Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Anne15

Anne15 Истакнат член

Ти ова сериозно?
    Нема врска тоа што немаш симптоми,можеби не се работи за бременост.
    Како бе вака луѓе,како не се грижите за своето здравје,после друг ви е крив.

2. litt-le

litt-le Активен член

Девојкииииииииииии ХЕЛППППППППППППППППППППППППП. Имавме со дечкоми незаштитен секс пред пола саат. Тој ненадејно сврши во мене.. Ке полудам лугее.. Кажете ми какви апчиња да си купам и кога да го испијам и колку пари се... Ве молам многу ми е исто многуу. Утре да ги купам и да се напијам но не знам како се викат и колку пари чинат. Колко % се сигурни апчињата?? Пишете веднаш.. Благодарам однапред :* :*

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Бидејки си во паника, па веројатно не можеш да разлисташ, апчињата се викаат Norlevo, или едноставно кажи "апче за ден потоа". Чинат околу 500 денари, а испиј ги што можеш најбрзо- дури и веднаш излези и купи. Со среќа :)

4. litt-le

litt-le Активен член

Ти благодарам јовановска94.. Неможам веднаш дури утре попладне касно ли ќе биде ако тогаш ги купам.. Зашто сум од село па во град че одам попладне.. Но ако треба и ќе одам. А колку % се сигурни

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Нема на што...
    Па сега, ако ти се плодни денови, поголеми се шансите. Сигурни се одприлика 97% ако добро се сеќавам... Сепак тие ги убиваат сперматозоидите, ама не и веќе оплодената јајце клетка.
    Најдобро е што можеш поскоро да одиш. :)

6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Имаш фора 48 часа ;) Што порано, тоа подобро..ама не паничи ;) нема да ти е касно. Со среќа.

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Навистина неодговорно и несфатливо за мене.

Па јас кога си ја имам „мувата на капата“ и ден-два да ми задоцни веднаш почнувам да размислувам да купам тест, а не 2 месеци. Да сум бремена втор месец (можеби и трет скоро, зависи од зачнувањето) и да не знам за тоа. Ма и да не сум бремена, здравјето пред се, а како е можно да е се во ред ако те промашат два циклуса. Уште се мислиш. Трк по тест, ако е негативен тогаш на гинеколог, поедноставно здравје.

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

И ете :!: Не им е страв да имаат незаштитен однос,ама затоа е многу страшно да се отиде и да се купи тест!
    Епа добро,имаш време да се плашиш од тест ( ако си бремена) уште неколку месеци,после ќе почнат симптоми и да ти се познава и до породување,верувај стравот ќе исчезне.

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Немој, викаа тешки биле прашањaта.

10. Adina

Adina Популарен член

самер хахахахаха не си тачна чоек ме изнасмеа хаххаа
    окцензи напрај си едно тестче молим тее

11. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Минатата менструација имав речиси 7 дена циклус, иначе секогаш ми иди 2-4 дена порано сега требаше да ми дојди во петокот според 28 дена но мене во четвртокот ми капна крв како да ми иди но другиот ден немав апсолутно нисс денес сме сабота ни денес ми нема дојдено ми касни 2 дена со дечкото имавме односи но со кондом секогаш пазиме, имам некои мали симтоми како кога пред да ми иди но сепак не знам што ако нешто има ... илии можеби е од тоа што ми траеше 7 дена а и + болна сум настината сум ве молам совет! :!: :(

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Штом сте имале односи со кондом,нема што да се грижиш.А тоа што ти касне,не е ништо страшно.Ти касне од стрест и што мислиш дека може да има нешто.Не се секирај,биди смирена и ќе ти дојде. :)

13. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Ти благодарам, можеби имаш право но знаеш тоа подсвесно ме измачув аиако во себе си велма нема шанси сепак нешто ми вели што ако? затоа
    ти благодарам многу за твоето мислење :)

14. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Само малку ти доцни не се секирај, изгледа заради тоа што си малку настината, стрес, хормоните ова она.
    Се дури не се скини кондомот, ама вие си пазите така да немај гајле.

15. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

(Извор Кафе Пауза)

На овие 12 начини не можете да останете бремени

Како што не може да се забремени од бакнување со јазик, така не може и во следниве 12 ситуации:

1. Не можете да забремените ако на момчето му давате орален секс.

2. Не можете да забремените ако момчето ви дава орален секс.

3. Не можете да забремените ако на машко му седнете в скут додека тој носи панталони.

4. Не можете да забремените ако размислувате за секс.

5. Не можете да забремените од седење на веце шолја.

6. Не можете да забремените ако рачно го задоволувате момчето во џакузи.

7. Не можете да забремените при анален секс.

8. Не можете да забремените ако сте веќе бремени.

9. Вашето бебе исто така не може да забремени ако имате секс додека сте бремени.

10. Не можете да забремените ако момчето ве задоволува со прсти.

11. Не можете да забремените ако имате сув секс (се триете меѓусебно со облеката на себе).

12. Не можете да забремените ако користите предмети за интимна забава (секс-играчки и сл.).

QweenSM and Lovely93 like this.
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Е жими се ми ја украде идејата, само што ќе го постирав и јас ова овде, идеална ми се виде темава. :lol:

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

SuperGirl24 Едно гоооолемо браво :clap: :clap:

brancetoo likes this.
  18. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Девојки ми треба ваш совет :)
    Пијам Јасмин скоро цела година поради појава на цисти. Имам дечко од страна и за време на пауза кога добив менструација имав незаштитен однос. Односот ми беше на 7 март.тоа ми беше последниот однос. Тогаш правев два теста и ми излегоа негативни. Потоа продолжив со следната тура на апчиња и добив на 2 април. циклусот ми траеше три дена и мн.малце ми течеше. ми помина и таа недела со пауза и продолжив со јасмин. ете веќе ми е осми ден.последните неколку денови се чувствувам малаксано,ме тера на спиење, почесто мокрам, низок ми е притисокот и не сум ич расположена. ми треба ваш совет ? што мислите поради што ми се случува вака? дали е поради Јасмин ? мислам дека нема никаква шанса да сум бремена.
    Однапред ви благодарам и имајте пријатен ден :)

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Сврши во тебе??
    Ако има ризик од тој тип направи уште еден тест...а мислам дека можно е ова да ти е од јасминот бидејки нели се многу јаки хормони...мислам најубаво да се обратиш кај гинеколог, може не ти пријаат веке

20. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Надвор беше свршувањето