Мислам дека нема потреба од паника околу бременоста. Може да ти доцни поради промена на клима, замор, нервоза, можеби и поради тоа што си станала сексуално активна. Мене менструалниот циклус почна да ми се стабилизира откако станав сексуално активна, пред тоа не ми беше редовен.
Јас би сакала да прашам нешто и доколку планирате со предавањето за колку не информирани почнуваме со односи и се друго ви бе замолила да не ми ни одговарате. Ако има некоја што е добро информирана и има желба да ми одговори благодарам однапред. Прашањето е вака имав односи со дечко ми заедно сме веке 4 години и тој сврши надвор од мене секако користејки ја десната рака. Се избриша и кога се врати прст (од левата рака) ми стави како 2 секунди во неа..... Јас почнав да се дерам дека можеби има нешто на раката но тој трвдеше дека нема ништо и дека се избришал... но сепак би сакала да знам колкави се шансите за забремеување порад нешто вакво ???? А значи не сакам да дојде до тоа..... Ве молам за одговор плиссссссссссссссссссссс
Многу логично. Доколку завршил работа со десната рака, а левата му била целосно чиста, не гледам како ти би дошла во допир со спермата. Нема гајле.
Леле ти благодарм многу вака барем ми даваш некоја храброст ... Истото го мислев и јас но сепак си помислив дека можеби додека се бришел дека дошло до контакт или не знам ме фати паника тој вели дека се избришал убаво и дека немал ништо на таа рака.... Но во секој случај фала ти барем ке можам мирно да спијам пошто не помина ни цел саат од тоа а јас веке кренав паника ....
ZA SREKA taman vo 1vi juli dobiv, prvite denovi Imav kafaevo tecnost, posle normalna menstruacija, 4 dena. Mislam deka sé bilo od norlevoto . Sepak fala mnogu za odgovorot
Последна менструација ми беше на 15.06 имам редовно на 26-27 дена.Требаше да добијам на10 евентуално 11 ми доцни 3 дена дали со тест за бременост може да се потврди дали сум бремена немам симптоми ни за бременост ни на пмс односи имавме во плодни денови ид 14-20 ден
Почекај де, за три дена каснење не се крева паника. Може ти задоцнило од стрес, или ако си била настината и пиела антибиотици. Па ако за неколку дена не ти дојде, ке направиш тест.
Ако ти немаш проблеми со бременоста,и ако најдете соодветна позиција зошто да не . Во спротивно ќе се стрпите.
Ако е нормална бременост без компликации, нема зашто да не. Секако ќе си се консултираш со гинекологот за тоа.
Нова сум и ке ве замолам за одговор.синоќа со дечкото имавме незаштитен секс и не сум сигурна дали целосно сврши надвор.Иначе денес добив редовно ми дојде можно ли е да има нешто??Ве молам за одговор
Ама зашто се потресувате, не ми е јасно?!? Свршил надвор ден пред циклус (кога, патем, многу се мали шансите да забремениш), згора на се си добила. Незнам што дали е можно да има? Трудна не си.
Не е можно да има нешто, си била пред добивање и денес си добила најнормално, никаков простор за сомнеж немаш.
Дали е можно од прелада да ми доцни? Бидејќи требаше да добиам пред 2-3 дена.. а неделава ме издува силен ветер на брод и ме болеа многу јајниците за време на пмс.. Ме болат и градите а уште не добивам .. Припаѓам така малку, бидејќи дечко ми никогаш не свршил во мене али предсемената течност ме плаши... Ве молам одговорете ми
пред два месеца имав да речам незгода при секс, минатиот месец ми дојде и како и секогаш ми беше менструацијата обилна и траеше 7 дена, но сега не знам градите ми се многу меки и вчера некоја болка ми почна во десната страна под градниот кош, ама минлива е, не е постојана. досега немам имано никакви симптом на бременост, минатиот месец добив, но сега 4 дена сум пред да добијам и се плашам малку, дали и покрај се што беше ок минатиот месец, можно ли е да сум трудна? во меѓувреме немав односи, минатиот месец направив 5 теста и бев на лекар пред да добијам, се беше ок значи, сега имам и пролив веќе некое време, а и во поголема количина имам и бело прање последниве дена