менструацијата повторно со мојот дечко имавме и заститени и незаститени односи се случуваше и по двапати на ден наутро и навечер (бевме заедно на одмор) знате како тоа изгледа но ниту еднаш не заврси во мене ни кога имаше ставено кондом свршуваше секогаш 5-10 мин потоа ,последниот полов однос го имавме на 19 август , отогаш наваму ми е страв од бременост зошто додека бевме на плажа малку само ми се слоши , а и после одмор кога се шетав на сонце ми се потслоши еве сега на 11 сптември почнаа да ме болат градите и едно 6 дена до кај 16 сптември осеќав посилни болки болки во градите на допир а имав и слаби грцеви во долниот дел од стомакот но постепено градите престанаа да ме болат , вчера имав само грцеви во стомакот и нервоза но никако да ми дојде веќе е 9 ден од сиптомите иначе секогаш ги осеќам пред да ми дојде, менструациите ми се секогаш нередовни предходните месеци ми идеа на 2 па 5 наредн месец, на 11 август последната можно ли е да сум бремена со оглед на предходно кажаново а сиптомите да ги осетам баш кога треба да ми иде зошто обично почнувам да ги осеќам на датата од предходната менструација со е случај и сега, а ми има каснето и по 15 дена , ве молам за одговор
За да си ја решиш дилемата ти советувам да си купиш тест за бременост од аптека,само така најбрзо ке знаеш на што си,за да не се измачуваш.
simicka Најверојатно не си ама сепак купи си тест за бременост од аптека, ефтини се (50 ден.) и одма даваат одговор. Сега си под стрес дека мислиш постојано на можноста дека си бремена и затоа не ти доаѓа. Пробај опушти се и не мисли на тоа и за ден-два ќе добиеш. Ова ти го кажувам од лично искуство (и мене ми се има случено истото) ама сепак провери си за да бидеш 100% сигурна. Позз
simicka i jas se soglasuvam so toa sto go napisale devojkite pogore - mislam deka nema prostor za griza, simptomi imas i sega ne treba da mislis na toa dali si bremena ili ne odnosno treba da se opustis i ke dobies... i jas bev vo slicna situacija ti kazuvam od iskustvo
devojkiii imav odnos so decko mi toj den koga mi zavrsi menstruacijata odnosno vo sabotata... e sega problemot e vo toa sto toj ne e siguren dali svrsi ili ne vo mene ili ne... me interesira kolku se golemi sansite da ostanes bremena vo toj period (po zavrsuvanjeto na menstruacijata) aj pls ako znae nekoja nesto neka mi kaze....
Ако имаш редовна менструција веднаш после менструацијата шансите да останеш бремена се многу мали но сепак постојат незнам друго што би ти рекла, сепак мислам дека не е толку страшно бремена не се останува така лесно. Поздрав