Имам едно прашање имав со дечко ми и се беше во ред но кога го извади кондомот сакаше да сврши кај мене на стомакот но малку од спермата појде кај корупката односно од надворешниот дел од вагината јас како што следам на фемина од коментари и одговори не можело да се остани бремена во случај ако се има лизнато од надворешниот дел на мојата вагина потоа дечко ми зеде крпа и пажливо ми ја избриша вагината дали можи да се остани бремена од тоа .. ? или во случај ако малку се има мушнато во вагината..? фала однапред ..
Постојат ТОЧКА И ЗАПИРКА за тебе. Од пишаново тешко човек да те разбере Чекај малку, КОРУПКА или надворешен дел од вагина????????????? Ова со корупкава првпат слушам Мушнато?????? нешто со мушички инсекти или?????? Кога Ви текнува на секс, треба да ви текне и како да се заштитите од несакна бременост. А, и не само од несакана бременост, туку и до сексуално преносливо болести. Никаква свест да се немало.... Не е срамота да се праша, срамота е во ова време да не си информирана за некои основни работи. Не ми замерувај, но вакви како тебе има и повеќе од што треба. Некој и да си има сериозна мака и дилема не може да дојде на ред од вакви глупости.
Зависи колку пажливо работел со крпата. Трк по норлево Што му требало да го вади кондомот и да употребува мев како подлога за свршување, наместо да си сврши внатре на топло и на сигурно, еее многу гледате порниќи.
Овој месец со партнерот имавме неколку пати незаштитен однос но партнерот секогаш внимава и го вади на време,но сепак јас паничам зошто до сега секогаш сме имале односи со кондом.Менструацијата секој месец ми касни обично по 4-5 дена,но денес е веке 8ми ден како ми касни.Имам ли причина за паника или може би од постојаниве промени на времево ми касни?
И од што паничиш знае да ти задоцни. Не свршувал во тебе, не паничи. Штом и обично ти касни, и овој пат ти касни најверојатно од стрес. А зошто сте почнале без кондом? Ако тој не купува оти му дозволуваш за без кондом во последно време, купи си ти, и на секоја наредна прилика имаш на готово, да немаш потреба од паники.
многу можно и од стрес да ти касни оти нонстоп мислис на тоа,ама можно е и да си бремена,оти мене исто така ми доцнеше 8 дена и тестот ми испадна позитивен ама ние си го сакавме бебушот
Труднички муабети здраво девојки ја сум нова овде,можда сум малку надвор од темава ама ако може да прашам,јас имав добиено на 06.06.2014 на 15 ден после менструацијата имав односи и дечкоми сврши во мене,сега треба да добијам на 29.06.2014 се уште е рано за тест но јас ги имам симптомите како за добивање,ве молам ако може некој да ми одговори поздравче
Симптоми на бременост Ако имаш на 23 дена циклус и треба да добиеш на 29 а денес сме 24 и имаш такви симптоми и си имала односи шансите да си трудна се големи ама и не мора да значи. Симптомите и за двете работи се скоро исти. Ако со трудна веќе на 27-28 ќе можеш да направиш тест. А сакаш да ди трудна?
Може помош? Имам 19 години и сум сеуште невина но со дечко ми правиме некои работи. Пред некој ден тој ''заврши работа '' , се облече и сето тоа и после некое време почнавме пак да се ''закачкаме'' и решивме како - ај да видиме дали ке ме боли- , не ме скина но дали е возможно некако да се остане трудна од тоа претходно , доколку останало нешто . Звучи глупаво но сите различно ми кажуваат , ве молам за помош
Со дечкоми се уште не сме земени ама веке сме на план за веридба така да ова ке биде нешто неочекувано ако се случи нели,фала за одговорот
јас прокрварив во темно црвена боја па родив машко. Бев целата иссширена здебелемна (нели тква бременост имале со девојчиња) па пак родив машко. И ова со зелката што се прави тестот за какво дете ке имаш една боја испадна демек женско а родив машко. Вие верувате во тоа еј така е за девојче така за машко и после раѓате спротивно. Јас лично се уверив дека нема врска тоа.
е тоа да видиш де,невина а бремена можеби некоја сперма залутала во воздух нели сега спермите влегуваат преку папок,преку фармерки преку КОРУПКИ па ништо чудно и да почнат да летаат. позз од мене и извинете офф топик
kako prvo se izvinuvam za fontot ama nema makedonski (en. i gr.) mi treba sovet od iskusni .. Sakam da zbremenam, znam najmozno e za vreme na plodnite denovi ama probavme i toa edno 3-4 dena po red potoa mi dojde nekako cudno imav samo 2-3 dena potoa 3 dena iscedok, zdebelena sum pogotovo stomak, eve sega pak mi dojde menstruacija 3 den mi e i pak se povtoruva istoto od prethodniot mesec.. bev na ginekolog za vreme na ovie plodni denovi mi rece deka nema nisto a mene nekako cudno mi e :/ .. pred edna godina zemav 2 pati norlevo potoa menstruacijata mi bese normalna se do prethodniot mesec, mozno e ova da se posledici od tabletkite? I so koj dr "metod" da se obidam za zbremenuvanje? vi blagodaram odnapred
of mila imas seriozen problem . Pogore kazavme deka norleto dava losi posledici ama aj da se nadevame deka ne e taka ... Vidi vaka a da prasas sepak sovet od lekari tie najdobro sovetuvaat pa moze ke ve ispratat i tebe i mti na testovi da ne imate nekakvi problemi da vidat. Izvinete za fondot neka da mi se smeni jazikot nesto.
Норлевото е пиено одамна за да има ефект врз менструацијата овие два месеца. Може и од анксиоза и стрес, да ти се менува циклусот, кои ги имаш инаку не би била кај лекар, па и покачената килажа не е за исфрлање од причина, промена е на телото. Кога викаш нема ништо, мислиш на бременост дека нема ништо? Или немаш други проблеми? Може со еден тест на крв да си ги провериш нивоата на хормони и да ти кажат ако имаш некој дизбаланс. Сепак, ако само два месеци пробате рано е да се нервираш дека не си забременила и уште сега стресови да удараш за други методи. Кај повеќето двојки кои пробаат нормално се смета пробање до година дена па тогаш да стават прс на чело зошто уште не се фаќа, испитувања на хормони и спермограми е што прво следи.
nema nisto mislev na drugi problemi, doktorkata mi rece deka se e sovrseno kaj mene pa ako sakame da pravime bebus perfektni denovi bile inaku blagodaram na sovet i imelda me potseti deka pred 3 meseci imav pokaceni trombociti.. uste utre odam da proveram krv
Zdravo, prvo se izvinuvam za fontot t.e latinica. Imam eden problem, ako moze da se narece problem. 27 april se napiv norlevo, i posle nekolku dena dobiv znaci 5 maj. i se bese ok . 2 nedeli posle menstruacija imav seksualni odnosi i partnerot imase ejakulacija ama ne bese potpolno vnatre vo vagina ( ne upotrebuvavme protekcija ) , i sega veke 3 nedeli so mi docnit , napraviv 3 testovi (sure check, quick...) i site potpolni NEGATIVNI.Bev vo apoteka i apotekarkata mi rece da ne se grizam deka bilo od norlevo,bidejki posle sto go konsumiras apceto, 2 meseci ti se poremetuva periodite , i deka nema potreba za ginekolog, bidejki testovite bea site NEGATIVNI, i mi rece deka ako imalo nesto barem ke se gledase nesto bleda linija, a kaj moite rezultati od testovite bea NEGATIVNI . Ve molam ako moze nekoja da mi pomogne? dali sum bremena ? p.s znaci efekti od norlevo, ili mozno nekoja infekcija ?