Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    Ако сте се одлучиле за таблети како метод на контрацепција, веројатно сте долго заедно па страв од СПБ не постои. Одговорот е да. Може да се има со сигурност секс без кондом, затоа и служат. Можеш слободно да ејакулираш внатре, но внимателно, девојката не смее да заборави ни еден ден да ги земе, секогаш во исто време од денот. Нека си стави аларм на телефон. Исто така внимавајте, кога ќе престане со земање, ризикот од бременост е двојно поголем. Тоа е тоа. ;)

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    да додадам, освен убавините во сексот може да предизвикаат многу негативни последици, дали сте запзнаени?
    овие апчиња можат да предизвикаат тромбоза, рак на грло на матка, рак на дојки, рак на црн дроб и со секоја година користење го стареат цервексот (грлото на матката) за 2 години па со подолготрајна употреба можат да доведат до неплодност.
    Внимавајте!

3. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Здраво девојки ,еве и јас да ве обавестам дека добив сабајлево,не било речено да биде сега ,но кога ке биде ке ја споделам веста со вас .Ви благодарам на мислењата :)

4. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    Да не ги плашиме децава. Точно е се што напиша, па затоа и овие таблети се препишуваат од лекар и се земаат под негов надзор. После една година употреба, се прави пауза задолжително. Така цервиксот се враќа во нормала па не постои ризик од неплодност. Веројатноста да дадат несакани ефекти при правилна употреба е минимална, затоа и се толку распространети низ светов.

5. bubamarka

bubamarka Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош: Пред 10 дена со дечко ми имавме анален секс без заштита,тој сврши во мене,откако сврши легнав на грб чекав да истече спермата а потоа се избришав и отидов во тоалет да се истуширам.После тој чин пребродив плодни 2денови со секрет како белка од јајце и болки во јајниците,тоа ми помина сега имам болки во кичмата кај крстот.Дали постои можност да сум бремена??? Ве молам за помош!!!

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    да сигурно си бремена.
    ЗНАЧИ НЕ Е ВОЗМОЖНО..ЗАР НА 28 ГОДИНИ ВАКВИ ПРАШАЊА?!

7. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Znaci ti svrsil na drugo mesto kako moze da si bremena ....Ne si 100%

8. anianeana

anianeana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki pred mesec dena imav odnosi so decko mi ama so kondom ,mi docni na 5 trebase da dobijam menstruacija a vo megjuvreme imav nekoi stresovi okolu fakultetot dali e mozno da mi docni od stresot ili pa nekad boze da sum bremena vase mislenje

9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ако кондомот не ви се скинал нема шанси да си бремена а секако од стрес може да ти доцни ми се случувало и мене

10. sakajteme

sakajteme Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    391
    Zdravo devojki help me
    pa vaka na 4 jan. So deckomi imavme peting sakavme da imame sex za prv pat no ne bidna nisto toj svrsi sekako ne vo mene tuku vo vlazno pa potoa prodolzivme no se otkazavme, ( sto znaci ne sum skinata )
    Potoa dobiv na 21 jan. I mi traese 8 dena kako I sekad, no vo februar ne dobiv eve 8 sme uste nema nisto uf ovoj mesec I minatiot imav golem stres dali e od toa ??Btw ne mi se losi I nemam vrtoglavici
    Fala epten :*

11. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Од стрес ти доцни, нема шанси да си бремена . :)

12. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Што химени ќе бевте така почнати, ама секогаш нескинати? :?:
    Дај продајте ми ги за бизнисот со фасади.

Стресот е лоша работа, одговорна за многу промени во организмот, па така и за циклусот.
    Штом си имала на 21ви, немаш гајле, од промаја не се забременува.

13. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Девојки ми касни точно 30 дена. Направив три теста негативни се, а немам никакви симтоми на бременост најнормално се чуствувам. Дали нркој знае отприка што е, му се има ли некој вакво нешто случено?

14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Јас би ти препорачала да одиш на гинеколог да те види ќе ти каже што е работата сигурно,сепак не е мал период 30 дена да си била бремена на тестовите сигурно ќе покажело до сега ако има нешто.Можеби имаш некој хормонски дизбаланс.Ќе ти каже тој понатака што,како.За да ти биде мирна главата.Позз и се најубаво ти посакувам.

15. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    И јас пред некое време го имав истиот проблем.Ми каснеше и повеќе од 30 дена а немав никакви симптоми на бременост отидов на гинеколог и немаше ништо,тоа било од стрес,промена на клима,и такви раб.Тогаш јас бев за Италија си дојдев и ми се поремети циклусот , но пак се стабилизира по некое време.Можеби од нервози,стресови,промена на клима, да ти доцни.

16. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    ве молам за мислење
    значи пред три недели имав односи со дечко ми и го тргна кондомот и ми го стави така , ама тоа траеше колку една минута. После продолживме со друг кондом и си сврши надвор. завчера пак имавме односи и кога да го извади кондомот ми остана внатре ( и овој пат не сврши ама пак си мислам на таа предсемена течност да не имало во кондомот ) еден ден после тоа добив, т.е. вчера. Ама денес на моменти ми се вртеше свест и ми се лошеше а и плус до сега читав за случаеви кога добивала девојката првите неколку месец и а била трудна :( Значи и во двата случаеви немаше свршено туку таа предсемена течност ме става на мисла а и ова денес штио ми се лошеше и ми се вртеше ... Што мислите ??

17. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    Интимни прашања, проблеми и совети

ве молам за мислење
    значи пред три недели имав односи со дечко ми и го тргна кондомот и ми го стави така , ама тоа траеше колку една минута. После продолживме со друг кондом и си сврши надвор. завчера пак имавме односи и кога да го извади кондомот ми остана внатре ( и овој пат не сврши ама пак си мислам на таа предсемена течност да не имало во кондомот ) еден ден после тоа добив, т.е. вчера. Ама денес на моменти ми се вртеше свест и ми се лошеше а и плус до сега читав за случаеви кога добивала девојката првите неколку месец и а била трудна :( Значи и во двата случаеви немаше свршено туку таа предсемена течност ме става на мисла а и ова денес штио ми се лошеше и ми се вртеше ... Што мислите ??

18. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Доколку тие 2 пати, пред тоа сте имале односи, значи тоа да ви бил втор однос едно по друго, тогаш има шанси да залутал некој сперматозоид во предсемената течност. Но доколку ви била „прва партија“, тогаш нема простор за паника. А и плус си добила. Јас мислам дека не си бремена, уживај си. :)

19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Интимни прашања, проблеми и совети

Јас мислам дека не треба да паничиш, не си трудна бидејќи не свршил во тебее и чим си добила. Има така девојки кои добиваат првите месеци во бременоста меѓутоа тоа се многу ретки случаи. Тоа што ти се вртело и ти се лошело може и од стрес што паничиш или ти паднал притисокот. Но сепак ако си толку загрижена направи еден тест за бременост колку да се смириш :)

20. Blondie14

Blondie14 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    здраво девојки,имам 15 години и дечко ми е исто 15 години..Епа сеа вака..Не сум скината,пред две три недели со пенисот ми го допираше задникот,а претходната пробавме со кондом ама јас се тргнав(значи не ми го стави).Претходниот месец ми дојде на 10ти,обично требаше да ми дојде околу 1ви 2ри..Можно ли е да сум бремена???
    п.с. болна сум (грип,кашлица) можно ли е од тоа да ми касни??
    И извинете што прашувам вакви глупи прашања,ама многу сум во паника ве молам одговорете ми ;( ;( ;( ;(