Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ние неколку пати се обидувавме без кондом да сврши мм во мене за да останам бремена па не се фати. Дури после 4 месеци се фати од неколку обиди. Ќе се сложат со мене повеќето кои се обидуваат да имаат дете, дека со "плукни залепи" така одма не се фаќа. Мал е процентот од "прва". Не си трудна не се секирај, може од промена на време, или некое мало пореметување на организмот од нервоза, стрес и тн.
    Ова сега што ќе го пишам не се однесува на тебе конкретно туку општо за сите. Значи ќе бидам офтопик.
    Толку многу ми тешко кога ќе видам вакви глупави прашања, дали, зошто, кога, ако би, кога би.... ЗОШТО? Затоа што не внимавате а ТРЕБА, затоа што не читате не се едуцирате, затоа што не е само колку да се напише и праша нешто ради-реда, затоа што треба да внимавате при секој сексуален однос доколку не сакате да останете бремени, да направите муабет да си седнете со некој повозрасен, да одите на испитувања и проверка кај гинеколог (ова за жените се однесува многу јасно), ете затоа. Ми паѓа тешко на душа кога ќе прочитам во темата "Поддршка за сите оние што сакаат да забременат" кога ќе прочитам после години и години како се обидуваат за бебуш не успеваат и си ги кажуваат маките. А кога ќе прочитам тука некоја глупост ми се крева косата в плафон, ми иде да се акнам од компјутер или работава "зини земјо голтни ме". Мислам навистина?! Не сте мали некои колку што ве читам, гледам имате доволно годинки за да знаете основни работи за сексот и забременувањето.

На makedonkamak, jovanovska94 и anonymous16 им се допаѓа ова.
  2. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    Сакам да прашам зошто веќе ми доцни 15 дена па и повеќе. НЕ прашувам дали ќе останам бремена или нешто така,но ме мачи.Со дечко ми имаме само петинг и орален ама сеуште не сме имале односи.Малку ми е страв не знам ,баш за тоа за прв ват да не се случи нешто и секогаш пазиме.А пак и не ме напиња околу тоа па и мене не ми е проблем иако со него сум во врска скоро година ипол.Можеби ми е време ,17 години имам, ама се плашам .Додека го правиме тоа многу пати свршил на мене. Од што може да ми доцни? Од една страна се плашам,додека од друга страна пак и не сум скината па да се плашам. Се мислам деновите да одам да се проверам на гинеколог ,како за прв пат ..Што мислите вие ?

На JessieT и Sunnny им се допаѓа ова.
  3. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми имавме секс пред две недели и секако со кондом и сепак сврши надвор..минатиот месец ми дојде на 15 а сега ни градиве не ме болат..немам никакви знаци :/

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако се двоумиш дали си бремена, тогаш не, не си. :) Може да ти доцни од многу други причини.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    :x Од орален секс можи да се забремени,поарно не оди на гинеколог туку оди испитај си го желудникот да не имаш некоја дупка па со самото голтање на сперма да не ти забегало некое сперматозоидче во матката дирек самото да си се пикнало.
    100% ти е тоа трк одма по лекари или купи си тест за бременост и друг пат да плукашш :!: :wasntme:
    Редактирам,пази и низ папокот да не ти влези сперма ете нека ти кажат феминките многу од нив имаат така забременето,значи триење никако на голо и нека пази кај свршава,не можиш да бидиш сигурен во денешно време од кај се можиш да останиш бремена :!:

На hiphopgirl и Agrona им се допаѓа ова.
  6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ти душо не треба да одиш на гинеколог (барем не сега за сега) после кога ќе си поактивна освен петинг и орален, Е ТОГАШ ДА треба да појдеш и гинекологот убаво да ти објасне некои работи.
    А најпрво што треба да направиш е да земеш некоја литература и УБАВО да си ја исчиташ да си се едуцираш убаво, наместо да се трилкаш со дечко ти прво ќе си прочиташ убаво дали може нешто да биде и дали со петинг или со орален ќе останеш бремена? Што мислиш МОЖЕ? :^)
    КАКО БРЕ МОЖЕ???? Како прво имаш 17 години, ОК твое право е дали ќе имаш однос или не. Ниту јас ниту никој друг не може да ти каже што да правиш и што е најдобро, сепак не си мала да не размислуваш рационално. Можеш да си седнеш со некоја повозрасна личност и да ти објасне некои работи, доколку ти е срам, постои интернет отвори прогуглај, земи книга прочитај нешто.
    Не сакам да звучам лошо и остро, вие помладиве генерации растени со интернет, со секаква литература не знаете ли ништо од оваа работа? Со големо извинување за исклучоците.
    "Сакам да се е... , не сакам да ми влезе" муабетов. А тоа од што може да ти доцни е може од времето што е променливо, стрес, нервоза.... и ред други такви работи. Ако си прочитала и си се потрудила да прашаш некој повозрасен ќе знаеше дека ако сврши НА ТЕБЕ не се останува бремена, но ако сврши ВО ТЕБЕ без кондом ДА ИМА МОЖНОСТ.
    Јас знам дека ова е ФОРУМ и дека секој има право да си праша и пише што сака.
    Ќе ми изивните пак јас дека пишувам во темава не сакам да ја заклучат, но дајте ви се молам значи читајте, едуцирајте се не поради МЕНЕ или поради ДРУГИ некои, туку поради ВАС лично самите. Да си знаете да не ве прават е вака како "будали" некои неандерталеци.

7. MarijaPetrovska1

MarijaPetrovska1 Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Вчера имав незаштитен однос со дечко ми имавме 2 тури, вториот пат пред да сврши кога го извади од мене на пенисот имаше капка сперма, многу ми е страв да не свршил малце во мене, од вчера сум цела под стрест ми се лоши ми се повраќа не знам што да правам.. А не ми се плодни денови.. Можно ли е да сум бремена? И после колку дена можам да дознаам според симптоми или да купам тест за бременост? ве молам за помош :(

8. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190

Значи АКО не прочитавте поубаво, пишав погоре НЕ прашувам дали сум бремена,но ме мачи.Проблемот ми е,ми нема дојдено веќе 15 дена.Можеби прашањето не е за тука,ама прво оваа тема ја отворив и пишав. Фала богу размислувам,знам дека нема сигурно да останам бремена,но проблемот ми беше дали е од нервоза,стрес до времево. Инаку фала за одговорите.

9. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    здраво на сите... сакам да ве прашам можеби е смешно не ете мене ме мачи и сакам неколку мислења ваш да слушнам... имавме односи со дечко ми не користевме презерватив и тој смета дека пред да го извади можеби прснало внатре :D и покрај тоа што сврши надвор од мене... но ме интересира дали и ако свршил малку или нз што може да забременам мн ми е страв некако :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: ве молам за мислење :)

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    имаш 24 год и вакви прашања поставуваш??? НЕ МИ СЕ ВЕРУВА!

11. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    па можи се глупави да .... но секој со маката.. јас имам мое мислење но сакав да слушнам и други .. али гледам дека некој не сака да даде мислење.... тоа е нз дека и овај форум е за критики а не за да се поддржуваме и помагаме хх тнк

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    И еден сперматозоид е доволен ако сака да се фати. Но сепак тој може само си паничи. Факт е дека без заштита никогаш не си на чисто, останува да си почекате и да дознаете. :)

13. haribo19

haribo19 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Девојкиииии ВЕЕ МОЛАМ помогнете ми :((..вчера ми беше 5 ден од менструацијата т.е. последен и нормално имав малце крв..Со дечко ми имавме односи со кондом но на жалост кондомот се скина и тој сврши во мене :sweat: :sweat: Испаничив многу и после нецели 2 часа одприлика испив норлево :worried: И исто пред пет ипол месеци ни се случи ваква незгода и бев приморана да испијам норлева таблетка...Што мислите дали имам простор за паника?? ;( ;( Читам секакви статии дали може да се забремени на последниот ден од менструацијата,колку се ефективни таблеткиве СКРЕНАВ...ВЕ МОЛАМ кажете ми ваше мислење помогнете ми да се смирам малце хх...ви благодарам на сите однапред :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

14. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Нема никаква врска тоа што си имала менструација. Може да забремениш и тогаш. Да си знаеш за друг пат.
    А сега мислам дека немаш опасност поради Норлевото. И бидете повеќе внимателни! :)

На haribo19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kitten19

kitten19 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Последен пат имав секс на Нова Година (незаштитен :| ) и одма наредното утро добив менструација. Сеа овој месец требаше да добијам до 10ти најдоцна, секој месец ми доаѓа од 1ви до 10ти... но уште немам добиено. Можно ли е да сум забременила? Помагајте се изедов :sweat:

16. haribo19

haribo19 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Фала ти многу на одговорот :inlove: Од секогаш сме пазеле али ето очигледно не доволно хх :) Стварно се надевам дека нема ништо бидејќи имам 19 години имам факултет пред мене бебенце не ми е баш во план Мене ми е страв бидејќи имам пиено веќе еднаш норлево па си реков да не не е ефективно второво... не знам :( како и да е ти благодарам многу :* :*

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    haribo19 напиша:Девојкиииии ВЕЕ МОЛАМ помогнете ми :((..вчера ми беше 5 ден од менструацијата т.е. последен и нормално имав малце крв..Со дечко ми имавме односи со кондом но на жалост кондомот се скина и тој сврши во мене Испаничив многу и после нецели 2 часа одприлика испив норлево :worried: И исто пред пет ипол месеци ни се случи ваква незгода и бев приморана да испијам норлева таблетка...Што мислите дали имам простор за паника?? Читам секакви статии дали може да се забремени на последниот ден од менструацијата,колку се ефективни таблеткиве СКРЕНАВ...ВЕ МОЛАМ кажете ми ваше мислење помогнете ми да се смирам малце хх...ви благодарам на сите однапред :inlove:

Здраво на сите.Јас сум нова на овој форум,се надевам ке можам да помогнам и да ми помогнат :)
    харибо 19 ,вака јас имам пиено апче пред година ипол мислам,и да се ефективни мегутоа на самото упатство пишува дека се мн.штетни и дека не смеаат да се пијат во брзо време доколку еднаш се имаш напиено ,поточно потребно е 6 месеци растојание не помалку за да можеш да се напиеш пак.Исто така пишува дека доколку го испиеш потоа потребно е да имаш заштитен однос затоа што шансите да останеш трудна се многу поголеми од вообичаено.Инаку можеби ке имаш проблеми бидејки си испила две во краток период( со едно се случуваат а со две :( ) мегутоа искрено се надевам дека се ке биде во ред ,на секого може да му се случи (и мене ми се има случено ) и дека ке бидеш добро,но за следен пат внимавај и кога пиеш нешто читај го упатството корисно е ;) позз

18. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1

19. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    цели 17 дена си го поставував прасањево се мрднав дечко ми тврдесе дека не направил беља ама од кај да знам и денес таман се ресив да купам тест и ДОБИВ колку се израдував :D ама сакам да прасам од сто мозе толку да доцни ако знае некој??

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.624
    Допаѓања:
    40.112
    Ако ти доцни секогаш тогаш треба да провериш хормони, а ако е само сега тогаш може да е заради стрес. нервоза и такви работи.