Нема никаква врска со бременост, сосема е нормално некогаш да подрани, некогаш да подзадоцни. Се што не е претерано е во граници на нормалата.
вон тема е прашањево, ама има некоја врска со бременост 2-3 дена откако ми заврши се напив норлево и за 6 дена пак добив, сега не крварам многу, а инаку вообичаено многу ми течи. дали е ова нормално? понатака циклусот кога да го очекувам според датумот од минатиот месец(значи дали уште еднаш би добила или за овој месец е тоа што сега добив пак)?
pred okolu 2 nedeli imav seksualen odnos bez kondom, no nemase svrsuvanje.. eve sega mi docni 1 nedela i imam bolki vo grbot..predhodno gi imav simptomite za pms no ne dobiv..a sega imam samo bolki vo grbot i vaginalniot iscedok mirisa na menstruacija..dali e mozno da sum bremena??
Па штом немало свршување,нема големи шанси за бременост. Но,сепак ако сакаш да се осигураш направи си тест. 1 недела не е многу,тоа до некаде и е нормално. Почекај уште некој ден,можеби ќе добиеш. Ако гледаш дека сеуште ти касни,направи си тест. Според мене,мислам дека не си бремена и ти не паничи многу,бидејки и од тоа може да ти доцни.
Сама си даде одговор на прашањето. А првпат слушам дека вагинален исцедок може да мириса на менструација нцнц . Ако сакаш да слушнеш БЕЗ СВРШУВАЊЕ ВО ВАГИНА НЕМА БЕБЕ, БЕЗ РАЗЛИКА НА СИМПТОМИТЕ и секогаш со кондом имајте односи!!!
јас како што и погоре напишав откога ми заврши одма веќе наредната недела, т.е. после 3-4 дена се напив од норлевото и овој циклус малку поинаков ми беше, немав многу крварење и плус денес темно кафеаво ми тече. дали некоја промена ми се случи во организмот, па веќе немам обилен циклус и дали понатака вака ќе ми е, поради апчето? многу се плашам
ЛАДУ НЕ ГРИЖИ СЕ И ПОГОРЕ ТИ РЕКОВМЕ АКО НЕМАЛО СВРШУВАЊЕ ЗНАЧИ НЕ СИ БРЕМЕНА. ОНА ШТО ТИ ДОЦНИ МЕНСТРУАЦИЈА МОЖЕ ДА Е ОД МНОГУ ПРИЧИНИ НА ПР ЕВЕ ОВА ШТО МИСЛИШ И СЕ СЕКИРАШ. ЕТЕ И ПОСЛЕ ПОРАГЈАЈ НЕМАТ ЖЕНИТЕ МЕНСТРУАЦИЈА НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ А ИМАЛЕ СЕКС ПА ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕ БРЕМЕНИ. НО ЗА СЕКОЈ СЛУЧАЈ 30 ДЕН Е ЕДЕН ТЕСТ КУПИ ПРОВЕРИ
Последниот месец добив на 23, ми траеше до 27. Имавме незашитен однос со дечко ми два дена после завршувањето на циклусот, што значи во деновите кога не постои овулација, тој не сврши во мене. Пред околу 5 дена почнав да чувствувам болка во градите исто како пред менструација. Имав одредени болки и грчеви во стомакот. Направив тест (13 дена после тој однос) за секој случај, на тестот (Be safe) се појави една сина дебела линија во контролната зона, а во тест зоната се појави ептен тенка сива линија (според упатството од производителот, појавата на една дебела и една тенка линија значи дека тестот е негативен). Не знам веќе што да мислам, целосно сум збунета. Не знам дали да почекам уште една недела и да направам друг тест, и се чудам дали е можно да се случи бременост во денови во кои нема никаква овулација плус тоа без свршување внатре. А ако не може зошто тогаш имам симптоми на бременост.
aj nemoj da te zaplasuvam jas vaka koga mi se pojavi edna debela i edna tenka linija bev bremena . Pojdi si na doktor. Inaku 2 dena po menstruacija i te kako moze da se ostane bremena . Eve ti edna tabela pa da vidis koga ti se plodni a koga neplodni denovi pa pisi ja poslednata menstruacija i vidi http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8 plus ako ti dosolo na 23 minatiot mesec sega bi trebalo da ti dojdi na 21 ovoj mesec
Го проверив тој календар, тие денови се со најмала веројатност за бременост. Инаку на тестот во упатството стоеше дека ако се јави втора тенка црта тоа значи дека тестот е негативен (едната беше дебела сина а другата тенка сива како со испрекинати точки). Јас имам нередовна меструација што значи дека мали се шансите да ми дојде на 21ви.
Aко на овој тест со една дебела и една тенка линија се означува како негативен,тогаш како би бил за позитивен???