Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Лина, незнам што мислиш под „незаштитен однос“?! Ако свршил во тебе, да си одиш на гинеколог обавезно да видиш за што се работи. Е сега, ако се работи за спречен сексуален однос, т.е. свршил надвор од тебе не постои место за толку голема паника, пошто ете ти дошло, а негативен тест за бременост си добила. Не се паничи толку многу, зошто како што кажав, ако е спречен сексуален однос, нема потреба од паника зошто мислам дека ќе почниш (или веќе си почната) од страв да емитираш симптоми на бременост. :)

2. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Проблемот е во тоа што незнам дали сврши во мене :( Ден после тоа раскинавме и од тогаш го немам видено ( а не ни сакам :!: )
    Ќе правам утре уште еден тест, и ќе идам на доктор, па што биде нека биде. :doh:

3. girlgirl123

girlgirl123 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    VE MOLAM ZA ODGOVOR I SOVET

vaka pred nekoj den imav prv seksualen odnos so deckoto,neznam kolku moze da se narece odnos zatoa sto nemase bas i nekoja penetracija i mislam deka ne ja izgubiv nevinosta togas zatoa sto ne mi tecese krv voopsto a kako sto napomenav nemase ni penetracija, no ima edna rabota sto me plasi malku, imeno vo tekot na cinot vidov deka ima na penisot nekoja ligava materija koja bese i na vrvot na mojata vagina... pa sega se prasuvam dali moze nesto da se slucilo inaku imam 17 godini i sega mi docni nekolku dena no mi docnelo vaka i prethodno... VE MOLAM ZA ODGOVOR I NEKOJ SOVET BIDEJKI MI BESE PRV PAT I MOMENTALNO SUM ZBUNETA

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

не знаеш што е „лигава течност„ а знаеш да шириш нозе па уште без кондом?????
    не си трудна уживај.

п.с. одлучи се колку год имаш ;)

5. girlgirl123

girlgirl123 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    imam 17 ama od brzanje panika i zasramenost ... kako i da e ti blagodaram na odgovort

6. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Srcko ne se sekiri ne si bremena ke vidis 100% ne si bremena tie simptomi i jas gi imav i mislev deka stvarno sum bremena deka prv pat taka se cuvstvuvah a jas sakav mislam si probuvavme ama posle ne bilo taka a i ne znam od sto me bolea tolku mnogu ama ne bese bremenost,Pozzz

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Кога губиш невиност, може да ти тече крв а може и не. - Ова обавезно да си го знаеш секогаш, се зависи од организмот и од хименот твој.
    Друго, не си бремена, туку ти се пореметила менструацијата за време на односот, сега ќе ти варира ќе ти дојде покасно од планираното.
    Другото лигавата течност веројатно е предсемената течност од партнерот..претпоставувам значи.
    И следен пат практикувај КОНДОМ при секој однос.

8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Девојкии правев тест и Негативеен е . Се прерадуваввв :$ :rofl: Утре идам на доктор да проверам крв и мокрача да проверам за што се работи.
    Фала ви на сите за вашите одговори. :D
    Бакнежи :* :* :*

9. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Здраво девојки,да ве прашам нешто.Пред недела и нешто имав однос ,и сврши во мене но отпосле се свеснав,и утредента пак,и наредниот ден значи 3 пати по ред.Сме зборувале за бебче но како и се друго тоа не се планира ,кога ќе биде ќе биде сепак верени сме.Ме интересира ваше мислење ,имам симптоми како пред да добијам грчеви во стомакот ,ме болат градите ... можно ли е да сум бремена,секако ќе одам на доктор но некако владее страв во мене па ни тест неможам да купам. :?:

10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    секако дека има огромни шанси за бременост...која ти е датата за добивање?

11. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    5-ти март треба да добијам,затоа незнам за симтомиве дали има можност или не.

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    ако не добие до 5ти тогаш направи тест...исти се симптомите :)

13. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Да да ,ке чекам до 7 и ке направам тест,па за 8-ми март јас него поклон ке му дадам :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Лајкче

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Hе,хе,хе детски муабети |(

16. Somerhalder13

Somerhalder13 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Девојки фала ви на сите коментари! Иначе ми падна камен од срце имам менструација :*

17. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Не се секирај топлината е поради триењето, кое настанува при односот и зголемената циркулација на крв во вагината, спермата не е толку топла за да ја осетиш.

Не си трудна без гајле, не е така лесно да влезе спермата таму, додека да стигне до јајцеклетките да ги оплоди има долг пат. Само внимавај со аналните односи да не си направиш трајни последици, аналниот во никој случај неможе да биде замена за вагиналниот.

На Meredit му/ѝ се допаѓа ова.
  18. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    здраво на сите, значи вака имам да прашам...прашање до оние кои користат концентраптивни таблети да ми даде некое подетално објаснување со која сигурност тие дејствуваат знам дека треба да се пијат еден месец и тој месец редовно кога се имаат односи да е со кондом но прашањето е за подоцна дали со сигурност може да се има без кондом , прва,втора партија или едноставно кажано кондомите да ги исфрлиме во употреба ако може така да се каже :lol: :rofl:

19. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Pa vaka dokolku se pijat takvi tableti znaci tie zastituvaaat od nesakana bremenost i gi pijat poveketo so sakaaat da imat odnosi bez kondom a nekoj i svrsuvaaat vnatre zatoa se zimaaat tie tableti,a dokolku koristite kondom nema potreba da koristite takvi tableti ti stitat od nesakana bremenost dokolku se zemaaat kako sto treba...Pozzz

20. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Имај во предвид дека контрацептивните таблети штитат само од несакана бременост, но не и од инфекции и сексуално преносливи болести како кондомот. :hai: