Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Фала simickaaaaaaa :D Ме преплашија мене и морав да прашам ваше мислење иако прашањето знам дека беше глупо хаха :D

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    snegce со тоа што ти пишува на профилот дека имаш 19 години( ако е вистиното) мислам дека за ова веќе треба да бидеш доволно информирана :!: . Никако не можеш да останеш бремена ако немаш сексуални односи, а со оглед на фактот дека се уште не е скинат хименот, таква можност не постои

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Значи не избувнувам на форумов, секакви постови сум прочитала и смирено сум одговорила, ама ова е нешто што ме излудува, пошто е крајно неинформирано! И тоа од 19 годишна девојка!!
    Како бре може да останеш бремена ако си невина?? Што си ти, мајка Богоројца?
    Боже сачувај, па овие работи во основно се учат, си дошла на факултет и вакво нешто прашуваш. Срамота.
    Ти свршил на стомакот(уствари чекај бе, НЕКОЈА течност била, аха) и таа КАПКА од на стомакот ти упила внатре и се наместила и оплодила јајце клетка и бебе се зачнало... |(
    Отворете биологија за 8 одд кога учевме за размножување на човекот. |(
    Бремена од површински допир.... |( Не дај боже на лето онака разголени и во гужва или на концерт, не ќе знам од кого е детето од површинските допири.....

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Аман нема шанси да останеш трудна.Знаеш ли колку среќа треба и работа за да се остане бремена.Прашај ги оние кој немаат деца со години, ако бременоста е толку лесно да се постигне сите би биле трудни послем 3-4 односи.Ако навистина сте имале однос после 5 часа веруј нема шанса бидејки спермата изумира за тоа време.Не се секирај.

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Аман бе деца најпрво научете нешто за сексот барем основни работи па потоа и почнете и да го практикувате!!!!!Вакви прашања несмее да се поставуваат од општа култура.А послем се чудиме зошто има толку преносливи болести и толку многу абортуси кај малолетници.Сепак треба да си се информирате малку повеќе не за друго туку за вас самите како да си се заштитите!Поздрав и памет во глава

6. Tanju6

Tanju6 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    nema sansi da si bremena jas eve sum veke godina mazena pa imame redovno sex pa ne usm ostanal toa nema vrska koga ke ti dojde denot togas,,a i nemoj mnogu da mislis na toa samata psiha te pravi da se osekas deka si bremena a ustvari ne si!! ;)

7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Имав односи со партнерот за време на менструација, имавме незаштитен секс. Тој сврши надвор но тоа беше многу брзо, само што се тргна од менесврши. Се плашам да не сум бремена , страв ми е да не се тргна прекасно. Можно ли е да сум бремена? И дали има врска што имав менструација, ве молам за објаснување

8. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Има случаи да се забремени при менструација, не дека не, ама тоа е ептен ретко, а и самото тоа што не свршил во тебе ги намалува шансите за бременост. Знам како ти е, и јас сум паничарка во тој однос, ама шансите се минимални, и мислам дека нема потреба од грижа. На крајот на краиштата, за да се смириш, купи си тест за бременост, иако мислам дека нема да станеш непланирана мама :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Шансите за бременост се мали ако се има однос во менструација, но сепак ги има. Секако ако свршил во тебе, иначе нема шанси.
    Разговараше ли со партнерот дали е сигурен дали свршил или не ? Ако не е сигурен, земај Норлево кошта 494 денари и се зема без рецепта. :)

10. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Тоа Норлево е апче за ден потоа? Леле не знаев дека има и такви што ги даваат без рецепт :) , фала, фала, најфала

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    сакам несто да ве прасам видете последен пат ми дојде на 2 октомври, на 7 кренав висока температура и ме држеше некаде 3-4 дена бев под јаки лекови, после на 18 пак кренав и пак пиев лекарства јаки исто така ми траесе неколку дена... последен пат имав незаститени односи на 21 но не сврси во мене и се усте ми нема дојдено менструација... направив 2 теста тие со 99% сигурност и беа негативни и тоа на 18 ги направив зна4и 15 дена откако ми касни. Под голем стрес сум мн сум напната мозно ли е да сум бремена? сто да правам ? малку ме болат градите на допир и јајниците како пред добиванје ама сеусте неам добиено. иам 17 год и нередовна ми е ПОМОШ!!!!

12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    јас мислам дека ако си бремена, тестот ќе покажеше позитивен, јас последен пат добив на 4 ти октомври, а тестот го направив на 9 ноември и беше позитивен. Мислам дека кај тебе се работи за нешто друго, бременост сигурно не. Затоа не се секирај, поготово ако имаш нередовна менстуација, не е лошо да се консултираш со гинеколог , заради хормоните.

13. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21

Без паника! Ако не свршил, немаш гајле, башка и тестови си направила, а ете и градите те болат.Милион ствари можат да влијаат на циклусот, еве сега и климава се менува, може затоа ти касни, а и сама викаш дека ти е нередовна. Не си бремена, немој да се потресуваш

14. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    А за тоа Норлево мора да си полнолетен за да го купиш? :)

15. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    :) фала мн , ми олесни .. а овие тестовите нели го детектираат тој хормон HCG мислам , сто го има ако е зена бремена .. и сега колку повеке време поминува ако е зената бремена толку поголемо коли4ество од тој хормон се ла4и? а со тоа и тестовите имаат поголема веројатност да бидат то4ни?

16. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Еве јас нешто најдов за тестовите.

Колку се точни домашните тестови за бременост
    Домашните тестови за бременост во денешно време се со 99% точност. Сепак како што кажавме, ако тестот за бременост е направен премногу рано може да добиете лажен негативен резултат.

Лажен позитивен резултат е возможен, но исклучително редок. Ако добиете позитивен тест на бремност, тогаш веројатно навистина сте бремени.

Обично лажен позитивен резултат може да се случи само во случај кога жената прима некои специфични лекарства. На пример ако сте примиле инекција Прегнил за прскање на фоликулите, не треба да се тестирате пред да поминат 14 дена, заради тоа што самата инекција го содржи овој хормон. Доколку се тестирате пред истекот на 14 дена, тестот ќе го детектира присуството на hCG, останато од инекцијата и може да даде лажен позитивен резултат.

На lejdiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    ахам фала ) па добро со оглед на ова и на васите мислења мислам дека сега мозам малку да се смирам посо тестовите ја не ги напраив рано 15-16 дена откако ми задоцни.. плус го прасав де4ко ми го напнав т.е 100 пати ми каза дека не ми сврсил нисто не му истекло.. само ме пласи тоа сто веке 18 дена ми касни мозе да е и од стрес не спијам ноке едвај и јадам само на ова мислам а немозам на лекар да идам ке ми побараат книска после па дома ке ме дознаат :worried::worried:

18. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Со дечко ти во иднина да си пазите да не дојде стварно до некоја несакана бременост, а сега не си бремена, и нема потреба ни од доктори, ни од бутур, се ти е од стрес. На доктор треба да одиш, ама не заради бременост, него заради ехо преглед, папа тест... веќе кога си сексуално активна :!:

19. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    фала ти мн :) мн ми олесна сега :) a na pr za da odam da gi napravam tie testovi potrebna mi e kniska na privatno ili samo im plakas? :worried:

20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    За на приватно не ти треба книшка, ама ти требаат минимум 2000 денари, со среќа ;)