До Milovka не сакам да те паничам, но моја другарка остана бремена на идентичен начин. Значи првиот месец и дојде менструација (не обилна како секогаш) а тестот за бременост испадна негативен поради што таа мислеше дека не е бремена. Но со оглед дека менструалниот циклус и бил послаб се прегледа на гинеколог и дозна дека е бремена. Инаку сигурен начин за откривање на бременост е преку првата мокрача затоа докторот те упатил да му однесеш резултат. Но ова е индивидуално не мора да значи дека кај сите е исто и дека станува збор за бременост, само сакам да споделам искуство каде и со добиен мензис и со негативен тест можно е да си бремена. Тестовите за бременост се сигурни но не 100% Се надевам дека кај тебе е само лажна тревога
Некој пиша а дури и јас бев сигурна дека од предсемената течност не може да се остане бремена, па се практикувал однос без кондом. Погрешив во мојата проценка. И те како може да се фати. Но, секој е различен.
Здраво девојки сакам да ве прашам имав пред 10 дена незаштитен однос , но дечко ми не сврши во мене туку дури после односот неколку минути му требаа .. иначе треба да добијам сеа на 6 октомври и некако исплашена сум од предсемената течност како демек некои викаат може да се остане бремена други викаат мала е многу веројатноста и сеа цело време размислувам. Иначе имам симптоми како за пред добивање ме болат градите ,нервозна сум лудилооо се ме нервира онака психички растроена сум а иначе немам утрински мачења или пак да ми се повраќа и сл. А и веќе од тогаш поминаа 10 дена што мислите вие ? Симптомите за бременост после колку време од односот се јавуваат?
Само болдираново не ми е јасно. Мислиш дека човечката психа оди до таму што ако таа се убеди себеси дека не е бремена, тестот за бременост нема да го покаже ХЦГ хормонот и ќе излезе негативен? Може да се случи лажно негативен тест, точно, меѓутоа психата не е ни опција за причината за тоа. Од главата си патиме, до некаде е точно, но за појава на болки, гадење и слични работи кои може да не се реални а да ги чувствуваме, но за да излажеме тест за бременост кој реагира на хормон, мислам дека е невозможно. Инаку и јас сум чула за тоа дека има бремени кои добиваат менструација меѓутоа воопшто не ми е јасно која е логиката, може некој ако знае повеќе како функционира тоа да ми објасни малце барем да сфатам? Зарем сеуште се случува овулација? Зарем не е логиката ако жената добива да може да забремени? А секако дека нема да забремени ако веќе е бремена...
http://sitel.com.mk/lekarite-i-pronashl ... ashol-tamu Конечно најевтина и најпрактична контрацепција за сите оние кои се плашат да не забременат од свршување на стомак или гради.
Не, не погрешно си ме разбрала т.е јас не сум употребила правилен интерпукциски знак па настанала забуна. Значи таа мислеше дека не е бремена поради тестот за бременост кој испаднал негативен а плус првиот месец и имаше добиено... но потоа се покажа дека е бремена
жени девојки бла бла бла ептен глупи прашања дали сум бремена и кажувате термини дати уште поза да пишете. сватите , и ќор зајак да ви сврши внатре има шанса за бременост, и ако не сврши пак има. купетеси тест,имате по 100 денари.
здраво, вака сеа да ве прашам, имавме однос на 31 август ми дојде менструација на 23 септември...пред недела дена направив тест за бременост шур чек и тоа 2 ми покажаа 1 црта, во петокот бев и на гинеколог ми кажа дека нема ништо т.е дека не сум бремена...дали има шанси да не се покаже зачетокот после 3 недели т.е да не е успешен прегледот? помогнете ве молам
Зошто да не е успешен прегледот. Господова волја е тоа дали ќе се фати некој залутан сперматозоид во тебе или не. Може и 5 ќе се фатат ама ајде. Рано ти е уште тебе мислам за бременост. А така се станувало родител со неуспешен преглед. Ќе си видиш кога ќе ти касне и тогаш ќе има 5 црти не 1.
Дали 18 дена доцнење, повремени мачнини, болки во половината и осетливи гради (не многу), значат бременост? Немаше свршување внатре, можно ли е од предсемената течност да е? Ми доцнела и порано, ама најмногу десетина денови, повеќе не Тест се уште не направив, мислев ќе ми дојде, ама ја нема тетката Што мислите вие?
Има шанси и тоа како, направи си тест во најскоро време. Знаеш ли што се 18 дена доцнење ехеееее уште малку и цел месечен циклус.
Vcera imav "odnos" so decko mi,znaci jas sum skinata ama bas vcera nisto ne napravivme toj ne vleze vo mene tuku samo "si igravme" mi svrsi na noga a mal del imase i na vaginata isteceno ama ne vlezeno vo nea immam li potreba od panika ili ??? :/
Знаеш ли колку се подвижни сперматозоидите? Мал дел на вагината и тоа значи нешто. Уствари до ногата ќе да е.