па нека не свршува у тебе или сепак кондом е најдобро решение би ти препорачала Спортекс тие имаат во нив и лубрикант има и апчиња за контрацепција
Девојки девојки девојкиии .. Вака имам дечко пред некое време почнавме да имаме сексуални односи не сум искусна и затоа се обраќам тука... Имаме односи вез кондом, никогаш не свршува во мене, ни блиску до мене и не одма од кога ќе го "извади" (незнам како да објаснам се извинувам) Не дека ми касни но секогаш ми доаѓа на 27-28-29 ти ден денес ми е 31 ден ништо нема Се сомневам дека може имаме направено нешто од причина што кога почнавме со педигре имаше некоја течност (значи немаше свршено) .. Кажете ми мислење, што да правам да земам некој тест за бременост или..? Незнам ни што се прави фак
не јас мислам нема потреба од тест на некои девојчиња менс.циклус им трае 2,3 дена хахах зошто кога ти доаѓа менс да зимаш тест бе девојче ? колку год имаш ?
18 абе од кај да знам ... Ако ме веруваш ми се превртува во стомакот од што сум нервозна ... Се сомневам бидејќи имаше течност (кај него) пред да почниме
чекај имаше ти по овој секс после добиено или ти заврши па имавте секс ај објасни ми иначе тоа е предсемена течност и од неа се мали шансите да забремениш но сепак ги има ако имаш среќа кај дечкоти во таа течност да немало сперматозоиди океј може да забремениш но мали се шансите
Мислам дека се мали шансите за бременост ама земи тест, штом веќе ти касни и ако не сакаш да забремениш заштити се......
абе ако ти касни една недела земи тогаш тест немора секогаш да е на исти ден циклусот и да како што кажа феминката пред мене заштити се и земи си анти бејби пилули така мирна глава до сеа не сум користела апчиња за контрацепција прашај некоја од феминките мислам се пијат најкасно до поминати 72 часа а најмногу делуваат до 24 часа
Со педигре или предигра Мислам дека нема зошто да паничиш, може и од самото тоа што те мава психата не ти доаѓа.
Со секое "педигре" е многу добро двајцата партнери да бидат добро навлажнети, или ај да се изразам како некои што пишуваат тука-напалени , така што таа течност не е опасна. Почекај уште неколку дена за добивање, не си прва на која и доцни, може да биде последица од климата или од тоа што имаш сексуални односи. Мене секогаш ми доцни од 5 дена па нагоре. Прв пат на форумов се сретнав со поимот - секс со "педигре", затоа често се вклучувам на фемина, особено на оваа тема на која секојдневно дознавам по нешто ново и си го збогатувам сексуалниот вокабулар.
Сакам мислење од вас оти веќе некое време сум во паника. Ми касни 9 дена, и не знам баш дали имам некоја причина за паника. Значи нема свршено во мене, ама имавме незаштитено односи, и според него нема никаква беља напраено, а мене и вообичаено по 5, 6, 7 дена ми касни. Е сега дечко ми е во странство веќе 3 недели, имаше некои стресни ситуации, а и многу се напнувам овие дена, заради шо ми касни. Исто, пред некој месец имав некоја вагинална инфекција проследена со многу миризлив секрет и пиевме двата апчиња, јас и вагиналети.. и пред да замини тој миризбата се врати ама не презедовме ништо. Пред некое време секретот ми имаше темна боја неколку дена, а вчера и пред неколку дена имаше боја вообичаена како за добивање, ама ништо не се случва. Дали мислите дека ми касни ако можеби инфекцијата ми се има вратено? Неќам да купам тест зошто немам храброст. Сакам да видам шо мислите? Дали има простор за паника?
А да отидеш на гинеколог, што викаш? Инфекцијата треба да се лечи под надзор на стручно лице, а не на своја рака да си зимаш лекарства.
Не си бремена, без паника. Како што пиша сама ти каснела менстрацијата и пред тоа. Штом си имала претходно инфекција и си забележала повторно исти симптоми по терапијата што си ја примала, тоа значи дека треба да посетиш гинеколог. Причините за каснењето може да се различни, посети гинекогол и не си играј со здравјето свое. А, може и од стрес да ти касни зошто пиша дека си имала стресни ситуации. Позз Што инфекција имаше?
Пресметај си ако можеш кога ти бил тој темен секрет, обично ако се јави 2 недели по плодните денови, одприлика кога треба да ти е датумот за добивање, може да значи и бременост, т.е. дека плодот се сместува во матката. Сепак направи си тест, ако ништо друго, барем да не си создаваш дополнителни стресови, па уште толку да ти доцни.
Се вика Трихомонас Вагиналис (зеленикав исцедок како мрсул и мириса на расипано јајце) извинете на директноста. Флажилот е антибиотик со широк спектар затоа ги даваат и за вагинални инфекции. Друго Трихомонасот се пренесува само преку сексуален однос и никако другачие. Мажот е носител без манифестации. Што се случува! Велиш пиевте таблети бактеријата се повлече и пак се појави. Најцрно сценарио двајцата пиевте, а каде е тука третиот/третата свесни ли сте дека претежно сите тие бактерии доведуваат до некој вид на стерилитет.Можете да речете дека попувам ама прочитајте подобро на нет за Трихомонасот. Затоа девојчиња заштитете се при сексот од понатамошни последци. Под итно пак да земеш Флажил или (Фасажин тоа се 4 таблети и се пијат одеднаш) ама треба и двајцата ,евентуално.........тројцата????????? За мензисот не се секирај деновиве на сите им е пореметен.
Така е, ми го зема зборот. И јас прво на сексуално пренослива инфекција помислив и бидејќи за оваа сум слушала често, веднаш ми падна на памет. Chocolatesighs, не знам како двајцата сте си пиеле лекови и готово, сите среќни и задоволни, а бактеријата од каде не се запрашавте? Жал ми е, ама ако тебе ти е чиста совеста, одговорот е очигледен. Мислам дека не си бремена и добро е што не си. Да си разговараш под итно со дечко ти, нека не те прави малоумна. Уште па се повторува инфекцијата, значи пак ја ќарил најверојатно, штом еднаш сте ја искорениле. Глупаво се осеќам да ти кажам дека дечко ти те изневерува, ама од каде бактеријата? Ете збори со гинеколог ако не веруваш дека се пренесува само преку односи. За понатаму ти си знаеш.
Dechki vaka... Znachi pretpostavuvam deka sum nedokinata... prviot pat koga mi techeshe mnogu krv... ama so prst beshe... vtoriot pat beshe pred 8 dena.. I ne uspeavme zoshto jas cello vreme se stegav.. ama I nz ne ni ideshe.. I mn. malku mi techese krv... i nego go vidov deka svrshi, ama nad mene.. i sea jas trebashe da dobijam ushte na 3ti (ili nekolku dena poposle ili porano, zoshto ne mi e redovno) ama ne dobiv.. i ushte nemam... i se mislam shto mozhe da bide... prethodniot mesec mi beshe mnogu vo dvizhenje, a + bev i na patuvanje, a i ne jadam mn. zdrava hrana... dali e mozhno da mi kasni od zamor, nezdraava hrana, promena na klima?