Девојче ајде прочитај го уште еднаш упатството на тестот, сигурно ли е кога има линија на тест колоната е негативен? Како се вика тестот што го правеше? Мали се шансите да си бремена ако не свршил во тебе ама за секој случај земи си уште еден тест.
Другарка ми е во паника и постојано плаче и се нервира..вака значи околу 20 април има добиено и на 22 април значи вториот ден дечкото само еднаш влегол и веднаш го извадил и тој е сигурен дека не свршил инаку во када биле и сега на 12 мај вчера нон стоп и се врти има болки во стомакот ја тера на повраќање и се е во паника ne jade ne pie ..јас не сум доволно информирана околу овие теми па да ве прашам..има ли шанси од бременост или?
Нема никакви шанси нека не се секира другаркати чим не свршил во нејзи немам никакви шанси а и повеќе пати да правеле нема врскам чим не свршил во неа, а тоа што и се повраќа, има болки во стомакот природно е затоа што треба можеби да и дојди или предменструални болки и симптоми се тоа, нема место за паника и грижење речи и да си го опушти мозокот на лер да не мисли и ќе и дојди. Се надевам ти помогнав
Здраво женски ми треба ваша помош Добив на 30април и на 1мај (втор ден од циклусот ) имав два незаштитени односи. свршувањето беше надвор.инаку пијам таблети јасмин поради појава на цисти.и пред два дена бев на контрола и ме гледаа на ехо и докторката не ми кажа ништо освен дека имам пак цисти и полицистични јајници. Се осеќам напнато,некогаш ми се гади,имам главоболка.подувана сум и одам почесто во ве-це. Дали мислите дека има шанса за бременост или ппради апчињата ми е тоа(некогаш и поради нив се осеќам така) Не би сакача да е бременост па утре планирам да направам и тест
Со оглед на тоа дека не си во овулациските денови по стандард табела, свршување надвор, па плус со таблетите, кои сами по себе штитат со доволна сигурност, шансите да си трудна е исто како чудо во тема за религија. Прати внимание како таблетите ти влијаат, бележи и други промени освен кога добиваш менструација оти може не ти одговараат и треба да ги смениш. А главоболки и гадење е многу позната нус појава од Јасмин.
marija jas i pogore rekov koga pravev jas test edna debela i edna tenka linija pokazaa deka sum bremena.
Значи вака во другиве теми неможев да добијам одговор па затоа овде пишувам. Менстурацијата ми траеше по 7-8 максимум 9 дена но претходниот месец ми траеше 15дена и мислев дека е од стрес но што е најтрагично за 15 пак ми дојде и ми траеше цели 18 дена. Деновиве ке отидам на гениколог, но ако некој има некакво искуство околу ова нека сподели
Откако и јас вчера за прв пат го направив овој тест, можам да потврдам дека си во заблуда mKdevojce за линиите и ако навистина биле две тогаш би требало да си бремена. Јасно си пишува се на тестот, не знам од каде ти се овие дезинформации по „упатство на производителот“. Во секој случај, си кажав јас да не збуниш некоја феминка со информацииве. П.С. Мислам дека овој тест покажува и кога си во овулација колку што видов набрзина на упатството, можеби тоа ти значела таа сива линија.
devojki,ne znaev vo koja tema da pisam,ama dali nekoja od vas znae kolku iznesuva cenata na abortusot vo drzavnite kliniki...vi blagodaram
Прашање и од мене. Не дали сум бремена, туку колкави се шансите да бидам и дали на некој тука присутен му се случила таква бременост. Значи прво имам нередовна ептен менструација и плодните денови неможам баш да ги израчунам. Ама да претпоставиме, во најлош случај, дека сум била во овулација. После чинот, парнерот сврши врз мене кај стомакот и на грешка истече надолу допирајќи ја целосно вагината. Според некои чудни мои претпоставки мислам дека сум во овулација. Знам дека е теоретски возможна таква бременост со оглед дека спрематозоидите пливаат низ внатрешните течности кои после чинот ги има во изобилие, и плус цервиксот на матката е отворен со цел нели полесно оплодување. Колкави се всушност овие шанси за останвање бремена?
Јас мислам дека има шанси бидејќи ако стигнала спермата до вагиналниот отвор кој е нормално сеуште влажен, сперматозоидите си нашле погодна средина бидејќи тие по влажни средини всушност и се движат. Но сепак нема големи шанси а и не си сигурна дека си во овулација.... направи си тест за бременост во секој случај. А имаш ли симптоми на овулација како зголемен исцедок и тапа болка во јајниците? Во секој случај јас не гледам така на плодните денови, ако треба да биде ќе биде и во неплодни. Што значи, направи си тест и бидејќи ти е нередовна и не знаеш кога точно ќе добиеш, ако сеуште не ти дојде, за неколку дена повтори го.
Нема шанси. Има, 0.0001% Дај не му е спермата професионален маратонски пливач, да исплива сама до твојтата матка. Нема шанси..
Imam ne redovna menstruacija i sum nemala odnosi do sega. Pred nekoe vreme imav samo nesto vo vid na trienje ili peting ama nisto posebno, sega mi kasni 10 dena od ona sto mi dojde prethodniot mesec, dali treba da mislam ili voopsto da ne pomisluvam na bremenost ?
Ќе може некој да им каже дали имал слично искуство како моето, значи менструацијата ми е најчесто нередновна и ми доцни по 3-4 дена, но овој месец требаше да ми дојде на 11 но еве сеуште не ми е, имам некакви чудни болки во градите на допир и ми се прилично тврди ....дали некој можеби знае шо би можело да значи ? фала