1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Дали може да останам бремена на втор ден добиено. П.с. ни пукнал кондомот :)

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Како можете да имате односи на менструација. Не сум сигурна, но мислам дека може.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Менструацијата минатиот месец ми дојде на 7ми а овој уште не ми е дошло имаме заштитени односи со кондоми но сепак сум многу загрижена дали е можно да ни пукнал кондомот a да не забележиме :/

4. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    За време на однос ни пукнал презервативот и дечко ми сврши во мене. Јас имав добиено 5ти ден и во рок од 11 часа се напив норлево. Поминаа 1 недела и повторно добив дали има место за паника или слично? Инаку од каде ги набавувате рецептите. Никој не ни даде па мораше на приватно да одиме на преглед за да добиеме.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.700
    Норлево е без рецепт, а не знам вие на каков преглед сте биле бидејќи возможноста да останеш бремена и така е мала, а за да се види на ехо е сулудо рано. Не знам зошто сте отишле во ординација искрено и што ви кажал лекарот, но мислам дека немало потреба да одите.

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И? Бараш да одговориме на прашањето дали ви пукнал кондомот? Невозможно е ние да сме забележале повеќе од вас, верувај. :D Ако свршува внатре и пукнал кондомот, има шанси. Нека не свршува внатре.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    здраво на сите јас сум нова членка па би сакала да ве поздравам и да ве праам доколку некој го имал некој вакво искуство да сподели додека чекам терминот на гинеколог да ми дојде
    вака значи маајка сум на две дечина едното има 3 годинки а другото сега ке прави годинка сеусте се доиме е проблем е што мене менструација ми дојде пред 3 месеци и два месеци си имам редовно е сега ми касни 8 дена правев тест од 150 што е тој излезе дека е негативен а помислата пак да сум бремена само ми зуе во главата имам закажано на гинеколог во понеделник ама до тогаш ме фаќа паника а немам никакви други симптоми како претходните што имав само што многу цесто мокрам а ми тече и некоја течност како водичка да не гњавам многу дали е можно да сум бремиена иако тестот е негативен поздрав до сите :)

8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Не би требало, сеуште не ти е стабилизирана менструаџијата.

9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Доколку тестот е негативен нема место за паника. Но, биди претпазлива во иднина, за да не ти зуи и друг пат во главата. :D И знај дека доењето не е заштита од забременување. :!:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Пребаравме по сите аптеки и според некое ново правило секаде бараат рецепта отидовме за да ни препише една рецепта за норлево .

11. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    знам дека доењето не е заштита но после две непланирани бремености трета многу ќе ми биде а бај д веј после вториот пораѓај односи мн поретко сме имале и баш си имам инсталирано апликација на телефонот за плодни денови во никој случај нема шанси да имав нешто и мм вика дека пази а колку пази не знам он е сигурен дека нема ништо ама ме загрижи зашто ми касни јас 9 месеци не добивав и 2 добив и сега пак ништо само прегледот ке открие се само до тогаш кој ке чека

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Е колку де касни? Не ми е јасно како 9 месеци не добиваше, доењето нема врска.
    Ај директ аптека и едно тестче.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Може 9 месеци е бремена, а незнае. :lol:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не си токму, ама објаснувато и е држ ме мајко се

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Далерон - ништо не ја разбрав. Како тоа и е маж а незнае дали пазат. Хахахаха. :D

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Најновото од 6.10 -ти ама за се бараат рецепта е сега за норлево не знам ама штом им барале.

Морав да редактирам оти ме карат за мислења едно по друго, тест нема воопшто направено, а за 9 месеци да не појде воопшто на гинеколог малку ми е чудно. Во ред она си знае.

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Аман бе девојки, нема потреба да се подбивате со девојката, прашањето ѝ беше на место, воопшто не е од оние смешните прашања. Не ѝ дошло 9 месеци по породувањето, што е сосема нормално, после породување секоја добива за различно време. После тоа си добила и си добивала нормално 2 месеци и сега не ѝ е јасно зошто пак не добила. Според мене нема причина за грижа штом е тестот негативен, но барем читајте подобро и ќе сфатевте дека не е за исмевање прашањето, туку се си е на место. Како можев јас да разберам што сака да каже? :hai:

На russia7, galapce, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    и јас ќе се согласам со Ловли93, па не знам што е тука чудно. После породување, па посебно ако доиш, може за сето време додека доиш да не ти доаѓа редовно, или ич, сосема нормална работа, хормони се во прашање. Па и тоа што добила, па пак не, се е тоа нормално, ништо не е вратено во нормала.
    И баш доењето ИМА врска! Како па и вие давате такви изјави и уште убедени дека сте во право, па и се подбивате.
    Ако е тестот негативен, тогаш не е бремена, може чисто информативно да отиде на ехо преглед, ама и тој истото ќе и каже.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Еве доказ дека правела тест, постот нејзин од претходната страна. :D Знам добро што зборам јас. :wasntme:

На ivence69 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    еве одговор