Кај некои после првиот однос менструацијата наредниот месец може да доцни и дека не свршил во тебе не треба да забремениш,мислам нема потреба од паника ама за сигурност ако ти доцни после 7ми ден направиси тест.
Здраво, сакам да ве прашам колкави се шансите да сум бремена? Претходната вечер веднаш по завршувањето на менструалниот циклус... Два пати влезе и после некое време сврши, но не во мене... Значи дали постојат некакви шанси? Знам дека можеби звучи смешно, но малку сум загрижена... Ви благодарам.
Пред 2 вечери имав секс со партнерот прво со кондом тој сврши во кондомот и потоа одморивме 1 ипол час .Потоа повторно имавме секс но незаштитен но пред да имаме секс отиде уринира и рече дека добро се избришал...Дали има место за паника?
Zdravo jas sakav da prasav eve ovaka imavme seks so decko mi vtor pat i koristevme kondom toj svrsi nadvor od mene pa posto imam grcevi vo dolniot del na stomakot i jajnicte me zaboluvaaatt dali ima sansi da sum bremena?
Дали може да си бремена ако си невина односно ако со допир некако влезат сперматозоиди? Инаку откако сврши убаво се избриша и ме мачи оти ми касни 2 дена.
Еве ти тука прочитај да се запознаеш малце како можеш да останеш бремена. http://tvoebebe.com/ZACNUVANJE/zacnuvanje.php
Фала Пред некое време на форумот прочитав дека може и ако не си скинана да останеш бремена затоа прашав.
Здраво девојки,ми треба ваш совет. Јас скоро веќе две години ги пијам Јасмин поради појава на цисти. Претходниот месец добив на 21 јули а сега на 18август. секогаш циклусот ми трае 4дена а сега само 2дена. првиот ден ми течеше нормално а вториот мн.малце. Тоа утро кога добив бев и на котрола ме гледаа на ехо и ми ги продолжија до декем. да ги пијам Јасмин. Денеска ѕвонев во аптека да прашам зошто е тоа така што имав само два дена и првото прашање на аптекарката беше дали сум била на одмор. И реков да и таа ми рече дека поради промена на климата ми се случило тоа. Инаку и правев тест пред да добијам беше негативен. Сакав да прашам дали на некого му се има случено да му трае кратко циклусот од упптреба на вакви апчиња и дали постои сомнеж за бременост? На 24 и 25јули имав незаштитен однос ама пред да добијам на 18 правев тест и излезе негативен.
Пред некое време на форумот прочитав дека може и ако не си скинана да останеш бремена затоа прашав. [/quote] На форумов можеш да прочиташ разноразни глупости Од каде би ти влегле тие сперматозоиди ако си невина?
Луѓе имам другарка која има 19 години, која сака да праша нешто во врска со темава јас незнам како да и помогнам бидејќи незнам но мислам дека нема место за паника. Значи со дечко и имале анален секс често и секогаш свршувал надвор, но еднаш се искунал кондомот и изгледа малку останало во неа. Сега како да ја боли стомакот.Што мислит е вие .. благодарам