Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. EnaBananaa

EnaBananaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojkiii HELP! So decko mi sme imale sekogas nezastiteni odnosi, no nikogas ne svrsuval vo mene... Inaku nemam redoven ciklus prvpat dobiv nekade na 16 god. i potoa sekoja godina po ednas ili 2 pati GODISNO , a imam 19 god.. bev na ginekolog i pravev eho i mi kaza deka ne e vo red nesto so jajnicite poradi hormonski pricini i mi dade da gi pijam Primolut Nor 5..Ja ispiv dozata pred 3 dena i eve seuste nemam dobieno... :( Se plasam da ne sum bremena so ogled na toa sto so decko mi vekje ne sme zaedno a imavme odnos pred okolu 2 meseci no ne svrsi vnatre, ama pak mi e strav ... A doktorot me gledase pred 10 dena na eho i ne se pokaza bremenost...

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Последен однос си имала пред 2 месеца, ако си бремена докторот што гледал на ехо ќе видел 100% , плодот во 6-7 недела не може, а да не се види. Така да нема место за паника.
    Поздрав

3. EnaBananaa

EnaBananaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Fala mnogu ! :) Mi padna kamen od srceto.. :D Sto da pravam koga ne sum dovolno informirana iako pocnav da se interesiram povekje za ova ama so tek na vreme ke naucam... Uste da si do sredam ciklusot (ako nekogas se sredi ) i se ke bide ok :D pozz :D

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.773
    Допаѓања:
    23.420
    Имам пиено такви хормонски апчиња и од кога ќе ја допиеш дозата скоро од сите, менструација иди после 3, 4, 5 и повеќе денови. Мајка ми има хомонско пореметување и ги пие Диане 35 секој месец и така и иди кај секој различно. Нема гајле ќе дојди :)

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    mozno li e da si bremena ako samo imalo dopir na penisot so vaginata, bez nikakov obid za vleguvanje vo nea?

6. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Не е можно....не грижи се.

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561

Fala za odgovorot...jas sum inaku malku pogolem hipohondrik i se mi se pricinuva

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Треба да се забране да се пише на темава веќе. |( Секој ден исто прашање "Не сврши во мене дали сум бремена? " |( А па најстрашно е ко ке прочитам:"Невина сум имаше допири дали е можно да сум бремена"
    Уште така да беше, не знам кај сте биле на часовите по биологија ко се учеше за размножување на човечкиот род |( Така да во иднина прочитајте назад низ страниците, го имате одговорот. |(

На glosipgirl, girl1985, ciribiribela и 4 други им се допаѓа ова.
  9. femina2010

femina2010 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    здраво девојки
    вчера имав односи со дечко ми тој сврши и не почека ни 10 мин повторно имавме односи а не се избриша можно ли е да останам бремена?благодарам однапред

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Во право си, затоа никогаш не пишувам на темава. Како прво, од каде би знаеле ние дали е бремена и што се случувало. Таа што напишала сама си знае.

А најмногу ги мразам коментарите од типот, "немавме секс, ми сврши на блузата можно ли е да испливале сперматозоидите? "

И секој совет во врска со темава е направи тест ќе видиш. Нема поента, секој си знае што му се случувало и ваљда е свесен дека ако сврши во неа големи се шансите да остане бремена.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ајде сега сите заедно ке ти ги израчунаме плодните денови па потоа јачината на спермазоидите на твојот дечко. Од тука ке извлечеме заклучок дека ти вчера си имала секс со твојот дечко а тоа е најбитниот фактор, па ке те упатиме до најблиската аптека да си купиш тест за бременост ама чеееееееекај не го прави веднаш, ке почекаме прво да ни покинкаш како ти доцни менстуацијата па истиот проблем ке го пишуваш и по други теми....
    Заклучок - не си бремена*

* прочитај ги претходните 100 мислења

На Bozica1980, teddybear, bluberry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169

А јас ќе кажам дека Славица 999 ме изнасмеа :) ;)

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ми успеа да извлечам неколку насмевки на нечии лица ;)

14. blagica.dimeska

blagica.dimeska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    mi kasni pet dena napraviv dva testa ispadnaa deka se negativni dali e mozno testovite da ne se tocni

15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Најважното си заборавила да го напишеш - дали сврши во тебе? :^) И тестовите за да бидат точни, мислам дека треба да се направат околу 10тина дена после незаштитениот однос.

16. sexybaby22

sexybaby22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    22
    Можно е тестовите да не се точни но не верувам два пати ти испаднале негативни а и плус ти касни само 5 дена ;)

17. blagica.dimeska

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Значи сврши во мене,а тестовите ги направив после 25 дена.Дали е можно да не се точни тестовите?

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Вака прво пишувај на кирилица зашто ке те опоменат ... друго еднаш викаш 5 еднаш 25 дена ти касни .... после да не испадне друга бројка .... тестот се прави 10 дена после однос и има точност 99 проценти значи кога е негативен секогаш постои мал процент дека е грешен затоа направи уште еден или оди на гинеколог а чим свршил во тебе мислам дека треба да си отидеш на гинеколог .... а ако тестот излезе позитивен тогаш мислам дека е сигурно точен . ;)

19. blagica.dimeska

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    значи да бидам појасна од кога сврши во мене поминаа 25 дена а ми касни само 5 дена а имам направено 2 теста и 2та излегоја негативни.

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Епа за секој случај направи пак тест ... и ке видиш.... а сакаш или не сакаш да останеш трудна ???
    може и да ти касни од стрес ако се нервираш :)