1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Не можам јас да ти се мешам тука ни да ти предлагам, па да биде после Мадам ми рече вака, Мадам ми рече така па да се бркаме по судии.. :x
    Ако ти мислиш дека Норлево ќе ти помогне да спиеш поубаво навечер, напиј се, но :!: добро да си ги прочиташ ефектите на апчето зашто сепак тоа не е играчка или витаминче па да се пие како ќе ни текне.
    Одлуката е твоја. Среќно.

2. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    како што гледам го пијаат и другите нема врска тоа со судии само барам совет од искусни како вас инаку прв пат че го земам немам пијано предходно мене ми е муабетов дали има лош ефект дека пред 2 дена ми има завршено да не е премногу рано дека вејчем 2 дена ми има завршено ? :worried:

3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Шала беше тоа за судиите :)
    Јас не сум пиела, па еве оставам на тие што пиеле да те советуваат. Во меѓувреме прочитај си низ интернетот за дејството на норлево.
    И пишувај запирки, вака едвај ти се разбираат коментарите.
    Поздрав

4. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    дали можи да оставиш линк, од норлеово оти барав ама на англиски е сето :worried: ..

5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Како прво можеш да забремениш( секако ако има од што) и веднаш по завршување на менструација ,не мора да е во плодни денови. Второ,иако не е препорачливо да се пие Норлево,за да се спасиш од несакана бременост подобро да го испиеш во рок од 72 часа,но да не ти помине во навика,па да си имате незаштитен однос и за секоја " грешка" да пиеш хормонални бонбончиња.Ако се решиш да пиеш апче,ќе си ги прочиташ сите негови несакани ефекти,сепак треба да имаш во предвид дека станува збор за хормонска бомба,ама сепак подобро сега апче отколку подоцна абортус.
    За да нема следен пат,внимавајте повеќе !
    Околу 500 ден е едно апче,се пие најмногу 2 пати год и можеш да го земеш без рецепта,знам дека во зегин ги даваат така.

6. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    во ред фала многу инаку ова последен пат вака че ми биди шо се нервирам фала уште еднаш на сите :)

7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
  8. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    мензисот ми заврши пред неколку дена и вчера додека имавме односи пукна кондомот, не сврши, ништо немаше само тој самиот ми рече ти напи се од апчето сега кај шо ти има скоро завршено има опасност рече.... И се напив одма денес, ништо немаше ништо, не сврши најнормално се беше и колку што знам тешко веројатно се останува бремена од течноста пред ејакулација, но тој така што ми рече, се исплашив. И бидејќи пред неколку дена ми заврши, дали сега пак ќе добијам??? за понатака дали е можно нередовен циклус или така нешто?

9. m.10

m.10 Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Јас би сакала да ве прашам ако некој знае и сака да ми одговри дали е можно да останам бремена доколку сум имала односи на вториот ден од циклусот (кај мене тој ден ми е како прв бидејки ми е најобилно ) дечко ми не е свршил во мене туку предходно сврши се избриша, па после можеби 15 20 минути имавме односи без заштита но не сврши воопшто во мене па би сакала да знам дали има можност да останам бремена доколу некој сперматозоид е останал или пак нема бидејки ми е прв ден односно втор од циклусот и имам обилно крварење ова беше прв пат за време на циклус да имам односи а и последен дефинитивно .
    Знам за ризикот од преносливите болести со со дечко ми сме 4 години заедно и тоа воопшто не ме плаши .
    Но ве молам за одговор дали има можност да останам бремена ???

10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Аман бе...апчињава ги земате како да се бонбони :^) Еве болдираново ти каува се,не се пие апче за секоја глупост!

11. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    јас го знам тоа, но самиот ми рече напиј се, затоа се напив, инаку воопшто немаше да пијам, сега би требало ли да добијам пак или?

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.086
    Допаѓања:
    168.584
    А бе девојче ако ти рече он мавни се у Бардар ке се мавнеш ?Значи толку паѓате под нивно влијание да ве играт како сакат ,ке ти рече напиј се апче секако дека ке ти рече затоа што не е спремен за брак и не сака да останеш бремена ама ти пак размисли дали има шансик или не штом не свршил во тебе мали се шансите минимални

13. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Имам прашање до вас .
    Имено се работи за моја братучетка ..си има дечко и се тоа ..е океј ..
    Има 19 години . Вчера попладне имале однос, била ептен "напалена" , и во тек на самиот секс , дечко и случајно ко по обичај се тргнал на секунда да види да не има сперма , да не направи "беља" знаете ..
    и на пенисот забележал нешто како лигава безбојна или малку бела течност. Таа испаничарила , не знаела што е тоа..А дечко и после тоа се избришал и се уште пенетрирал во неа ..(неколку пати).
    Инаку за информација , нејзе менструацијата и била завршена неколку дена пред (3-4) па после имале секс.
    Е сеа , пошто она нема акаунт овде , пишете некој совет или мислење..што и да е ..
    Фала однапред :) :)

14. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Ако дечко и сврши би требало да знае.Тоа или било од неа или е предсемена течност од него.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Таа мисли дека е од неа затоа што дечко и кога и да свршува свршува стандардно обична сперма после ..
    Не му се случувало така никогаш , но ете вчера прв пат..
    Фала :)

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    цццц значи кога ке прочитам вака ептен се вознемирувам. Добро имате ли вие памет, се почитувате ли сами себе. Имате ли гордост. Чим веке имам односи со некого без разлика дали е долга, кратка врска, или врска без обврска само секс ке мора да ме почитува, па и да дојде ред да останам бремена заедно ке бараме чаре, а не тој да ми простиш на озразот ке си го истресе ке си направи кејф и после напиј се апче. Искрено никогаш не ми се случило, и дај боже да не ми се случи, ама ако дојде рет вакво нешто да се случи и да ми даде апче ке му го пикнам кај што нетреба. Немав намера со ова да навредам никого. Aма ценете се сами затоа што никој нема да ве цени.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Можностите за бременост во време на циклус се многу мали, така да не би имало место за паника тука :)

18. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    А иначе братучедка ти секогаш вака ти кажува детали, после секој секс???
    Кога веќе е анонимен форум не е ништо страшно да кажеш дека е за тебе,нема никој да те кара...мислам стварно сте проsирни,за братучетка,за другарка |(

На kristince51 и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  19. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    нема врска , прва братучедка ми е , како сестри сме , секогаш се ми кажува , како и јас неа.
    Имам поставувано прашања во тема СЕКС кога било за мене , немам потреба да се срамам или маскирам со други имиња , бла бла глупости..
    Кога е за мене за мене си прашувам , ова нема врска со мојата состојба , фалабогу :) :)

20. anonimna.mkd

anonimna.mkd Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, bi sakala da ve prasam nesto. Predhodniot mesec menstruacijata mi dojde na 10ti april i slednata mi dojde denes na 04.05. inaku vo megu vreme imav odnosi. Dali e nesto strasno ? Bidejki do sega ne mi doslo porano menstruacija obicno sekogas mi doagjala na 30dena a ovaj pat edna nedela porano. Dali e mozno da e povrzano so bremenost ? Vi blagodaram odnapred.
    [mod-kirilica:1do5hqs0][/mod-kirilica:1do5hqs0]