Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Macka9

Macka9 Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Срцка не си бремена според мене, но за секој случај направи си тест. Може да ти касне од многу други причини, стрес, инфекција, прелада... Позз[/quote]
    Koj test da go zeam i koa da go napravam, odnosno kolku da chekam? :/[/quote]
    Земи си било каков тест сите работат на ист принцип оној шур чек е најдобар според мене а ке си го направиш со првата мочка утре сабајле или задутре не дека и поручек нема да даде точен резултат ама ај да си бидеш на чисто[/quote]
    Fala mnogu <3<3

2. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo...sakav da dadam moe mislenje ako svrsil sigurno malku vo tebe i ako toa se pogodilo bas koga ti se plodni denovite moze da ostanes bremena,zatoa sto moja drugarka ima taka ostaneto od malku kako sto vikame da plujnes i odma pravo....

3. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Zdravo...sakav da te sovetuvam dokolku go prifatis mojot sovet ,da si se pazite zosto nema vrska plodni neplodni denovi kaj sekoj e razlicno moze da se fati i taka pa i pred i po zavrsuvanjeto i drugo so sakav da ti kazam e -preterano pienje na vakvi apcinja ne e dobro zatoa sto vo idnina mozat da ti napravat golem problem zatoa ti preporacuvam pazenje i da prekines so zemanje na istite...pozzz

На Sedmica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Ne se sekiraj ke ti dojde,nema od sto da panicis....pozzz

5. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Jas mislam deka ne si bremena,nema od sto da si koga ne svrsil vo tebeiako imate nezastiten odnos dodeka ne pocne da svrsuva vo tebe tesko deka ke ima nesto...pozzz

6. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Za bremena ne si sigurno stom ne svrsil vo tebe ama ti preporacuvam za vreme na menstruacijata odnosi da nemas znaci neznam dali ste pravele so ginekolg muabet ama preporacuvaaat za vreme na menstruacija da se nema odnos posto se e otvoreno odozdola i ne e ubavo moze da imas ponatamu komlikaciii ili da zakacis nekoja bakterija sto ke nemozes da ja trgnes od tebe, ti davam sovet dokolku sakas da go prifatis...Pozz

7. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    ти благодарам многу и јас така мислам но сомнежот секогаш е присутен како и да е сакав даслуснам мислења ви благодарам :* :* :* :*

8. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Nistooo poveli i drug pat i ne se plasi i jas imav nezastiten odnos so decko mi celi 4 godini pa nisto ne stana bidejki si svrsuvase nadvor,se dodeka ne pocnete da si probuvate i ne se somnevate epten vo nesto mali se sansite da ostanes bremena,mwa

На enriketa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. haribo19

haribo19 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1

Знам свесна сум дека е лошо што имам испиено 2 досега во иднина стваарно ке мора да сме многу внимателни..но ето препорачано е да не се пијат во пократок период од 6 месеци јас го испив второто послее 5ипол месеци 6 месеци без 10 дена ххх :) што мислиш според некое твое мислење,знаење,искуство можам да сум бремена или немам простор за паника ?и исто сакав да прашам кога е најдобро да направам тест ?

10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Препорачливо е да не се пие толку често за твое добро оти не е шала апчето, а не дека нема да функционира. А тоа што во краток временски период си осетила потреба да го испиеш апчето е добра индикација да размислиш дали да си побараш редовна хормонска заштита отколку вака да си го нокаутираш телото со бомба од хормони секои после некој месец. А на дечкото уште веднаш, без разлика со кондом или без кондом, ќе му кажеш да не свршува внатре во тебе. Каде е неговата одговорност?

На Tikvice и Sedmica им се допаѓа ова.
  11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Минатиот месец ми дојде на 14ти и се во ред, знам дека секој нареден месец ми касни по некој ден, но ете денес 18ти сме и уште ми немам добиено, само имам повеќе апетит, јадам многу и ми ''збуфнуваат'' градите како пред добивање. Имав односи но нема никогаш свршено во мене,се е во ред. Од кои причини друго може да ми доцни? Бев преладена пред неколку дена и само тоа што знам...

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.837
    промена на време,стресови,нервози,ако си пиела некои антибиотици ... обично овие си причините за доцнењето доколку си сигурна дека немаш причина да се сомневаш дека можеби е нешто друго :)
    почекај уште некој ден ако не појди на гинеколог провери си се тоа ти е најубаво :)

13. a.nnna

a.nnna Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки нова сум на форумов.Имам 17ипол години и сеуште сум невина. Имам дечко со кој одам 2 години но сме немале ништо посериозно само поради тој мој страв да не останам бремена. ;( Можи ќе делува малце смешно но не сакам да ме осудувата навистина ми треба помош. Пред 2недели бевме кај него дома, значи немаше ништо сериозно сеуште немам односи со него само кога свршување сврши на мене на вратот. Потоа се нормално се избришав со влажни марамчина и кога си појдов дома се туширав. Требаше да ми дојди пред 2 дена но сеуште нема ништо, а кога ќе ми иди секогаш имам болки во стомакот, но сега нема ништо и само некој црни мисли ми се вртат во главата. Знам дека не е можно да сум бремена, но читав на еден српски форум дека некое девојче забременило кога дечко и сввршил на незе и демек кога се туширала од тоа што останало на незе не знам како останала бремена. Помогнете ми кажете ми ваше мислење. Ви благодарам однапред

14. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    чим си невина нема санса :hai: а и да не си невина како би влегло тоа внатре освен при односи така да узивај ќе добиес :)

15. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    И друго млада си уште додека ти трае менс.стпи се немај односи не е здраво се добивааат секакви инфекциии и бактериии вака,се е отворено одоздола кога имаме само заради тоа се чувај после за нешто да не ти биде мака...поздравче

16. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Не си биди слободна леле не е можно така да се остане трудна ....вака и да имаш односи да ти сврши и на стомахот и да ти потече надоле пак нема да останеш,само да знаеш оти смерматозоидите кога излегувааат на воздух не живеат, само во внатрешноста ако сврши во тебе и малу да е ако сака да се фати ке фати...така да не се секирај и да имате однос неможе така да размислуваш дека ти е страв да не останеш бремена и за тоа да немаш,не можеш цело време на тоа да мислиш така никогаш нема да се прежалиш:)..поздравче

17. a.nnna

a.nnna Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ви балгодарам многу ми олесна. А насвистина имам предобар дечко. Тој има 20 год. и како што кажав веќе 2 години сме во врска веќе и жал ми е да го гледам вака.. а од друга страна јас имам преголем страв и плус тоа имам голем притисок од домашните цело време ме тераат да се скарам. Али сепак многу ви благодарам :*

18. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Ти најубаво треба да знаеш дали има паника за загриженост или не,доколку свршил во тебе и малку да е може да има нешто но доколку се пазевте мислам напиша незаститен ама ако не свршил во тебе нема место за паника..поздравче

19. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    kitten kako si sto napravi ,dali pravese test,pozdravce

20. haribo19

haribo19 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки..повторно јас :) Го прочитавте мојот проблем предходно..вчера изгледа добив..имав слабо крварење да речам али ево денеска крварењето ми е нормално ко и сите менструации предходно..е сега хаха прво не знаев дали имам добиено(сеуште не сум сигурна) бидејки во упатството од норлевата таблетка пишува дека можно е и да се искрвари али не верувам дека до олку многу колку што јас денес..не знам дали да направам тест што мислите?крварењето е од менс или реакција од таблетката :worried: :worried: :worried: поздрав :inlove: :inlove: :inlove: