неам земено уште, ама се консултирав со гинеколог и ми рече да пиам некои контрацепциски таблетки два дена и после да почекам уште два дена па да добијам, и ова по телефон не ни бев на преглед, а тест планирам да земам утре, ама некако се опуштив не сум толку стегната.. ти како си блонд??? се е ок?
Еј абе немој така по телефон да прифаќаш терапија, не се зезај... Почекај нека ти дојде само од себе или прво направи си тест па потоа пиј апчиња, вака на неиспитано немој... А јас сум супер фала на прашањето. Еве ги радувам сите околу себе со новоста дека ќе станат баба, вујко, баба ми е најрадосна што ќе си има внуче од едниствената внука а воедно и најстарата од сите внуци
dali e mozno da se ostani bremena ako na mazot mu puka kondomot a seuste ne ejakuliral a simptomi koi se javuvaat kaj devojceto se poduen stomak i bolka vo jajnici a isto taka ima i vospalena besika od nastin [mod-kirilica:2c191fee][/mod-kirilica:2c191fee]
Ни се скина кондомот ама не сврши во мене..видовме на креветот дека имаше ама сепак страв ми е..не знам
Девојки ве молам за совет.Ми доцни веке 11 дена,постојано имам болки во стомакот и подуеност(гасови).Немам некои симптоми на бременост но сепак се плашам.Вчера направив тест и се покаќжа негативен.Дали е можно да не е точен тестот(на опаковката пишубаше над 99% сигурност).Дали некоја од вас е имала ваков проблем.Ве молам за совет?
Мене летоска ми доцнеше 25 дена, двапати правев тест од тој со 99% сигурност и ми покажа негативен. Би требало да не си бремена, обично тестот покажува вистина, мене тогаш ми дојде, бев на гинеколог, на пап тестот имав кандида и инфламација( воспаление). И да не си трудна , добро би било да отидеш на гинеколог
ciribiribela благодарам на одговорот,утре ке направам уште еден тест па во понеделник на гинеколог.Избезумена сум само на тоа мислам.
Нормално е да мислиш на тоа, многу би ти рекле да се опуштиш, али додека не ти дојде се ке си мислиш бремена сум или не, а стресот дополнително прави да ти касни, знам според мене, ама штом тестот е негативен нема што да се секираш, да си трудна, по 11 дена каснење би покажал позитивен
и мене истото ми се случи сега, само што мене ми доцни веќе 15 дена и уште немам добиено а болки имама во стомакот исто како пред добивање, тестот беше негативен!! сега акам да одам на гинеколог, па ќе видиме. иначе за бременост нема шанси не се нервирај
дури и два теста направиви и не сум, а иначе денес добив и сум многу хепиии, знаев дека немаше ништо ама ми беше страв да не е некоја инфекција посериозна што ми доцнеше 16-17 дена ама сега добив и мислам дека се е океј
Здраво сакам да ве прашам нешто,имавме односи со девојката со кондом,после 10-11 саати уште еднаш но без кондом едно 5мин па после ставив кондом.Мозно ли е да остане нешто од првиот пат и да остане трудна????
Нема шанси зошто не си свршил во неа а и сте имале втор пат после 11 саата а може после најмалце пола саат . Уживај
Добро само сакав да прашам дали може да остане некој сперматозоид во мене што мозе да ја оплоди башка требаше да добие за два дена,мислам доби ама не и беше плоден период мада ја не верувам у тоа плодни денови.
хахаха Како бе не веруваш у плодни денови)) Што ќе оплоди сперматозоидот ако нема зрела јајце клетка, клоја е во каналите на јајниците само после овулацијата . Плодни денови се кога зрелиот фоликул пука и изллегува созреана јајце клетка Тоа е т.н ОПВУЛАЦИЈА и најчесто се дешава 14 ден од циклусот (ако е редовен) А ако има нередовен циклус тоа е др. работа. Плодни денови постојат ПАК, само што неможе точно да се предвиди кој ден се. (освен со тест во домашни услови или следење на гинеколог). А инаку да се деси да има неколку зрели jaјце клетки во текот на циклусот, е мнооооогу голема реткост и е исклучок, а не преавило.
Девојки пред некој ден имав незаштитен однос со дечко ми - денот кога ми заврши менструацијата. Иначе ми беше прв пат. Проблемот е што не знам дали сврши во мене или не. После тоа отиде се истушира и по некое време пак продолживме. Обично менструалнот циклус ми е 27-31 ден. Сега сум загрижена и се чуствувам чудно како да имам тешкотии во стомакот, не ми се јаде. Дали сето тоа е затоа што ми беше прв пат или станува збор за бременост. Ме интересира колкави се шансите да се остане бремена ако имаш односи тој период (по завршувањето на менструацијата).
нема врска кога имаш односи после менструацијата ... можеби ти се гади дека ти било прв пат и организмот ти се менува .... а како не знаеш дали свршил во тебе или не ??? Па прашај го нека ти каже ... немој вака уште од прв пат па понатака ке збудалиш ако после секој однос треба да се прашуваш што и како било .
Женски јас сакам да ве прасам нешто имав онос на 3 октомври последно и децко ми сврши во мене али со кондом. кога го видовме кондомот спермата беше внатре значи беше полн не течеше од никаде значи не бил скинат.. ако на некоја и се слуцило да и пукне кондом после тоа спермата била цела истечена кондомот е празен или сепак има внатре сперма? а претходниве дена ме болеше долу кај јајниците како да со бореше да ми пробие да добијам и пупчињава многу ме болеа како пред добивање али уште не ми дошло.... нека писе некоја плис