И не прави драми овде на форумот. Сите прашања ти се дали сум бремена почнувајки од 23 декември 2013 година па се до сега и ти од сите тие непријатни искуства доцнење на менструации, стравови и уште што не ти не сфати дека треба да користиш кондом. Епа незнам што да ти речам. Во еден коментар си пишала дека имаш 17,5 години а тука викаш 16. Одлучи се веќе еднаш и не прави драми. И чисто сумњам дека ова е за другарка ти. 100% е за тебе ама немаше лице пак да пишеш и затоа демек за другарка ти, како ние да не знаеме мислам
може одг? Имавме односи со дечкоми но на почетокот имавме предигра и 1 мин орален секс и кога го ставаше кондомот во темното не забележа дека е наопаку но после тоа го сврти... дали е можно да имало предсемената течност и да се залепило додека го ставал наопоку ???
Кондомот ако се ставе наопаку, потоа треба да се фрли, а не да продолжете. Иначе да, можно е да има од предсемената течност. За следниот пат да знаеш, ако го стави наопаку, фрли го, земете нов.
не го стави целиот наопоку туку само почна и виде дека е наопоку и го преврте... ве молам од др помош???
Моето мислење е дека не си бремена. Ако покрај се се плашиш дека си купи си за 2 недели тест за бременост и така ќе се смириш. А со тестот успат купете си и една лупа за да гледате подобро каде и како го ставате кондомот.
Здраво дечки,вака..вчера имавме односи со дечко ми но сврши надвор...пред недела ипол имав менструација но сега ми тече пак малку течност со крв иако е прерано за другата менструација..има можности за бременост?дали е ова нормално?
глеј мислам дека нема врска со бременост прашањето ми беше дали е нормално предвремено да ми тече? ..
На 15 години имаш односи и тоа незаштитени???? Само продолжи така и не само што ќе забремениш а не знаеш уште да читаш како што треба туку има и голема веројатност да закачиш 70% од преносливите бактерии додека стигнеш 25. Чисто информативно
Кондом не е само за заштита од бременост, туку и од разни сексуални преносливи болести. Може да не ти е ништо, а може да си закачила некоја инфекција. Ти препорачувам да се прегледаш на гинеколог...