Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162

Епа за да не паничиш,купете си кондоми или почни да пиеш апчиња за контрацепција.

Не дека сакам да те плашам но бремена можеш да останеш и од предсемена течност..

2. imfriendswithamons

imfriendswithamons Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0

Ние си користиме кондоми ама ете еднаш испадна така и затоа сега паничам :D а за предсемена течност, јас и дечко ми имаме прилично долга историја, имавме можеби 3-4 месеци односи без кондом и секогаш си е било се во ред :)))

3. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    секако се консултираше со гинекологот сега почна да ги пие испи до сега 4, па саакав некоја да ми каже искуство да сподели тоа ми беше целта што како поздрав

4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245

Ах бе така деца се правеле,плукни-залепи!Јас не велам дека не може,ама вие се сфаќате здраво за готово.И ти не се преоптеретувај со тоа,ако едноставно не ти е мирна совеста, користете контрацепција. |(
    И не гледам причина зошто дечко ти би те лажел за тоа дали свршил во тебе или не. :fubar:
    Инаку тоа што имаш болки во левиот јајник,не значи дека си бремена.
    Престани да си правиш филмови и превземи нешто,за да не се збркуваш вака подоцна.
    Јас и дечко ми од кога имаме односи без кондом,не сме користеле до сега ниту еднаш,па никогаш не свршил во мене и не сме паничеле.Но знаеш дека треба на се да бидеш спремна,бидејки сепак имаш односи без никаква заштита. :emo:
    Или внимавајте или користете си заштита,трето нема.
    Инаку да,се забременува и од предсемената течност,но шансите се минимални и тоа се ретки случаеви,но сепак таа можност не е исклучена.

5. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Мислам дека е можна бременост и од најмала семена честичка или делче од спермата ова ви го кажувам од искуство затоа што го имавме истиот случај со ж..ми за што јас бев сигурен скоро 98% а тие 2% сега ќе ме направат татко по 3 пат па затоа се е можно инаку дотогаш не ми се случило тоа.Поздрав

6. ARTEFAKT

ARTEFAKT Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    spies so devojkata na tvojot zivot imate redoven seks .. ona ima kerka .. od predhoden brak jas iam sin od predhoden brak nikako ne moze da ostane trudna .. ma site mozni opcii se isprobani ... kade toa gresime? i dali moze nekoj da mi kaze vozmozno kako e mozno da veruva vo toa deka ne e mozno da ima deca a ustvari veke ima ? jas navistina ne mozam da vlezam vo nejziniot svet !

7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Одите на лекар. По една година обидување ако парот не може да има деца се советуваат испитувања на двајцата партнери со цел да се увиди каде е проблемот. Не е логички да не може да има деца ако веќе имала, но не е ни невозможно - може да имала некакви хируршки подврзувања, хемиски терапии и слични пречки за плодноста. Затоа лекар ви е вистинско решение, секој совет друг даден овде е нагаѓање кое вас нема да ви го реши проблемот туку само ќе ви губи време.
    Се најдобро. Се надевам во скоро ќе имате убава вест за радување.
    Поздрав.

8. frida.kahlo

frida.kahlo Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Здраво, се надевам дека вие би можеле да ми помогнете.
    Вчера вечерта дечко ми ме задоволи со рака, но претходно јас го направив истото за него и тој сврши. Невина сум, и ме загрижува фактот дека сперматозоиди останале на неговата рака и потоа се пренеле кај мене... Требаше да добијам но, во последен период и онака ми е пореметена менустрацијата, сега ми касн неколку дена, ги имав сите симптоми и очекувам да добијам. Вчера кога се вратив имав некоја кафена течност во многу мала количина, забележав кога се избришав.. сега ми е страв дека можеби останале некои спрематозоиди кај мене... што мислите вие?

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.488
    kako moze da si nevina a da se somnevas na bremenost?Nema logika

На Twinkles и feminium им се допаѓа ова.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Eppa stom te zadovolil so raka i ti poteklo nesto kafeno, togas i ne si bas nevina veke

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. frida.kahlo

frida.kahlo Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Се сомневам од причина затоа што прочитав неколку мислења дека може да се остане бремена и од пресемена течност, сперма доколку навлезе во вагината.
    А за другиот коментар, не користеше прсти да влегува и таму знаеш... барем јас би го знаела тоа најдобро.

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Emi ako ne koristel prsti tamu da vleguva zosto se somnevas togas?? I kafenoto ne e sekogas predznak za bremenost

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Мислам стварно немам искуство за да советувам на темава, ама од основни познавања не ми е јасно како НЕВИНА девојка може да Е ТРУДНА??
    или не си невина или не е можно да си трудна... освен ако не си некоја нова богородица :D

На Twinkles, elisabeta, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Добро те задоволил со прсти океј.. Ти пикаше прсти или ти ја триеше (миксаше- кој како го знае)?? Ако ти пикал прсти тогаш не си невина веќе, а ако ти ја триел тогаш си невина. И во двата случаи не си бремена, не збори глупости. И дај земи прочитај основи работи од сексуален живот, па потоа влези во тие води.. :fubar:

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    ве замолувам за совет денеска имавме со дечкоми и пред да сврши се скина кондомот ама во вадењето не сум сигурна дали протече кај мене малку пошто прсна на креветот дали има шанси да сум бремена ...? и што ми препорачувате ?????? :?: :?: :?: :?: :?:

16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    На волку одговарања, советувања (во превод: баења и претпоставки), барем една да частеше мекици за посакувана бременост или чоколадо за избегната. Не вреди што се изначитуваме глупости за џабе :wasntme:

п.с. samsung12345, ако не си сигурна и не ни наведеш дали потекло во тебе или не, како да ти кажеме дали има шанси да си бремена? Ако потекло: има, ако не потекло: нема. Јас повеќе го сфаќам прашањево како ти да сакаш одговор на тоа: дали потекло во тебе - е тоа драга не можеме да го знаеме (барем не вечерва, зашто има облаци и не се гледаат созвездијата и не може да се види како се поставени во однос на претскажување на вашиот репродуктивен живот).

На senza.parole и Lovely93 им се допаѓа ова.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Навистина ептен бесцелна тема, и да вратиш страници и страници наназад, ќе го прочиташ скроз истото во секое прашање и во секој одговор, само формулирано со поинакви зборови и напишано од различни луѓе (да речеме). :D

Баш и јас си помислив пред некој ден, од толку многу страници, на прсти се бројат оние кои навистина биле бремени и не се сомневале без причина. Т.е. и нема такви, со исклучок на посакуваните бремености што само од атер пишале во темава. Инаку, секој си знае најдобро за себе, што правел и како правел, тука се само за тешење. :D

Самсунг, не верувам да прснало во тебе ако си го извадил на време, а протекло на креветот зашто кондомот бил скинат, нормално. А и како што пиша во друга тема, нели трет ден имаш добиено, мислам нема зашто да паничиш.

18. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    малку сум збунета мислев дека има 2 дена од ко ми е завршена :Z ....

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Менструацијата ти завршила пред 2дена? Ако е така премали се шансите да си бремена па макар и да свршил во тебе. А не па вака. Смирено. И онака веќе биднало, џабе е да се креваат сега паники. Почекај да ти дојде наредна менструација, ако не ти дојде - ќе правиш тест и тоа е тоа.

20. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    а да се напијам апче норлеово шо ми предлагаш....
    пошто стварно не се зафркавам и ситоацијата не ми е до зафрканција како што има други шо се зафркава :/