Девојко, да си посетиш гинеколог. И да не си трудна доцнење на мензис од 2 месеца може да е знак на некое хормонално пореметување или циста. Но, не е исклучено и да е на пат бебе. Посети си гинеколог!!!
Мене ми доцни 11 дена немам никакви симптоми на месечно т.е дека ке ми дојде бидејки пред да добијам недела и повеќе ми е надуен стомакоот и градите ми се преммногу тврди и отечени а сега немам , само ми е некако како зголемен белиот исцедок и од време на врем есеќам боцкања во јајниците. Што може да значи ова ?
Бремена си нана ај честито! Ако сакаш да си бремена ти посакувам да си, ама ситуацијава повеќе ми личи на некоја инфекција, настинка или сл. Дали и порано ти се има случено да ти касни? Дали можеби практикуваше петинг?
Бидејќи погоре си постирала цел реферат а прашање си поставила во темата дали сум бремена, послушај си го советот што си го напишала најдоле и направи си тест!!! А после се друго.
Хаха и повеќе од петинг и порано ми се има случувано но сум имала хормонално пореметување и пиев едни апчиња и одтогаш ми се беше стабилизирало едно 4-5 месец ми доаѓаше секогаш на точно дато. А сега ми доцни 11 дена што мислите?? и по колку време на изостанокот на менс. може да се направи тест ?
Nemam 23 tuku 16 znaci ete moze I toa da e moram da napomenam deka ne mi se losi,ne mi se vrti ... No stomakot mi e podue, imam mn belo pranje Na nekoi im e smesno ete no vi blagodaram na tie sto mi odgovorivte , na net sesto pisuva naletav I na temi trudna a nevina pa pisav nisto ne gubam samo sovetce si dobivam
Nana, многу е променливо времето, може на тоа да се должи. И на мене ми доцнеше многу месецов, дури заборавив дека треба да добијам и мислев дека целосно ќе го скокне. И на други знам што им подрани/задоцни. Може да е до климата.
Zverche mislam deka nema mesto za panika bidejki za vreme na menstruacija I da svrsi vo tebe ne e mozno da bides bremena no sepak ti napravi si test za bremenost za vo sekoj slucaj ...pozdrav
Јас не знам зашто на волку крварење не отидеш на гинеколог туку тука губиш време и очајно очекуваш одговор на кој ќе се потпреш, а патем не можеш да го добиеш. Значи тоа ти е мојот совет, под итно на гинеколог! п.с. Може да се забремени за време на циклус но шансите се мн мн мали.
Утрово направив и тест, покажа негативно... треба да ми дојде сега на 6ти а немам никакви симптоми, вообичаено имам болки во градите... офф.. :/
Ако не добиеш на 6-ти направи пак тест наредниот ден, сега може да е рано, така да не го земај овој тест здраво за готово.
Па има време до 6,ако не добиеш накај 6 до 8 тогаш направи тест. Имаш ли причина за сомнежи?мислам некои симптоми или?
Воопшто немам никакви симптоми.. ниту менструални ниту пак за бременост.. ќе почекам до недела па ќе видиме .. инаку сега последните 3 дена немам никаков вагинален исцедок па затоа мислам дека ќе ми дојде. Ви се случувало да добиете без да имате менструални болки во гради,стомак..?
Здраво. Вака, имавме со дечко ми односи и сврши неколку пати во мене минатиот месец и тоа во плодни денови. Последната моја менструација беше на 03.03.2014 и денес е 3 јас сеуште немам добиено. Направив 4 теста за бременост и на сите 4 ми се појави бледо розева линија на 2 беше малку појака на 2 послаба но сепак се појави. Имам редовни менструации ми иде на 28 или 29 ден а денес ми е 32 ми доцни 3-4 дена. Појдов на гиниколог ми рече дека сеуште е рано за да се види дали сум бремена. Ми рече дека од моите плодни денови до денес имаат поминато само 17 дена и дека во матката не гледа бременост и ми рече да појдам другата недела во петок. Но јас сум нестрплива многу сакам да знам па би ве замолила доколку некој има некое вакво искуство да ми каже. Благодарам однапред.
бледа розева линија е почетна бременост, значи дека си бремена, за 3-4 дена повтори го тестот, тогаш веќе ќе ти покаже втора црвена линија... со среќа и честитки за бременоста