1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Нема никаква врска со бременост, сосема е нормално некогаш да подрани, некогаш да подзадоцни. Се што не е претерано е во граници на нормалата. :)

На anonimna.mkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    вон тема е прашањево, ама има некоја врска со бременост
    2-3 дена откако ми заврши се напив норлево и за 6 дена пак добив, сега не крварам многу, а инаку вообичаено многу ми течи. дали е ова нормално? понатака циклусот кога да го очекувам според датумот од минатиот месец(значи дали уште еднаш би добила или за овој месец е тоа што сега добив пак)?

3. lady185

lady185 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    pred okolu 2 nedeli imav seksualen odnos bez kondom, no nemase svrsuvanje.. eve sega mi docni 1 nedela i imam bolki vo grbot..predhodno gi imav simptomite za pms no ne dobiv..a sega imam samo bolki vo grbot i vaginalniot iscedok mirisa na menstruacija..dali e mozno da sum bremena??

4. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    купи си тест за бременост чини 30 денари и ке видиш мада штом немало свршување не би требало

5. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Па штом немало свршување,нема големи шанси за бременост.
    Но,сепак ако сакаш да се осигураш направи си тест.
    1 недела не е многу,тоа до некаде и е нормално.
    Почекај уште некој ден,можеби ќе добиеш.
    Ако гледаш дека сеуште ти касни,направи си тест.
    Според мене,мислам дека не си бремена и ти не паничи многу,бидејки и од тоа може да ти доцни.

6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Вагинален исцедок мирисал на менструација?????????????????? Браво!

7. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Сама си даде одговор на прашањето. А првпат слушам дека вагинален исцедок може да мириса на менструација нцнц :^) . Ако сакаш да слушнеш БЕЗ СВРШУВАЊЕ ВО ВАГИНА НЕМА БЕБЕ, БЕЗ РАЗЛИКА НА СИМПТОМИТЕ и секогаш со кондом имајте односи!!!

На Ojesil му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не ја напаѓајте одма, и мене ми се случува често и тоа непосредно пред да добијам, тие денови. :)

9. lady185

lady185 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ke mozi li nekoj da mi odgovori..ve molam...:)

10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    ако постои во тебе некаква сумља,провери преку тест,така ќе знаеш на што си.

11. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    јас како што и погоре напишав откога ми заврши одма веќе наредната недела, т.е. после 3-4 дена се напив од норлевото и овој циклус малку поинаков ми беше, немав многу крварење и плус денес темно кафеаво ми тече. дали некоја промена ми се случи во организмот, па веќе немам обилен циклус и дали понатака вака ќе ми е, поради апчето? многу се плашам

12. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    ЛАДУ НЕ ГРИЖИ СЕ И ПОГОРЕ ТИ РЕКОВМЕ АКО НЕМАЛО СВРШУВАЊЕ ЗНАЧИ НЕ СИ БРЕМЕНА. ОНА ШТО ТИ ДОЦНИ МЕНСТРУАЦИЈА МОЖЕ ДА Е ОД МНОГУ ПРИЧИНИ НА ПР ЕВЕ ОВА ШТО МИСЛИШ И СЕ СЕКИРАШ. ЕТЕ И ПОСЛЕ ПОРАГЈАЈ НЕМАТ ЖЕНИТЕ МЕНСТРУАЦИЈА НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ А ИМАЛЕ СЕКС ПА ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕ БРЕМЕНИ. НО ЗА СЕКОЈ СЛУЧАЈ 30 ДЕН Е ЕДЕН ТЕСТ КУПИ ПРОВЕРИ

13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    15.191
    Последниот месец добив на 23, ми траеше до 27. Имавме незашитен однос со дечко ми два дена после завршувањето на циклусот, што значи во деновите кога не постои овулација, тој не сврши во мене. Пред околу 5 дена почнав да чувствувам болка во градите исто како пред менструација. Имав одредени болки и грчеви во стомакот. Направив тест (13 дена после тој однос) за секој случај, на тестот (Be safe) се појави една сина дебела линија во контролната зона, а во тест зоната се појави ептен тенка сива линија (според упатството од производителот, појавата на една дебела и една тенка линија значи дека тестот е негативен).

Не знам веќе што да мислам, целосно сум збунета. Не знам дали да почекам уште една недела и да направам друг тест, и се чудам дали е можно да се случи бременост во денови во кои нема никаква овулација плус тоа без свршување внатре. А ако не може зошто тогаш имам симптоми на бременост.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.089
    Не си бремена. И тест се прави кога ќе ти касни менструација а не пред неа.

15. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    aj nemoj da te zaplasuvam jas vaka koga mi se pojavi edna debela i edna tenka linija bev bremena . Pojdi si na doktor. Inaku 2 dena po menstruacija i te kako moze da se ostane bremena . Eve ti edna tabela pa da vidis koga ti se plodni a koga neplodni denovi pa pisi ja poslednata menstruacija i vidi http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8 plus ako ti dosolo na 23 minatiot mesec sega bi trebalo da ti dojdi na 21 ovoj mesec

16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    15.191
    Го проверив тој календар, тие денови се со најмала веројатност за бременост. Инаку на тестот во упатството стоеше дека ако се јави втора тенка црта тоа значи дека тестот е негативен (едната беше дебела сина а другата тенка сива како со испрекинати точки). Јас имам нередовна меструација што значи дека мали се шансите да ми дојде на 21ви.

17. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16

трудна сииииииииииииииииииииииииииииии
    :o и јас бев така

18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    Aко на овој тест со една дебела и една тенка линија се означува како негативен,тогаш како би бил за позитивен???

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И јас тоа се прашував, единствено ако таа сива линија е розева или црвена кога е позитивен. :)

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    ИСКУУСНА ФЕМИИИИНКА ЗА ВО ЛП ве молам