Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    174
    До Milovka не сакам да те паничам, но моја другарка остана бремена на идентичен начин. Значи првиот месец и дојде менструација (не обилна како секогаш) а тестот за бременост испадна негативен поради што таа мислеше дека не е бремена. Но со оглед дека менструалниот циклус и бил послаб се прегледа на гинеколог и дозна дека е бремена. Инаку сигурен начин за откривање на бременост е преку првата мокрача затоа докторот те упатил да му однесеш резултат.

Но ова е индивидуално не мора да значи дека кај сите е исто и дека станува збор за бременост, само сакам да споделам искуство каде и со добиен мензис и со негативен тест можно е да си бремена. Тестовите за бременост се сигурни но не 100%

Се надевам дека кај тебе е само лажна тревога ;)

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Ete gledas :) Ne se pravi taka lesno dete, na sekoe docnenje ako se nerviras vaka, ne e dobro :D

3. milovka

milovka Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки, бев кај друг гинеколог и ме прегледа,џабе паники - циста е. Ќе пукне сама.

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    братучетка ми си имаше секој месец менстр. па сега се роди бепчето нејзино :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Некој пиша а дури и јас бев сигурна дека од предсемената течност не може да се остане бремена, па се практикувал однос без кондом. Погрешив во мојата проценка. И те како може да се фати. Но, секој е различен.

6. Forever18

Forever18 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки :) сакам да ве прашам имав пред 10 дена незаштитен однос , но дечко ми не сврши во мене туку дури после односот неколку минути му требаа .. иначе треба да добијам сеа на 6 октомври и некако исплашена сум од предсемената течност како демек некои викаат може да се остане бремена други викаат мала е многу веројатноста и сеа цело време размислувам. Иначе имам симптоми како за пред добивање ме болат градите ,нервозна сум лудилооо се ме нервира онака психички растроена сум а иначе немам утрински мачења или пак да ми се повраќа и сл. А и веќе од тогаш поминаа 10 дена што мислите вие ? Симптомите за бременост после колку време од односот се јавуваат?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ако ти касни менструацијата. И користете кондом.

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Само болдираново не ми е јасно. :^) Мислиш дека човечката психа оди до таму што ако таа се убеди себеси дека не е бремена, тестот за бременост нема да го покаже ХЦГ хормонот и ќе излезе негативен? Може да се случи лажно негативен тест, точно, меѓутоа психата не е ни опција за причината за тоа. Од главата си патиме, до некаде е точно, но за појава на болки, гадење и слични работи кои може да не се реални а да ги чувствуваме, но за да излажеме тест за бременост кој реагира на хормон, мислам дека е невозможно.

Инаку и јас сум чула за тоа дека има бремени кои добиваат менструација меѓутоа воопшто не ми е јасно која е логиката, може некој ако знае повеќе како функционира тоа да ми објасни малце барем да сфатам? Зарем сеуште се случува овулација? Зарем не е логиката ако жената добива да може да забремени? А секако дека нема да забремени ако веќе е бремена... :?:

На Forever18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    http://sitel.com.mk/lekarite-i-pronashl ... ashol-tamu

Конечно најевтина и најпрактична контрацепција за сите оние кои се плашат да не забременат од свршување на стомак или гради. :rofl:

На Hipica и makedonkamak им се допаѓа ова.
  10. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    аи што нема по светов.... :D :D :D :D :D јака идеја, вакво нешто не му текнува на секого :D

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Совет од мајка ѝ било, тоа е најјако. :rofl: :rofl: :rofl:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    174
    Не, не погрешно си ме разбрала т.е јас не сум употребила правилен интерпукциски знак па настанала забуна. Значи таа мислеше дека не е бремена поради тестот за бременост кој испаднал негативен а плус првиот месец и имаше добиено... но потоа се покажа дека е бремена ;)

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    жени девојки бла бла бла ептен глупи прашања дали сум бремена и кажувате термини дати уште поза да пишете.

сватите , и ќор зајак да ви сврши внатре има шанса за бременост, и ако не сврши пак има.

купетеси тест,имате по 100 денари.

На Hipica и Lovely93 им се допаѓа ова.
  14. stojmenovska

stojmenovska Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    здраво, вака сеа да ве прашам, имавме однос на 31 август ми дојде менструација на 23 септември...пред недела дена направив тест за бременост шур чек и тоа 2 ми покажаа 1 црта, во петокот бев и на гинеколог ми кажа дека нема ништо т.е дека не сум бремена...дали има шанси да не се покаже зачетокот после 3 недели т.е да не е успешен прегледот? помогнете ве молам

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Зошто да не е успешен прегледот. Господова волја е тоа дали ќе се фати некој залутан сперматозоид во тебе или не. Може и 5 ќе се фатат ама ајде.
    Рано ти е уште тебе мислам за бременост. А така се станувало родител со неуспешен преглед. Ќе си видиш кога ќе ти касне и тогаш ќе има 5 црти не 1.

16. stojmenovska

stojmenovska Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    фала ти многу..знам дека за џабе траумизирам и бев 10 пати на преглед али тоа е....

17. orhidea25

orhidea25 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Дали 18 дена доцнење, повремени мачнини, болки во половината и осетливи гради (не многу), значат бременост? Немаше свршување внатре, можно ли е од предсемената течност да е? Ми доцнела и порано, ама најмногу десетина денови, повеќе не :) Тест се уште не направив, мислев ќе ми дојде, ама ја нема тетката :D Што мислите вие?

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Има шанси и тоа како, направи си тест во најскоро време. Знаеш ли што се 18 дена доцнење ехеееее уште малку и цел месечен циклус.

19. khm

khm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Vcera imav "odnos" so decko mi,znaci jas sum skinata ama bas vcera nisto ne napravivme toj ne vleze vo mene tuku samo "si igravme" mi svrsi na noga a mal del imase i na vaginata isteceno ama ne vlezeno vo nea immam li potreba od panika ili ??? :( :/

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Знаеш ли колку се подвижни сперматозоидите?
    Мал дел на вагината и тоа значи нешто.
    Уствари до ногата ќе да е.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.