Форумџика на годината

Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Дали може да останам бремена на втор ден добиено. П.с. ни пукнал кондомот :)

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Како можете да имате односи на менструација. Не сум сигурна, но мислам дека може.

Lovely93 likes this.
  3. pinklife

pinklife Активен член

Менструацијата минатиот месец ми дојде на 7ми а овој уште не ми е дошло имаме заштитени односи со кондоми но сепак сум многу загрижена дали е можно да ни пукнал кондомот a да не забележиме :/

4. manuela234

manuela234 Активен член

За време на однос ни пукнал презервативот и дечко ми сврши во мене. Јас имав добиено 5ти ден и во рок од 11 часа се напив норлево. Поминаа 1 недела и повторно добив дали има место за паника или слично? Инаку од каде ги набавувате рецептите. Никој не ни даде па мораше на приватно да одиме на преглед за да добиеме.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Норлево е без рецепт, а не знам вие на каков преглед сте биле бидејќи возможноста да останеш бремена и така е мала, а за да се види на ехо е сулудо рано. Не знам зошто сте отишле во ординација искрено и што ви кажал лекарот, но мислам дека немало потреба да одите.

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

И? Бараш да одговориме на прашањето дали ви пукнал кондомот? Невозможно е ние да сме забележале повеќе од вас, верувај. :D Ако свршува внатре и пукнал кондомот, има шанси. Нека не свршува внатре.

SimonaTino likes this.
  7. ivence69

ivence69 Истакнат член

здраво на сите јас сум нова членка па би сакала да ве поздравам и да ве праам доколку некој го имал некој вакво искуство да сподели додека чекам терминот на гинеколог да ми дојде
    вака значи маајка сум на две дечина едното има 3 годинки а другото сега ке прави годинка сеусте се доиме е проблем е што мене менструација ми дојде пред 3 месеци и два месеци си имам редовно е сега ми касни 8 дена правев тест од 150 што е тој излезе дека е негативен а помислата пак да сум бремена само ми зуе во главата имам закажано на гинеколог во понеделник ама до тогаш ме фаќа паника а немам никакви други симптоми како претходните што имав само што многу цесто мокрам а ми тече и некоја течност како водичка да не гњавам многу дали е можно да сум бремиена иако тестот е негативен поздрав до сите :)

8. leona83

leona83 Популарен член

Не би требало, сеуште не ти е стабилизирана менструаџијата.

9. friendy

friendy Форумски идол

Доколку тестот е негативен нема место за паника. Но, биди претпазлива во иднина, за да не ти зуи и друг пат во главата. :D И знај дека доењето не е заштита од забременување. :!:

SimonaTino likes this.
  10. manuela234

manuela234 Активен член

Пребаравме по сите аптеки и според некое ново правило секаде бараат рецепта отидовме за да ни препише една рецепта за норлево .

11. ivence69

ivence69 Истакнат член

знам дека доењето не е заштита но после две непланирани бремености трета многу ќе ми биде а бај д веј после вториот пораѓај односи мн поретко сме имале и баш си имам инсталирано апликација на телефонот за плодни денови во никој случај нема шанси да имав нешто и мм вика дека пази а колку пази не знам он е сигурен дека нема ништо ама ме загрижи зашто ми касни јас 9 месеци не добивав и 2 добив и сега пак ништо само прегледот ке открие се само до тогаш кој ке чека

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Е колку де касни? Не ми е јасно како 9 месеци не добиваше, доењето нема врска.
    Ај директ аптека и едно тестче.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може 9 месеци е бремена, а незнае. :lol:

Daleron likes this.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Не си токму, ама објаснувато и е држ ме мајко се

buba4e89 likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Далерон - ништо не ја разбрав. Како тоа и е маж а незнае дали пазат. Хахахаха. :D

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Најновото од 6.10 -ти ама за се бараат рецепта е сега за норлево не знам ама штом им барале.

Морав да редактирам оти ме карат за мислења едно по друго, тест нема воопшто направено, а за 9 месеци да не појде воопшто на гинеколог малку ми е чудно. Во ред она си знае.

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

^ Аман бе девојки, нема потреба да се подбивате со девојката, прашањето ѝ беше на место, воопшто не е од оние смешните прашања. Не ѝ дошло 9 месеци по породувањето, што е сосема нормално, после породување секоја добива за различно време. После тоа си добила и си добивала нормално 2 месеци и сега не ѝ е јасно зошто пак не добила. Според мене нема причина за грижа штом е тестот негативен, но барем читајте подобро и ќе сфатевте дека не е за исмевање прашањето, туку се си е на место. Како можев јас да разберам што сака да каже? :hai:

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

и јас ќе се согласам со Ловли93, па не знам што е тука чудно. После породување, па посебно ако доиш, може за сето време додека доиш да не ти доаѓа редовно, или ич, сосема нормална работа, хормони се во прашање. Па и тоа што добила, па пак не, се е тоа нормално, ништо не е вратено во нормала.
    И баш доењето ИМА врска! Како па и вие давате такви изјави и уште убедени дека сте во право, па и се подбивате.
    Ако е тестот негативен, тогаш не е бремена, може чисто информативно да отиде на ехо преглед, ама и тој истото ќе и каже.

Lovely93 likes this.
  19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Еве доказ дека правела тест, постот нејзин од претходната страна. :D Знам добро што зборам јас. :wasntme:

ivence69 likes this.
  20. ivence69

ivence69 Истакнат член

еве одговор