1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Од незаштитениот однос има поминато точно еден месец и 4 дена. Односот се случи на последниот ден од мојот период(ама тогаш крварењето ептен беше намалено, воопшто не ни имав).... :(

2. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Епа не би требало тогаш, штом е одма после менструација, а и чим прошло месец дена, би требало тестот да ти покаже.. Ама во секој случај, 9 дена да ти касни и да ти трае само 2-3 дена, кога тебе нормално ти трае 6-7, тоа некако не ми штима. Јас ти препорачувам да си отидеш на гинеколог, иако можеби нема да испадне ништо страшно, сепак е најубаво да си знаеш на што си, вака само ќе се нервираш. Поздрав :)

3. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Фала ти многу. Поздрав :hug:

4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Дали преглед на ехо ќе покаже бременост (доколку ја има нормално) после 2 недели од ризичен однос?

5. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    На ехо ќе покаже најрано 10-14 дена од очекуваната менструација. Пред тоа можеш тест да направиш, на 1-2 дена од доцнење на менструација.

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    ^
    Добив јас ама ми траеше едвај два дена и не беше обилно како и обично, башка тоа и имам нагони за повраќање поготово наутро, ама досега не сум повратила, закажав за на ехо ама не бев сигурна дали ќе покаже бременост после две недели или треба повеќе да помине.

7. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    јас мислам рано е да покажи на ехо за 2 недели, тогаш можи на тест да покажи, зашто едноставно не си земиш тест направи си го и готово, не вака по еха ке се малтретираш :lol: :)

8. Macadr

Macadr Нов член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ми треба ваша помош. Дечко ми пред месец дена сврши во мене, но јас послем 6 дена од тој однос добив. Дали има некоја шанса да сум бремена?

9. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Провери дали тој ден ти бил плоден. Најверојатно дека си добила, не би требало да си бремена.
    Сепак, направи си тест за секој случај :)

10. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Ми треба баш совет. Пијам Јасмин поради појава на цисти.(штитат и од бременост).
    Добив на 21јули(4ти ден од недела со паузата) и после на 24 и 25 јули имав незаштитен однос и сврши надвор ...
    а инаку на 25јули почнав со новата тура на јасмин.
    Сакам да прашам постои ли сомнеж за бременост? Дали можам да направам тест ?

11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Од тогаш до сега поминале две недели. Ти за секој случај направи си тест за да си бидеш сигурна и мирна. Иако јас мислам дека ако сигурно свршил надвор нема место за паника. :)

12. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Девојки јас и другарка ми имаме проблем . Значи вака другакка ми е 16 години скоро 17 и 2 дена откако и заврши менструацијата имаше незаштитен однос со дечко и ама и тој и таа биле пијани вели дека надвор свршил но има страв немој од претсемената течност да забременела.Значи недела ипол после односот имаше 3 денаа болки во долниот десен дел во стомакот беше на доктор и направија крвна сликаа немае ништо мислевме дека е слепо црево. Но сега веке има поминато 3 недели од односот аа таа има крв по гакичките но после секс дали е можна бременост или некја инфекција. Бидејки беше на доктор на крвната слика не најдоа ништо. Ве молам дајте ни советт

13. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Прво другарка ти има, ако има проблем, ти немаш. Или имаш ти па пишуваш дека е за другарка ти. На гинеколог нека оди, икс причини може да се за крв после секс. Од 25 мислења пола ти се за дали сум бремена, аман по 16 години сте а што се читам.....

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    па другарка ми побара мислење од мене што да и кажам па решивме да пишеме на форумот за совет нели е за тоа овој форм. Загриежена сум за неааа иако не е мој проблем

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

На доктор кукле, не сме ние доктори, нека стагнира со сексот штом има крварење.

16. Cancer1993

Cancer1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    zdravo na site :)
    nova sum tuka i seuste neznam kako funkcionira forumov bas
    imam edno prasanje... dali znaete kolku izdrzuvaat sprematozoidite nadvor od teloto na maskoto na nadvoreshna temperatura ?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.745
    Допаѓања:
    324.082
    А што ако има сериозна повреда или болест?еве ти дадоа совет да иде на лекар

18. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    девојки сакам да ве прашам за искуство прв пат ме скина пред 2 недели и од тогаш цело време имаме незаштитен однос но тој не свршил во мене а какп се ближи датата за да добијам така се повеќе ми е страв да не сум бремена ке може ли некој нешто да ми каже????

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Бурни времиња како прво немој ти туѓо гајле да береш. Како друго алал да и е на другарка ти чим уште на 16 години си дозволила да се опијани и да има секс. Аферим :clap: Како друго постои гениколог ако таа опција не и чини постојат тестови за бременост кои се продаваат во аптека. А ти како грижлива другарка утре иди и купи и еден. А како трето коа веќе решила да се е.. на 16 години (со извинение ама така е) можела барем малку повеќе да се информира во врска со тоа што го прави.

Тесакам и кажав на девојката над тебе. Купи си тест за бременост ние не сме доктори, не сме гениколози и за друг пат кондоми.
    Ајде бе луѓе да собереме ако не еден доброволен пролог кондоми да и купиме на дотичните девојки кои мислат дека се многу големи за да имаат секс притоа незнаат ништо за истиот. Така може ќе се намалат прашањата на оваа тема.

20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.238
    Дечкото на другаркати е сигурно некој неискусен тинејџер, а со самото тоа не сум сигурна дали има толкаво искуство за да се воздржи и да сврши сосема надвор. Посебно не пијан. Крвта и бременоста немаат никаква врска (барем јас така мислам). Ако има крв после однос - одма на гинеколог. Не дај Боже можеби станува збор за некоја раничка која може да прерасне во нешто поголемо.