Па на дечко ми не му пречи тоа ако останам бремена..Тој не ни се потруди да најдеме некое решение дури и се радуваше.Страв ми е само од моиве дома...[/quote] Место да уживате и да се заштитите од вакви работи, вие бебиња правите демек несакајќи. Еднаш сте млади еднаш. Од љубов не живеете, бебето бара пари...на 17 години трудни сешто ќе прочита човек.
Немој да викаш така.Ако ете ре4еме останала тоа е што е.Да е жива и здрава.Штом се сакате со дечкото тогаш се знае што следи.Ви посакувам срекаа И мама се омажила на твоја возраст и ме добила мене Ако де4кото твој работи ,добро ако не ке се снајдете со помош на неговите и твојте додека најде работа.Па не е крај на светот
Абре девојко, сигурна си дека на 17 години би можела да гледаш дете? Работава-дете гледа дете. На исто годиште сме, али у ниеден случај не би прифатила на овие години да се нафатам на таква одговорност! Крај краева со што ќе го глеате тоа дете? Од љубовта? Дечко ти чим не се потрудил да најде некое решение, не се надевај дека на нешто друго ќе се потруди. Не ми е јасно само зошто не користите кондоми??
Па на дечко ми не му пречи тоа ако останам бремена..Тој не ни се потруди да најдеме некое решение дури и се радуваше.Страв ми е само од моиве дома...[/quote] Тоа што не се буни дечко ти и ако е за да го родиш детето, не значи дека и ти треба да го сакаш тоа. Тоа е твое тело, твој живот и треба да ви биде заедничка одлуката, а не од негова мрза да родиш дете. Не си се напила апче, почекај уште малце и оди на гинеколог и види дали си бремена или не си.
Ех до кај дотуркавте сеаа цццц.Сакате да каже ако е бремена да абортира ли ??? Знаете ли дека ако прв пат абортираш послее е многу потешко да има дете Значи послушај го твоето срце ако се сакате послушај ме и немој ништо да правиш на своја глава . ЈА се надевам дека ке го прифатат твојте родители тоа беебе.Не се плаши.Да имаш бебе значи да дека си благословена . И дај ве молам немојте веке со напади
Zdravo. Kje mozhe li da ve prasham dali bi mozhela da zabremenam ako na poslednata den od menstruacija imam odnosi so mojot dechko? Znachi nie imavme odnosi toj svrshi vo kondomot, podocna polovina chas probavme pak bez kondom no nemavme odnosi ni 2 minuti? Jas sum sigurna deka toj ubavo se izbrisha odkako zavrshivme prviot pat no sepak mi e stvar... Fala odnapred!
Мислам да Прашај ја мајка ти како идат тие работи и ке видиш Мене мојата ме учеше за такви работи пред да тргнам на школо а и постара сум од тебе затоа ...
На 17 години ќе најде работа??? Да во кафич на диво. Не зезај жити се, тој малолетен па уште и дете одозгора. За дете се работи алоо, не за предмет. Место да уживате деца ќе гледате...бог да чува.
Абе сеа како да ти кажам, ама мајка ми ме учеше дека дете неможе да чува дете! ОСОБЕНО не ради задоволства.Мајка ти незнам што те учела и не ме ни интересира, али ако си постара од мене не значи дека си и попаметна. За крај благословени се оние ЖЕНИ кои со години се обидуваат да добијат дете, па на крај добиле, а не ДЕЦА што го праат тоа само да им биде интересно!
Мора да се најде некое решение.Абортирање не е решение. Знаеш ли колкав ризик е тоа. Сеуште не е зрела и развиена доволно.Со помош на родителите од двете страни ке проживеат некако ако и тој нема 18.Коа ке напуни мора да барa чаре некое.А и слушнав дека може да се вработи негде али со пола работно време .А после ке се вработи нормално некаде во некоја фирма макар магационер ако не повеке... Ахх бе деца беее....Човек од дома да не ве пушти одма експлодирате.
хе хе хе,Aнгелче на девојчево и го испланира брачниот живот до најмала ситница,до степен на вработување на магационер на партнерот . и муабетов за абортусот што го сврте тука,мислам дека редно е веќе како дваесет годишна девојка да се информираш малку повеќе за абортусот,веќе кога се ставаш во ситуација да делиш совети,барем валидни да се
Spored kazanoto ne bi trebalo da si bremena ne mi se veruva,zatoa sto so zastita pa posle se izbrishal i traelo mnogu malku ne ne mislam deka nema sansi....Pozzzz
Ќе бидам сурова,ама дечко ти си го направил кејфот,сега и да си бремена он може да те остави и да си тера животот,а ти ќе треба дете да гледаш во години во кои треба да уживаш и да го спознаваш светот. Оти си дозволувате вакви работи? Штом веќе се нафаќате со односи,па едуцирајте се,заштитете се.. Искрено,се надевам по некоја среќа дека не си бремена,и ако не си,памет в глава за друг пат. А ако си,треба добро да размислиш каква одлука ќе донесеш и да сфатиш колку животот ќе ти се промени. Толку неодговорна младина има,за плачење е работата... Не се скапи до толку кондомите,колку што поскапо ќе ти испадне и бебето,а па за маката и каењето подоцна нема ни цена...
Некој паметен рекол- После ј*бања, нема кајања.....ама како на младиве да им го подигнеш нивото на свесност, какоооооооо???? Како што не седнале да учат и имаат некоја идеја и замисла за животот, како што не седнале со родителите да поразговараат и подучат за некои работи, родителите така модерни- седи не ме знаеш им допуштаат се и сешто, незнаат да им кажат не, дојдени се до тој степен да некогаш незнаат сопствените деца каде им се, што прават и со кого се дружат. Ете така-пишувајте реплики колку сакате, но тоа е тоа за голема жал. Уште на млеко мирисаат, за друго не ми текнува, за секс и те како. После кога ке се случи нешто, кој е крив? ЦАЦКО
Баш така, прашањава за дали сум бремена, и дали да абортирам им станаа како добар ден и чао, цццц решението после незнаат каде да го бараат па затоа и се помлади луге се самоубиваат, повeкeто за жал млади девојки, немам намера да навредам никого но легнуваат со некој што не го ни познаваат па после на тој не му е гајле, ние на 15, 16, 17 години жмурки игравме, но кога више сте одлучиле да имате односи, едуцирајте се малце повише, заштите те се, па не е само бременоста има 300 други болести и инфекции кои некогаш можат и со живот да се платат.
Мило ми е што не си бремена,ама неможев а да не прокоментирам.Од твоите мислења видов дека не си едуцирана во врска со сексот!Самата прашуваше дали ќе си трудна од анален секс,ако од стомак ти се растече сперма кон вагина,и уште некои такви прашања,а цело време потенцираш како имаш незаштитен сексуален однос.Ај на страна што неколку месеци само си сексуално активна,што имаш само 17 год и што не си во некоја долга врска,ама без многу познавање од сексот да се впуштиш во секс без заштита стварно не разбирам?! И самата знаеш како што гледаме и ние,секој месец ти е прашањето пред да ти дојде : МОЖНО ЛИ Е ДА СУМ БРЕМЕНА.....? Епа што ве чини да користите заштита,ама и да внимавате за време на односот? И каков е тој партнер што на твои 17 год ќе си вика не е битно дали ке си бремена или не,треба да мисли на вашата иднина,а не ај ја ќе си правам кеф до кога можам,па ако се случи...е тогаш ќе видиме како стварно ке реагира и дали ќе те зафркне со дете во раце или ќе остане со тебе.Не зборувам злонамерно,ама незнам по кој пат ќе кажам: Ние сме женски,на нас со бременоста ни се менува целиот живот. Ако сеуште не сте спремни за таква промена,вие одлучувајте и вие си ја креирајте иднината,а не дозволувајте некој тоа да го прави место вас.