1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    значи еве да им одговорам на сите што ме направија будала и не знам што зборувам мило ми е што sky-butterfly и една членка погоре ме свативте што скам да прашам и ми дадовте совет за тие што незнаат а се прават дека знаат по породувањето секоја жена различо добива менструација така и јас послем 9 месеци добив најнормално имав редовно 2 месеци и сега ми касни за таа што ми пишала дека треба тест да направам јас сси пишав дека имам направено и е негативен денес пак направив и пак е негативен сигурно несшто друго е во прашање во понеделник имам закажано на гинеколог ке видам што ми е.
    Како и да е мислев дека на блогов ке сретнам по сериозни членки што имаат искуство и ке ми го споделат но очигледно сум се излажала секоја чест на искучоци кои постовите ги читаат до крај и свакаат кој што има да праша поздрав од мене и не е во ред да си играме мајтап со туѓата мака сепак некој имал проблем и затоа пишал а додека некој кој што нема што да прави па си бара занимација и се зафркава не е во ред вие си знаете :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ај да не се натегаме веќе прочитај и го постов број 8492 од о1 часот по полноќ и кажи ми ја разликата те молам.
    Предходниов го немав прочитано.

Пак редактирам.
    Иванче најискрно извини ама понекогаш некои работи или постови промакнуваат или обро не ги разбираме. Немав намера да те навредам. Уште еднаш проти.

3. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    вие го немавте прочитано и одм мајтап си напрајвте не е во ред јас не знаев како се цитира и затоа не можев да и одговорам на членката што ми пишала дека доењето не е заштита и затоа пишав нов пост кој што сите погрешно го сватиле а тие што го прочитале стариот знаеа за што се работи

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас не би рекла од предсемената течност, туку сепак од ненавремено тргање. Тој може и да е 100 посто убеден дека се тргнал, и навистина да се тргнал, но фали само пола секунда да закасни и тоа нема да го осети ни тој ни ти а нешто ќе летне внатре. :D Е тоа е мистеријата на поголемиот дел од непланирани бремености. :D И тоа е одговорот на фамозното прашање како тоа маж и е а не знаела дали се тргал на време... божеее, смешки. :D

Далерон, јас пак тебе ништо не те разбрав со тоа: 1 часот по полноќ, пост број 372373783... како и да е, и јас не сакам да се натегаме и да правиме оф топик, ама признај кога си погрешила, не се убедувај со сила. :D На крајот на краиштата, се лежи во тоа добро да се прочита пред да се одговори. Нема потреба да се лутиш и објаснуваш мислам, јас би си признала да е моја грешка.

На ivence69 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Па јас како што знам и од медицинска гледна точка, нема сперматозоиди во предсемената течност. Но, верувам дека постојат за се исклучоци од организам до организам. Што и да е, кај вас има нешто многууу плодно штом два пати за кратко време си забременила случајно. :lol: А верувам дека е до тебе, и мене гинекологот ми рече дека имам многу фоликули во овулација и да се пазам ако не сакам да забременам. Така да, ако сте сигурни дека доста ви се дечиња, многу внимавање. :D

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не си бремена после тестовите не се оптеретувај

8. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Не знам дали е до тоа бидејки кога ја добив првата менстуација 5 месеци имав редовно менструација и полсе 6 месеци немав (не сум била тогаш сексуално активна) испадна дека имам циста на јаникот и пиев апчиња за да добијам ми кажа гинекологот дека доколку не ми се повлече сама не пукне ке мора да идам на специјалист и беше прашање дали понатаму кога ке планирам бременост може да останам трудна ако не пуукне ама најверојатно биле од тие водни цисти и си пукна самата па сега ми е на мисла можно ли е пак да имам циста и од тоа да не добивам се ми се врти во главава али немав термин кај гинекологот да отидам порано се си мислев дека ми касни нормално ке ми дојде ама сега веке 9 дена добро да не гњавам многу ке видам што ке ми кажат во понеделик

На Lovely93 и Daleron им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Абе Иванче малце се нашалив, што одма се вознемируваш. Малку шала нема да ти шкоди. Ако се навреди извини немав таква намера.

10. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Во моменти кога ти се врти се во главата :@ не можеш некои работи да ги сватиш на шала затоа така изреагирав ама сега со вториот тест кој и тој е негативен ми е помирна главава а гледам има и друга тема на форумов баш за менстуација послем пораѓај и прочитав доста искуства :D

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.803
    Допаѓања:
    131.426
    Е да беше вака напишано, не верувам дека ќе имаше збунки.
    Малце го изменив нејзиниот пост

Мојот доктор вика дека секој незаштитен секс е можност за бременост. Сепак, ако 8 дена ти касни, и тестот е негативен, мислам дека немаш проблем. Јас на твое место би купила уште еден тест, од поефтините, и би пробала пак.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Веднаш по пиењето на норлево ми се појави кафен исцедок околу 3-4 дена па потоа веднаш добив крварење кое исто траеше 3-4 дена сега незнам бидејки последен ден на менстураација ми беше кога го испив апчето и за 5 дена пак прокрварив дали некој имал слична ситуација

13. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Вие сте го измениле мојот пост ама тие што го прочитале оној првиот сите го разбрале не би требало некој да им преведува разликата е тоа што тие што го прочитале вториот пост коментирале на тоа без претходно да видат што сум напишала и приказната отиде во сосема друг правец .
    Јас убаво си напишав дека сум нова и не знаев како се цитира но со мала помош побарав и научив :)
    Не знам колку сте ги прочитале горните постови пишав дека денес правев друг тест и тој е негативен така да дилемата ке си ја решав во понеделник поздрав ;)

14. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    devojki imav nezastiten odnos na 25tiot den od ciklusot znaci neplodni denovi bea, i svrsuvase nadvor sekako. No posle svrsuvanjeto penetrirase povtorno.. imam li od sto da se plasam?

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    Да треба да се плашиш.Што ако циклусот ти се изменил, отишол неколку денови напред.Секако веројатноста е помала но ризик постои.Затоа следен пат попретпазливо.

16. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    imam edno prasanje jas i decko mi sakavme da imame vo momentot nemavme kondom pa resivme kolku da ni se izgasat strastite da imame mnogu malku traese mozi 1 minuta poslem toa svrsi racno kako na 2 pati ima li mesto za panika po vase sakav da ve prasam posto imate povekjem znaenje vo toa fala odnapred :)

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Каде сврши не си напишала. Ама ако е во тебе, секако дека има простор за паника.

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    па велиш дека го свршил рачно што значи не е било внатре во тебе така да нема зошто да му ја мислиш

19. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Нешто како за темава,сличнооо :puke: :worried: :doh: :fubar:

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И мене ме потсети на темава, дури го симнав за да го прикачам ама заборавив. :lol: Баш како за темава. :rock:

На AziskaStrslenka и Arthur им се допаѓа ова.