1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    33.008
    Никој неможе да ти каже точно од што ти касни.Може од стрес,може ако си имала односи.. Ти треба најубаво да си знаеш. :)

2. cherry02

cherry02 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    имав односи ама партнерот нема свршено во мене, ама сепак чудна ми е болката во градите, па затоа прашав, можеби проблемот со болката е од друга причина :) фала сепак

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    33.008
    Сигурно е тогаш друга причина. Нема проблем, за тоа сме тука. :)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Веројатно е симптом дека ќе добиеш. Ама сепак не е лошо да си направиш еден тест за бременост за секој случај ако имаш незаштитени односи. :)

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    минатиот месец од кога ми заврши два дена потоа се скина кондомот, не знам ни зошто се напив не сврши во мене, ништо не се деси само нели бидејќи тазе ми беше завршена менструацијата и самиот ми рече напиј се и пак добив, тоа беше на 7ми мај, но не како вообичаено помалку ми течеше. и сега според минатиот месец требаше да добијам на 22ри, но не добив, дали да очекувам следен циклус веќе во јуни, циклусот за овој месец ми е поминат? дали има шанси да сум трудна, сепак глупаво, но не знам шо да мислам

6. Gooogy

Gooogy Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    имавме односи со дечкоми ама со зашитита цело време и пред да сврши се тргнуваше од мене.Но, проблемот е сега што ми касни. Претходниот месец добив на 16 а сега ми касни 8 или 9 дена. Незнам од што може да ми се случи ова? А не ми иде редовно, 3 или 4 дена покасно, а еднаш ми се има десено да ми дојде по 8 дена. Навистина незнам што се случува, ама не ми се верува да сум бремена.. :/ Од што може да е ова ?

7. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Па ти сама си одговори.Си кажа дека менструацијата не ти е редовна.Штом сте имале заштита цело време,нема место за паника.Не си бремена.

8. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Нјаверојатно од апчето ти се има пореметено редот, тоа крварењето ти било од апчето и не верувам дека си бремена, нема место за паника :)

9. shygirl94

shygirl94 Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, јас сум нова на овој форум па сакав да ве прашам нешто. Значи вака јас имам 20 год, и со дечко ми имавме незаштитен секс се се пазевме, но на крајот кога се тргна подсврси, има простор за паника? и после колку време покажува тестот за бременост? :( :( :^) :^) а после тоа веднаш мокрев

10. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Тестот покажува од кога ќе ти доцни наредната менструација :)

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Како мислиш подсвршил? Или свршил или не. :D И скроз беше тргнат од тебе кога „подсврши“? Ако не се тргнал на време, од „подсвршување“ има големи шанси за бременост. :!:

Па вие си знаете најдобро дали има простор за паника или не, и најмалце да му се испуштило внатре, има шанси нормално. За да направиш тест за бременост најдобро да почекаш да ти задоцни, а во меѓувреме не се ни оптеретувај, може нема ни да ти доцни. Ако ти доцни, почекај 2-3 дена да ти задоцни и направи ете ако си толку нестрплива, мада и од стрес може да ти доцни.

12. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    минатиот месец од кога ми заврши два дена потоа се скина кондомот, не знам ни зошто се напив не сврши во мене, ништо не се деси само нели бидејќи тазе ми беше завршена менструацијата и самиот ми рече напиј се и пак добив, тоа беше на 7ми мај, но не како вообичаено помалку ми течеше. и сега според минатиот месец требаше да добијам на 22ри, но не добив, дали да очекувам следен циклус веќе во јуни, циклусот за овој месец ми е поминат? дали има шанси да сум трудна, сепак глупаво, но не знам шо да мислам
    pls

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не си трудна, само лом си ги пореметила хормоните, не ни прашувај кога ќе добиеш зашто никој не знае, земи отиди на гинеколог. Ни сама веќе не знам по кој пат ти е ова да пиеш апче па отпосле да прашуваш, навистина не знам..... Ако ти каже тој да се напиеш солна киселина ќе се напиеш? Дај размислувај малце и со своја глава, барем за твое здравје кога се работи, бог да чува. :^)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    втор пат ми е апчево да го пијам и поминаа точно 6 месеци откако испив прв пат

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    33.008
    Јас колку што сум информирана за апчето, најмногу 2 пати во 1 година може да се пие, а ти веќе ова ти е второ а има поминато пола година. Пази малце, апчињата не се бонбони.

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    минатата година во октомври испив, а сега до мај точно 6 месеци имаше поминато...
    Денес нешто многу што ме исплаши се случи,, кондомот не беше скинат, а од кога се тргна од мене нешто бело истече, дали е можно да е тоа од мене или пак негово е сепак ми рече од мене не е сигурен сум, но... ПОМОШ

17. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Се додека кондомот е правилно наместен, покрива голема површина на ... а впрочем не е скинат после однос, немаш потреба да се секираш.
    Тоа белото е од тебе, во комбинација со лубрикантот кој го подмачкува кондомот, за да се избегне негово кинење.
    Многу проблеми имаш вака со сексот, многу прашања те мачат :lol:

18. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    пак јас, кога да направам тест за бременост, се напив норлево пред 3 недели и сега ми се случи тоа со белото што ми истече од мене. кога се напив норлево ми дојде после 5-6 дена, на 7ми мај, а да не се напиев од него нормално требаше да ми дојде на 22 месецов, но не ми дојде. требаше ли да ми дојде по втор пат овој месец? и сега веќе два дена многу малку исцедок имам и тој е како мрсул, дали ова е некој знак на бременост? ми рече не се скинал кондомот, ама и ми вика за да си сигурна напиј се од апчето(што во никој случај не би го зела само 3 недели поминаа од кога последно се напив)

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Најголема веројатност по исцедокот(претпоставувам како мрсул опишуваш дека е проѕирен и растеглив) е дека моментално си во овулација. Како така, не се скинал кондомот ама напиј се ти од апчето. Како сте почнале после секој секс ти норлево ќе голташ оти он не знае што работи? А ни ти, да сум фер. Со пиење на норлево си го пореметувате месечниот циклус, може да не ти доаѓа во предвиденото ни после некој месец, а камо ли во месецот кога се испие.

Мајка ти за рака, или друга повозрасна жена и на женски доктор. Кога со кондом не сте сигурни што работите има други опции за разгледување, кога очигледно апстинирање додека не научите како (не) се прават деца не е. Итна контрацепција ти е најлошата опција за превенција на бременост.

На Doozy, Waka-waka и Lovely93 им се допаѓа ова.
  20. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    треба на 7ми јуни да добијам следно, сега сум во периодот на овулација, не знам најискрено не знам за овие теми скоро ништо. ако на 7ми не добијам, тогаш ли да направам тест или?