Devojkiii HELP! So decko mi sme imale sekogas nezastiteni odnosi, no nikogas ne svrsuval vo mene... Inaku nemam redoven ciklus prvpat dobiv nekade na 16 god. i potoa sekoja godina po ednas ili 2 pati GODISNO , a imam 19 god.. bev na ginekolog i pravev eho i mi kaza deka ne e vo red nesto so jajnicite poradi hormonski pricini i mi dade da gi pijam Primolut Nor 5..Ja ispiv dozata pred 3 dena i eve seuste nemam dobieno... Se plasam da ne sum bremena so ogled na toa sto so decko mi vekje ne sme zaedno a imavme odnos pred okolu 2 meseci no ne svrsi vnatre, ama pak mi e strav ... A doktorot me gledase pred 10 dena na eho i ne se pokaza bremenost...
Последен однос си имала пред 2 месеца, ако си бремена докторот што гледал на ехо ќе видел 100% , плодот во 6-7 недела не може, а да не се види. Така да нема место за паника. Поздрав
Fala mnogu ! Mi padna kamen od srceto.. Sto da pravam koga ne sum dovolno informirana iako pocnav da se interesiram povekje za ova ama so tek na vreme ke naucam... Uste da si do sredam ciklusot (ako nekogas se sredi ) i se ke bide ok pozz
Имам пиено такви хормонски апчиња и од кога ќе ја допиеш дозата скоро од сите, менструација иди после 3, 4, 5 и повеќе денови. Мајка ми има хомонско пореметување и ги пие Диане 35 секој месец и така и иди кај секој различно. Нема гајле ќе дојди
mozno li e da si bremena ako samo imalo dopir na penisot so vaginata, bez nikakov obid za vleguvanje vo nea?
Треба да се забране да се пише на темава веќе. Секој ден исто прашање "Не сврши во мене дали сум бремена? " А па најстрашно е ко ке прочитам:"Невина сум имаше допири дали е можно да сум бремена" Уште така да беше, не знам кај сте биле на часовите по биологија ко се учеше за размножување на човечкиот род Така да во иднина прочитајте назад низ страниците, го имате одговорот.
здраво девојки вчера имав односи со дечко ми тој сврши и не почека ни 10 мин повторно имавме односи а не се избриша можно ли е да останам бремена?благодарам однапред
Во право си, затоа никогаш не пишувам на темава. Како прво, од каде би знаеле ние дали е бремена и што се случувало. Таа што напишала сама си знае. А најмногу ги мразам коментарите од типот, "немавме секс, ми сврши на блузата можно ли е да испливале сперматозоидите? " И секој совет во врска со темава е направи тест ќе видиш. Нема поента, секој си знае што му се случувало и ваљда е свесен дека ако сврши во неа големи се шансите да остане бремена.
Ајде сега сите заедно ке ти ги израчунаме плодните денови па потоа јачината на спермазоидите на твојот дечко. Од тука ке извлечеме заклучок дека ти вчера си имала секс со твојот дечко а тоа е најбитниот фактор, па ке те упатиме до најблиската аптека да си купиш тест за бременост ама чеееееееекај не го прави веднаш, ке почекаме прво да ни покинкаш како ти доцни менстуацијата па истиот проблем ке го пишуваш и по други теми.... Заклучок - не си бремена* * прочитај ги претходните 100 мислења
mi kasni pet dena napraviv dva testa ispadnaa deka se negativni dali e mozno testovite da ne se tocni
Најважното си заборавила да го напишеш - дали сврши во тебе? И тестовите за да бидат точни, мислам дека треба да се направат околу 10тина дена после незаштитениот однос.
Можно е тестовите да не се точни но не верувам два пати ти испаднале негативни а и плус ти касни само 5 дена
Вака прво пишувај на кирилица зашто ке те опоменат ... друго еднаш викаш 5 еднаш 25 дена ти касни .... после да не испадне друга бројка .... тестот се прави 10 дена после однос и има точност 99 проценти значи кога е негативен секогаш постои мал процент дека е грешен затоа направи уште еден или оди на гинеколог а чим свршил во тебе мислам дека треба да си отидеш на гинеколог .... а ако тестот излезе позитивен тогаш мислам дека е сигурно точен .
значи да бидам појасна од кога сврши во мене поминаа 25 дена а ми касни само 5 дена а имам направено 2 теста и 2та излегоја негативни.
Епа за секој случај направи пак тест ... и ке видиш.... а сакаш или не сакаш да останеш трудна ??? може и да ти касни од стрес ако се нервираш