Почекај малку,рано е за да ти каже тестот точни разултати.Почекај барем 1 недела(иако сметам дека е рано) па направи си тест.
Не не не е така. Апчето норлево оневозможува бременост секако,и има околу 95% сигурност дека нема да се случи бременост или пак 99 % беа не сум сигурна. И си го испила на време во рок од 24h и сигурна сум дека се ќе биде во ред. НО не ти препорачувам негово користење,внимавј повеќе следен пат бидејќи апчето е преполно со хормони. Спојлер би требала да добиеш порано сега,веројатно за 5-6 дена ќе прокрвариш. И еве прочитај тука ако нешто те интересира повеќе seks/apce-za-den-potoa-t1453/
Девојко ако не знаеш не дели совети и не и давај сигурна надеж Norlevo® is a morning-after birth control pill that can prevent pregnancy. Norlevo® has no effect if you are already pregnant. How it works is not completely understood, but it is assumed that the primary mechanism is inhibition or delay of ovulation. Norlevo® cannot terminate pregnancy. If you're already pregnant or if this method of birth control is not successful and a pregnancy develops, Norlevo® has no known harmful effects on the fetus. Повели: http://www.norlevo.se/patient-information-in-english
и на упатството на норлево пишува дека доколку јајце клетката е веќе оплодена апчето не делува, и затоа е најпрепорачливо да се испие во најбрз можен рок, односно за 24 часа... така да и норлево апчето не ти е 100 сигурност, кондом и само кондом и навремено вадење, само тоа може да спаси од несакана бременост...
Ама ако СИ бремена ,пример ти текне да го испиеш апчето после една недела а веќе си оплодена. Ако се испие навремено,шансите да остане бремена се МИНИМАЛНИ да не речам скоро невозможни. И ти инфоримрај се малце колку време треба да се остане бремена односно колку патува сперматозоидот до матката,па да ја најде јајце клетката па после збори. А и ова што ми го копираше убаво си кажува ако си веќе бремена, и плус огромен процент има на успешност апчето. Пс:Со тоа ти што и рече ако си оплодена не ти делува,многу многу и помогна дури и премногу.А јас не идавам сигурна надеж затоа што напоменав дека апчето не е 100 % но пробав да и објаснам и помогнам да не паничи пред време и да не си прави дополнителни стресови.И за разлика од тебе гледав да и помогнам а не само да и кажам не ти делува како ти што направи.
еј девојче ај иди доучи биологија и порасни! не мора со тебе да се докажувам тука што и како е. очигледно немаш доволно години па не ни знаеш нешо многу секојдневни примери па тука нешто паметна се праиш.
^^ Значи девојката има "фора" од 72 часа без разлика дали се оплодила јајце клетката или не. Таа можеби ќе биде оплодена, но тоа е целта на апчето со делотворството од 72 часа- да оневозможи оплодената јајце клетка да биде вгнездена во матката. Тоа што го пишува на сајтот или упатството, се мисли за девојки/жени кои веќе се бремени (читај-зиготот е вгнезден во матката и започнал со делба).
здраво феминки...имав секс пред пола час од прилика... кондомот бил малку потскинат... минијатурно скинат беше ... дечко ми свеши но надвор од мене... дали треба да пијам апче или не е морално.. што мислите. ?
Што е сигурно,сигурно е.Пи си ап4е.И самата викаш дека бил малку потскинат.Во овој случај се е можно.
Штом свршил надвор од тебе, нема потреба од апче. Шансите да забремениш се речиси невозможни, а можеби понатаму ќе се најдеш во ситуација каде што навистина ќе ти треба апчето. Немој да пиеш сега.
И мој совет ти е да не пиеш апче,шансите за бременост се мали штом тоа било надвор од тебе ... Ќе треба беспотребно да ги издржуваш последиците од апчето ,затоа не го пиј
Чим свршил надвор не пиј апче зашто не е играчка тоа туку хормонска таблета. Чувај ја за не дај боже итни случаи кога е навистина потребна. И да, разликувај го значењето на зборот мора, и на зборот морално
лелеее неможам да поверувам, иди испи една шака апчиња готово трудна си. Не свршил во неа а прашува дали може да остане бремена. тоа е кога неинформирани стапуваат во сексуален однос па после цацко им е крив кога прават грешки.....
Хаха ти што си постара од мене едвај една година немам доволно години да дебатирам со тебе?Ти очигледно си таа што треба да доучи биологија.А исто и македонски треба да си поучиш зашто не се вика НЕШО се вика нешто и не се вика ПРАИШ него правиш.И реченица ти се почнува со голема буква.Па да да видиме кој е недораснат и НЕДООБРАЗОВАН. Така мислам и јас дека е дејството на апчето :up:
Здраво женски ми треба вама помош. Пијам Јасмин и за време на пауза кога добив менструација имав незаштитен одно.с. дали постои шанса за бременост? дечкото сврши надвор. Односот ми беше на 7март. ако сега направам тест дали ќе има точни. резултати?
Шанса за бременост скоро мислам дека и не постои.Дечкото свршил надвор.Точни резултати може да има штом веќе поминале две недели.