jas ostanav bremena tri dena po zavrsuvanje na ciklusot znaci vo NEPLODNI denovi.I so partner cij sto spermogram bese navistina los i me ubeduvaa deka tesko ke zabremenam.Ova go kazuvam za da ne se potpirate mn na plodni nepoldni denovi i na kolicestvo na sperma
Шансите се минимални,но сепак постои можност.Знаеш дека не треба многу за да забремениш. Но,не се тука шансите големи за забременување,зошто и деновите не ти биле плодни.
vi blagodaram mnogu na site za mslenjata otidov vo apteka no ne vlegov mi se presokoa nozite, stv nemam hrabrost eve 5 dena kasni ... neznam dali imam pricina za panika?
Aleksandra 5 dena ne se malce.Taman e za test.napravi I ke znaes na sto si vaka pod stres si sekojdnevno I baska I od toa kasni.Sto e tuka e.Partnerot do tebe I napravite go testot zaedno
Девојче земи си тест. Имаш причина за сомнеж дека си бремена.И дај не се водете по глупости како плодни и неплодни денови,по малку или многу свршување. Ако сакате мирна глава заштитете се.
Ако свршил во тебе без разлика колку,имаш причина за паника.Добро ти велат девојките купи си тест,ако ти е срам нека купи дечко ти.
Мојата ситуација е ваква.. Откако сврши, дечко ми отиде да го извади кондомот и да си го измие.. Дојде по кратко време, по 2-3 минутки, и после тоа пак почнавме со предигра, во која имаше Fingering, што значи, (непријатно ми е ама ај) ми пикна прст.. Јас тука малку испаничив околу тоа дали си ги има измиено рацете, он одговори дека да, ама мене сепак ми е страв, што ако тоа не било доволно за да се тргне спермата? Со оглед на тоа што он не сврши кај него на раце, не верувам дека имам причина за паничење, ама сепак помислата дека не ги измил доволно рацете и дека случајно имал спермичка меѓу прсти, ме вади од такт.. Ваше мислење?
Мислам дека нема простор за паника и да останало нешто на прстите(а не верувам чим ги измил)шансите се мали да се случни нешто,да не речам минимални.
Ако не си сигурна дали си ги измил рацете требало да одиш по него и да видиш дали си ги измил или не. Или требало да му ги измиеш. Извинете феминки, ама ова веќе стварно ме вади од такт. И после ова зошто уште нема смајли што се крсти.
и со најмал допир со честичките од сапунот или некое хигиенско средство сперматозоидите умираат... така да
Zdravo,imam edno prasanje so decko mi imavme odnos no so kondom...imavme tri partii od koi dvata pati otide vo wc i smeni nov kondom,no tretiot pat pocnavme malku pa pauziravme megjutoa nemase svrseno vo kondomot i normalno megju sekoja partija imase pauza dali posti nekakva sansa da sum bremena,napraviv i test bese negativen...treba da dobijam za 4-5 dena no nemam nekoi simptomi kako prerthodno gradite ne me bolat,osven bolki sto imam vo karlicata...kazete sto mislite ve molam
Не кревај паника пред време,почекај малку ако ти касни два дена до три направи тогаш тест. Ако сте правеле цело време со кондом,нема шанси да си бремена. Не се препорачува правење партии една по друга,но без кондом. Со оглед на тоа што вие сите три партии цело време сте имале со кондом без да го вади партнерот(ако добро сфатив) нема простор за паника.Ако го вадел кондомот или пак сте почнувале прво без па го ставал тогаш не е добро.Зашто после секое свршување на машко ,возможно е да остане од сперматозоидите во каналчињата и при односот нареден да се исфрлат.
On dvata pati si otide vo wc i smena potoa nov kondom,no tretiot pat imavme sex pa prekinavme on nemase svrseno vo kondomot i do polovina go izvadi i samo nadole go spusti i prodolzivme zato sum isplasena...
Нема апсолутно никакви шанси за бременост.Како прво не свршил,како второ цело време со кондом сте имале.Значи нема шанси за бременост.
Почекај уште 7 па ќе видиш дали си била бремена. Не мора да значи дека ако немаш симптоми дека не си бремена! Ах...АМАН.