јас мислам дека си трудна...прво затоаа што кажа дек неколку пати свршило во тебе , и после таа втора линија на тестот, не е битно дали е многу изразена или не ако сепак ја има значи дека си трудна..Бидејки тестовите може да покажат лажно негативно т.е да си бремена а да покаже дека не си , но никогаш неможе да покаже дека не си ако си...100 % СИ БРЕМЕНА ти честитам
Последен пат имав на 25.02 сеуште немам добиено, ми доцни 38 дена. Вчера направив тест и негативен беше. Што може да биде? Ве молам за помош многу сум загрижена.
ako тестот е негативен можеби се работи за некое хормонско пореметувње но мораш да посетиш гиниколог за да ти каже за што точно се работи...Иако не верувам дека е нешто сериозно бидејки мене ми се случува често да ми доцни по многу време
Cestitkoooo ne se dvoumi sekako si bremena,a za ginekolog rano e uste da se vidi,sega tie denovi odi po krvta da si proveris za da bides 100% sigurna pa posle edna nedela i na ginekolog
Дефинитивно јас имам некој проблем..вчера пак имав напорен тренинг и кога се вратив дома пак крв и тоа како менструација со парчиња крв.. и мислев дека имам добиено.. и еве сега утрово немам пак ништо.. ќе почекам до недела бидејќи треба да ми дојде на 6ти ако не морам на лекар.. страв ми е многу Инаку ми одговори едно девојче дека и нејзе и се има случено истото дека после 10 дена и дошло и се било нормално... некој друг со ваков проблем?
Во ред е да прашаш за мислење на форумов ама никоја од нас не може да ти каже точно за каков проблем се работи. Не чекај да ти дојде одма иди на лекар, такви работи не смеат да се игнорираат.
Те читам неколку дена дека писувас на темава не ми се има вакво несто десено за да ти одговорам само ти се чудам место со денови да прасувас на форумов сто ти е до сега мозесе да си го ресис проблемот така сто ќе појдесе на гинеколог незнам сто чекас појди и види сто ти е овде никој нема да ти го реси
Зверче , не си играј со здравјето. Знам дека си исплашена и дека не ти се оди на гинколог, ама не одолголекувај. Колку порано отидеш толку подобро за тебе. Со седење дома и плашење ништо не правиш. Веројатно не е ништо страшно. Можеби е некоја инфекција која треба да се лекува. Затоа правец на доктор. Под итно!!! Со среќа
Веќе една недела ме болат градите, и ми се зголемени. У мегувреме лицето ми е цело исфрлено со брунчиња,исто како пред да добијам. Ме фаќа паника затоа шо уште немам добиено и незнам што да правам..
па добро бе жени, нема ли да ви биде полесно на сите да идете еден тест да си купете и да дознаете дали сте бремени? Барем тоа не е тешко. Па која од нас знае тука да ви ги протолкува симптомите особено ако тие се, а можат да бидат неспецифични? Стварно не разбирам како тоа овде пишувате и ви се тресат коски со денови наместо да ја разрешете дилемата брзо и едноставно. (не се однесува на никоја конкретно, да не мисли оваа последнава дека неам и зборам, општо за сите важи )
Па ништо не треба да правиш. Ќе дојди, почекај малку. Можеш од оние секојдневните да си ставиш, да не те изненади. Нема потреба за паника.
И мене ми се случува истото моментално,но не се грижам,бидејки сигурна сум дека не сум бремена,а и плус тоа се симптомите пред да добиеш.Не се грижи,за некој ден ќе ти дојде.
Секако дека си во право.Ние овде не сме гинеколози.И плус ако не сакате да останете бремени,пазете се,постои контрацепција денес,фала Богу.Одите на ризик,свршува во вас,а потоа тука молите колите некој тука да ви каже дали сте бремени или не.Кај секого се различни симптомите.Заштитете се од несакана бременост и нема да имате потреба овде да пишувате.Дајте,едуцирајте се малку.Да не читаме онакви смешни мислења-прашања овде.
Секс без кондом deckii imam edna itna situacija znaci decko mi ne sig dali nesto ostanalo vo mene, imavme nezastiten seks ja bev 3ti den vo menstualniot ciklus mozno li e da sum bremena? nemam nikakvi znaci na bremenost sega za sega a mina skoro mesec
Па ако немаш никакви симптоми и не свршил во тебе,сигурно не си бремена.И те молам,разбирам дека си во паника,гледам дека си доволно воздрасна да си знаеш дали си бремена или не.Сега се пишува на интернет.Мислам дај читни нешто,информирај се убаво.Поздрав,се најубаво.
Па ако си бремена,до сега би требало да се појават првите симптоми на бременост,бидејки велиш поминал скоро месец. Ако свршил во тебе секако дека е можно да забремениш. Но,мислам дека не си бремена,штом немаш никакви симптоми. Инаку,направи си тест за бременост,ако не си сигурна.