Секс без кондом Zdravo lugje vaka sakam da ve prasam za vase mislenje... pred 5 dena imav seks i toa 7 dena posle zavrsuvanjeto na menstruacijata, no decko mi svrsi nadvor... dali sega postoi sansa jas da zabremenam, posto togas kako sto vidov deka i tie denovi mi bile, denovi na ovulacija ? :/
Секс без кондом Ако си 100% сигурна дека свршил надвор шансите се 100% дека нема да забремениш,јас тие деновите на овулација не ги гледам нешто многу.Секогаш користете контрацепција!!
Девојки со дечко ми сме долго време заедно и имаме односи но секогаш со кондом и пазиме Али проблемот е тоа што ми касни 11 дена а мислиме дека ниеден кондом не ни се дупнал а и секогаш свршува надвор од мене. Ве молам кажете ми дали се големи шансите да сум бремена
Секс без кондом Чим свршил надвор не си бремена. Не се води многу според деновите на овулација ништо не е сигурно 100 %. И јас имав таква случка, испаничив ради предсемената, ама немаше ништо
Со сигурност не си бремена,опушти се нормално е да ти доцни и мислам дека причината за тоа е токму стравот од бременост.Опушти се и не мисли на тоа и ќе добиеш во скоро време.Штом сте се заштитиле како што пишуваш мислам дека нема потреба за паника.Туку така не се останува бремена.
Фала ви за мислењата но имам болки во градите затната сум и сл а имам прочитано дека овие симноми може да бидат знак за бременост.
Болките во градите се исто така симптоми за менструација.Лично мене тоа ми се случува пред и за време на менструацијата.Уживај,опушти се и ќе ти дојде менструација.
Не сум знаела дека ако си затната било знак за бременост. Е сега се загрижив,јас со недели сум затната,далу тоа значи дека веќе неколку месеци сум бремена?!? Ц ц ц ,влегла во сексуални води а верува дека знак на бременост е затнат нос.
Темава гласи Дали сум бремена! тука не има и искусни и неискусни, и запознаени и незапознаени со некои работи околу сексот, бременоста и слично! секој има право да праса сто сака, сите сме биле тинејџерки и неискусни некогас, и секој сто е млад и греси!и ние кога би поставиле прасање за менопауза например, мозеби и нас некоја постара би ни се смеала, сто сметам дека не е ок! така да девојки мислам дека не е во ред да се исмејувате, кој сака нека одговори, кој не сака нека одбие и тоа е тоа! форумов е за поддрска на сите нас, и ајде да си помагаме
Офф топик Спојлер Секој нормален ВОЗРАСЕН човек( мислам на возрасна жена која се впуштила во сексуални води а не возрасна во години) јас сум сигурна дека ако размисли логично сигурно нема да заклучи дека ако си затнат си бремен,мислам премногу е трагично не е ни смешно. А таа почнала со секс а погледни како размислува.Јас не викам не тука се сите за совет ,но девојки не почнувајте со односи додека не сте сеуште информирани,не за друго може и некој да ве прелаже многу лесно..
Ние не сме никои на форумов да судиме на некого, ама ако веќе го правиме тоа, да те потсетам дека зборот „бремена“ не може и не иде да биде во машки род. Тоа за носот не викам дека не е тотално погрешно, меѓутоа можеби разбрала нешто погрешно, и онака премногу бесмислици може да се прочитаат на интернет. Јас лично си знаев баш се кога почнав со односи, но не сите се интересираме во детали и бараме на интернет да читаме на такви теми. Грешки сме, луѓе правиме ние тука можеме само да помогнеме, нас ни ни влегува ни излегува за да солиме памет. И уште нешто, навистина не разбирам каква е таа возрасна жена што се впуштила во односи, не е возрасна во години, а патем е жена.
Кога пиеш апчиња за контрацепција треба да знаеш дека си заштитена и додека трае паузата од една недела, без разлика дали си добила менструација или не. Штом продолжуваш со ново пакување после една недела, шансите за бременост се скоро еднакви на нула....Плус, си знаеш и каде завршиле оплодувачите
Прво убедуваш како тоа ти не судиш,а јас што сум пропуштила една буква А ,ќе ми кажуваш дали има или нема машки род на тој збор.Исто убедуваш како тоа сите грешки правиме,дај ти се молам.. Да ти објаснам чим не сфаќаш,возрасна жена што се пуштила во односи-некоја што смета дека е доволно возрасна за да почне да има секс (она си се смета возрасна и информирана,а уствари дали е или има 15 години нејзина работа).А жена возрасна во години е жена што е возрасна во контекст 18+ . Кажи ако има уште нешто нејасно во мојот пост.Па да ти појаснам
Да ве прашам,дали симптомите на бременост може да ги има и во првата недела, доколку касни 10 дена ?,мене еве веке 4/5 дена ме боли стомакот доле и никако да добијам, а ми касни точно 10 дена.Можеби дека бев под стрес ми касни ама болките се појавуваат при нагло движење,трчање..незнам што се случува,ваљда не сум трудна, или може има цисти,инфекции нешто? ве молам кажете мислење ..
Штом ти касни веќе 10 ден слободно можеш да направиш тест со тоа што или ќе потврдиш бременост или ќе ја отфрлиш таа опција.Барем ќе знаеш на што си.Доколку не си бремена ќе си појдеш на гинеколог и ќе те видат ќе ти кажат зошто толку ти касни.Ама мислам дека толерираат доцнење до 10-ина дена.Позз и ти посакувам да си ги видиш посакуваните резултати.