1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    145.725
    може не е убаво од моја страна ама темава ја отворам кога имам лош ден и веднаш ми се менува расположението.....
    поголеми глупости немам читано :x

На SimonaTino, Beautiful-Princess, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    ... како што тргнало можеби и од самото читање на мислења во темава ќе остануваме трудни :x

3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Јас мислам дека темата баш треба да си се вика "Бремени Богородици" :D

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.748
    Допаѓања:
    324.201
    А јас се прашувам зар мајките дома никогаш ли не отвараат тема бременост ,односи ,заштита со своите керки?Очигледно тоа им е табу тема дома па оттаму и овие глупи прашања

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    И тоа како.Мене не ми е јасно како се зрели и способни да се впуштаат во сексуални односи,а ваму на страна не знаат ни како се забременува.Зар пред тој однос не можат да одвојат 5 10 минути и да прочитаат нешто.Ништо нема да ги чини,освен што нема тука да се тролаат со вакви прашања. |(

6. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Луѓе де шо да правам,имам за на гинеколог закажано ама дури следната недела,не ми се чека до тогаш,значи никогаш не ми е точна,но предминатиот месец земав норлево и после неколку дена ми дојде,а сега за мај уште ми ја нема околу 10-12 дена ,направив дури 3 теста за бременост,и сите се негативни,ама уште не ми доаѓа,а меот ми е издуен и градите ме наболуваат :/ шо ке да е...шо да мислам незнам

7. blueteacher

blueteacher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Не треба да се паничиш, нормално е да ти касни од Норлевото а ете и тестовите ти биле негативни, така да не се секирај без потреба.. ти кажувам од искуство

8. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107

Нема шанси да си трудна, штом си имала добиено. Нормално е од норлевото да настане хормонски дизбаланс и на самото упатство ти пишува кои се негативните ефекти од апчето. Значи кога пиеш нешто информирајсе за сите сакани и несакани ефекти, да не се замарач после. Идиси на гинеколог чисто ради контрола ама милоин посто не си трудна. И незнам сите што се научиле со норлево како бонбони ги голтаат..... до една две годишно , да, но не практикувај многу често. поздрав

9. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    e kako pa da ne jas temno crvena krv prokrvariv vo 3 ti mesec pa masko rodiv

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Ti ova seriozno? :^)

На s.T.e.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.748
    Допаѓања:
    324.201
    Сериозно во наводници :D

12. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Значи енамена менструација ми дојде за април,во април го пиев апчето,мене за мај ми ја нема,а и доволно сум информирана :)

13. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Девојки, вака: на 12 мај имав циклус до 16ти мај. На 17 имав однос но пукна кондомот па се напив Норлево веднаш. По 2 дена почнав да крварам претпоставувам од апчето и крварев скоро цела недела некаде до 23 мај. Е сега прашањето ми е, колкава е шансата да има недај боже нешто ( да сум останала бремена) и под претпоставка дека нема ништо кога треба да очекувам да добијам, некаде месец дена од последниот редовен циклус (12 јуни) или месец дена од крварењето предизвикано од апчето?

Ви благодарам однапред

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Абе уживај чиста си ко солза. ;)
    Ако сакаш направи еден тест чисто онака да си ја смириш душата :)

15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Нема шанси. За машко треба да е сина :!:
    Или може па во темница си видела ти па си ја измешала бојата :wasntme:

I hope so... :)

16. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    .

Прикачени фајлови:

На Beautiful-Princess, SimonaTino, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. bebi

bebi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Ве молам за ПОМОШ!Сврши во мене и следниот ден ми дојде (навреме ми дојде),знам дека нема оплодена јаце клетка но секогаш има мала веројатност за нешто несакано....се плашам не знам што да правам дали да испијам апче или не...имам прочитано некаде дека може по пукањето на јаце клетката да се создаде друга која може да оплоди серматозоид а нели ти можат и до неколку дена да преживеат..ама тоа било многу ретко....давајте совет да пијам апче или не сепак хормони се тоа :(

18. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Дефинитивно не и по некоја луда срека да се оплодила, со добивањето се исфрлила, и сама кажа нема играње со апчињата хормони се во прашање, поздрав

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Приметувам на темава, на сите во главата само им е АПчЕ Норлево, или пак Кломифен :?:
    Девојки , во моментот мозеби ќе ви годат овие и мозеби ќе ви помогнат, ама покасно во зивотот ќе се прасувате зосто ми е ова вака, зосто ми е ова онака?! Последиците доагаат покасно па ќе се каете! Како сто писала Бебе, тоа се хормони , не играчка!!! Ниедно узивање не е повазно од васето здравје!!!
    Затоа ВНИМАВАЈТЕ :!:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Според моја проценка, таблетиве се пијат повеќе од препорачано. Во многу случаи сосема непотребно. Норлево се користи како итна мерка против несакана бременост, не како лек против паника или редовна контрацепција. Разбирате на кој принцип работи, дека станува збор за хормонална терапија ? Дефинитивно предизвикува промени на ѕидот на матката,предизвикува нерегуларно крварење и ослободува хормони, најчесто поголема количина прогестерон, го спречува ослободувањето на созреана јајце клетка. Знаете ли што точно му прави тоа на вашето тело ?

Размислете пред да ја земете таблетата, особено кога тоа го правите почесто од 2 пати годишно, проценете дали навистина вреди.

На Lori-30, blueteacher, poenta и 1 друга личност им се допаѓа ова.