Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Тоа што ти е тешко сигурно е поради Јасмин,а за бремена не си бидејќи свршил надвор.Не се секирај,нема место за паника. :)

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од Јасминот ти е и јас го пијам веќе три месеци т.е. денес ми заврши последната доза и ги имам истите симптоми, нагла промена на расположенија, стално ми се спие, неделава скоро секој ден имав главоболки..
    Сепак ако мислиш дека постои шанса да си бремена, направи уште еден тест..

3. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Мислам дека нема шанса за бременост затоа што Јасмин пред се се контрацептивни и мислам дека и за време на неделата со пауза штитат. затоа и јас мислам дека сето ова ми е од апчињата

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    тоа време што го трошите овде на прашања и чекање одговори,подобро искористетего корисно и купете тест за бременост и то е то |( мислам не ми е јасно кој сакате оцде да ви потврди дали сте или не бремени...

На Tikvice, senza.parole и Anne15 им се допаѓа ова.
  5. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Баш така mime87 и гледајте да не дојди до купување тест за бременост.
    Проучете го вашето тело, не брзајте да влегувате во сексуални односи, кога не сте подготвени не само психички туку и физички (уште сте мали) кај туку трчате, дали нема време, па сигурно имате 5-10 минути да прочитате што како оди, сигурно имате 5 мин да прочитате како да се заштитите.
    Користете кондоми, не само заради бременост туку и многу сексуални болести.
    Ако се скини кондомот има решение, не паничете, има план б пилули, апче за ден потоа, за да спречите несакана бременост, еве нешто повеќе за нив.
    http://www.youtube.com/watch?v=7Vozr9vHeMo

Јас вината ја гледам прво во родителите кои избегнуваат да водат вакви разговори со децата, демек дете е то не разбира, срамота е пред детето да зборуваш, а зад грб триста глупости ќе направи.
    Ако го начекаат дека чита или прави нешто со некое машко ќе го претепаат(демек то е криво за тоа што го направило) нема да му објаснат посовреме за некои работи и ќе го остават само да навлези во ова, па после натепајте го, не морате да го информирате и подржите нели?
    Затоа и никогаш нема на родителите да му кажи што му се случува, туку ќе прашува по форуми, бидејќи му е страв од родителите, многу јасно.

6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Според мене воопшто и нема потреба од ваква тема.Ретко да се најде некое прашање кое стварно заслужува одговор.Скоро сите се без врска.И самиот наслов : Дали сум бремена? Е и од каде сега ние да знаеме ако свршил во неа дали е бремена или не, за тоа се прави тест или се оди кај гинеколог!

А другите пак се: не сврши во мене ама ми доцни,се триевме,имавме орален,анален,а ми доцни неколку дена од што ми е?????
    Стварно изгледа темата е создадена само да служи за прашања без врска.Барем јас таков впечаток добив

На Tikvice, Lovely93, minnie.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    И јас се согласувам дека се поставуваат прашања без врска и според мене доволна е темата „Симптоми на бременост“, а за останати прашања си има тема „Интимни проблеми и прашања“.

Ама исто така не ми е јасно зашто многу феминки ја користат темава за да паметуваат (не мислев на тебе, туку на други :D ), кога за сексуална едукација од страна на родителите мислам си имаше посебна тема и таму треба да се изразуваат такви мислења и ставови, а не во тема која што е поставена за одговарање на прашања и решавање проблеми доколку може, ако не здравје, не ја читајте темава и крај. :wasntme:

8. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
  9. bodom.child

bodom.child Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    На 13 во недела со дечко ми имавме сексуален однос со кондом но кондомот пукна и тој сврши во мене. По 11 часа испив норлево но еве пак ми е страв да не сум бремена имам зачестени мокрења. Ако може совет

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Штом си испила норлево,не си можеш да останеш бремена сигурно. ;)

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    не побарав совет, ниту беше тоа прашање, а се надевав на бременост па за тоа сакв да почекам за тестот.
    Фала за советиве со гинеколозиве и здравјето, ама не сме се разбрале, како што кажав не пишав никаде прашање од типот “ што ми е“ или пак “ што да правам“, туку дека ми доцни и незнам дали да правам тест, (со надеж дека е биде позитивен да си почекам уш некој ден) а не дали сум бремена или болна
    :* :* :*

12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    не срцка никој нема да ми биде крив освен идниов ми муж ;)

13. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    na zdravje sisanje :D

14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Во иста ситуација сум како и тебе, исто се и многу фемники, слободно прочитај дел од мислењата во темата за поддршка на оние кои сакаат да забременат. Но тоа сеуште е крајно неодговорно од твојата страна. Има многу причини од кои може да ти доцни менструација толку долго, една од нив е бременоста.
    Го разбираш ли значењето на скинингот во првиот триместар од бременоста ? Ехо прегледите ? Со какви последици би можело да е тоа дете ? Исклучи ги тие можности и ризици со навремена посета на гинеколог.
    А можно е менструацијата да ти доцни од сосема други причини и така пореметен циклус секако е индикација на некоја здравствена состојба која само ќе ти одмогне во планирањето семејство.

На mimiiiii и joy1 им се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.574
    И јас пиев норлево и тест правев испадна негативен па пак си родив синче по 9 месеци :^) сакам да кажам дека сепак не е толку сигурно норлевото а ни тестовите за бременост . Гинеколог си е гинеколог. Проверена работа ;)

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Абе ти навистина ова? :o Не ми е јасно тест негативен,испиено норлево и си родила син? Навистинс чудно...

17. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    прашање до оние кои имаат искуство со пиење на контрацептивни таблети девојка ми од денес почна да ги пие, дали отприлика еден месец ке биде доволно да ги пие за да имаме незаштитени односи секогаш барам одговор од оние стварно искусни на оваа тема кои имаат користено контрацептивни таблети, благодарам поздрав

18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.574
    Да навистина .. изгледа син ми имал желба за живот ..

19. imfriendswithamons

imfriendswithamons Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Значи вака имам проблем..значи ООООООООООГРОМЕН паничар сум и дечко ми почна веќе да ми се лути, баш за ова прашање Дали сум бремена, дали сврши внатре и ред други работи...не знам колку моето прашање одговара за темава ама не најдов посоодветна тема од оваа..е сега значи имавме однос без заштита ден после мојот циклус(како што прочитав тоа ми е неплоден ден) и дечко ми твврди дека не свршил во мене, но пред да заврши тој се задржа како 2-3 секунди во мене па се тргна и мислам дека тогаш сврши(значи надвор) ама јас не видов.Е сега проблем е што јас сум голем паничар па го прашав 100 пати ама тој тврди дека нема ништо и да не се преоптеретувам со глупости. Но од тогаш чувствувам како грчеви како во пределот кај левиот јајник и сакам да прашам мислите дека е до овулацијата(бидејќи некогаш се чувствувам така пред овулација) или од нешто друго ?

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Немам земано контрацепција но ќе ти кажам дека не е терапија за настинка па да престани да кашла по една недела од шурупчето...Значи ќе треба да си ги пие редовно со прекин од неколку дена кога веќе ќе добие менструација и кога ќе и заврши пак да почни.Нема прескокнување на апче,се пијат по шема која ќе и ја препиши нејзиниот гинеколог.Ова е редовна ајде да ја наречам терапија која можи да ја прекини доколку почните со планирање на семејство или доколку ти се одлучиш да користиш гумичка па да не ја бомбардираш женска ти со хормони,секако доколку ова не е и нејзин избор.Без љутиш :!: поз.

На Fancy_Nency 22 му/ѝ се допаѓа ова.