1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. pinky16

pinky16 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    lugje znaci treti den mi kasni:@ porano i po 9dena mi ima kasneto.. ama sega samo toa mi e na ummm... sto da pravam pomosss

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.150
    Допаѓања:
    76.032
    Odi na ginekolog cim tolku se sekjiras... Ili pak pocekaj uste den, dva ako ne dobies kupi si test. Na drug nacin ne mozeme da ti pomogneme :/

3. Rum-Plocka

Rum-Plocka Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    И јас го имам тоа слушнато од доктор ама си викам не сум ваљда толкав баксуз па да бидам таа
    1 од 10.000 :)
    Не кажав дека во 3 од најплодните денови имаше незаштитен однос и тоа повеќе пати на ден :tmi:

4. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    на девојками и касни 2,3 дена а предходниот месец имавме само 1 секс ама не свршив во неа туку на друго место и тоа многу покасно од сексот, зошто може да и касни некој предлог, зошто веќе почна да ме нервира.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Заштитен, незаштитен секс сте имале? Може од климатски промени, од стрес, нервози од се општо. Па ако те нервира, направете тест 100 денари е. Земете be safe и направете го било кој дел од денот.

6. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Може да и касни поради стрес,промена на клима или поради лекови против болка ако ги пиела почесто минатиот месец:Вентор или Кетонал форте.

7. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Без заштита а и не беше некој ти добар секс , траеше едно 20 секунди и после преминавме на други работи и свршив многу покасно потоа,а што е под стрес веќе цела недела е нервозна, она вели тоа е невозможно пошто никогаш не и каснело досега секогаш пред време и доаѓало ден два а сега и касне многу е нервозна и под стрес.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Направете си тест, за секој случај.

9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Може е нервозна оти имала само 20 секунди секс :wasntme:

На martine, SV1911, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ееее, да си ми жива и здрава. :lol: Тоа и реков јас, дека девојките со таков пример имаат такво размислување. Мада и не мора да значи затоа што и јас како тебе, имаме незаштитени односи веќе 2-3 години без избегнување на плодни денови и не сум забременила. Но јас сепак не мислам дека не е можно, затоа што знам еден куп и обратни примери, од кои еден е мајка ми. :D И не би ме чудело ако се случи тоа затоа што сметам дека шансите се 50-50 и секое доцнење си правам тест, што значи не може да ме изненади. :lol: Ние си пазиме колку можеме, останатото е Божја воља, не е толку страшно и да бидне, сме разговарале на таа тема. :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.150
    Допаѓања:
    76.032
    I jas nekogas koga kje mi zadocnela menstruacijata povekje od 5 dena sum si pravela testovi, sepak neli koga se vpustas vo toa mora da si svesen i za posledicite :D samo nekako me napravija deka neznam nisto za oploduvanjeto haha :D jas imam primer drugarka so kondom ubeden deckoto deka i nadvor svrsil ostana bremena i za zal abortirase zatoa sto bese mala... Imam drugarka druga 7 god odi so deckoto i 7 god bez kondom imaat pa ne ostanala bremena. Sepak zavisi koj kolku pazi i kolku srekja ima :D

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Така е... :) Секој со својот осет за внимавање, со својата среќа и секако со својата плодност. :lol: Секој организам е различен. Всушност истото сме сакале да го кажеме. :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sirenkaa

sirenkaa Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Девојки со дечко ми имаве секс пред недела дена еве ми доцни 3 дена има ли простор за паника да сум бремена????

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Се зависи од тоа колку ризичен бил односот. Со ова што го напиша не ни даваш никаков податок за да одговориме на твоето прашање, освен ако не ти влеземе внатре да видиме па да ти кажеме. ;)

Ако си немала ризичен однос, може да ти доцни од било што, како и пример од никаквово променливо време. Ако ме прашаш мене, јас мислам дека не си бремена, не си имала однос во плодни денови и претпоставувам не свршил во тебе.

15. sirenkaa

sirenkaa Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ако направ тест ке биде ли точен???Кој е најдобар? ;)

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    ^ Што се однесува до домашните тестови, разлики има во цената и во фирмата. Јас си се навикнав на Be Sure. Се очекуваат резултати од првиот ден на задоцнување на менструалниот циклус. На тестот пишува дека може да се направи во кој било дел од денот, но најдобро е со првата утринска урина бидејќи тогаш е најконцентриран hCG хормонот (хормон на бременоста) и најлесно може да се детектира истата.

Најсигурно нешто ти е Beta hCG тест на крв, кадешто преку лабораториско испитување на крвта, се одредува дали си бремена или не. Овој е далеку поверодостоен и може да детектира бременост уште во првите две недели и порано.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Јас мислам дека не мора толку далеку да оди, преку крв да испитува, со оглед на тоа дека повеќе сака да се тестира превентивно. Барем јас би правела тест преку крв само ако имам цврсти причини да се сомневам во бременост, иако ни тогаш не знам зошто би кога домашниве тестови се мошне ефикасни и според мене нема шанси да ти покаже една црта ако има бременост, дури и да се случи тоа ќе се случи на еден тест, а не на сите... Како и да е, јас давам топли препораки за Sure Check. :) Цената разумна, резултатите ефикасни, со било која мокрача во денот.

На tessie и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    ^ Како алтернатива го посочив, евентуално ако баш невообичаено и` доцни поради нешто. Инаку ниту јас не сум правела тест на крв и домашните тестови ми завршиле работа. Иако еднаш бев на два ума дали да направам или не бидејќи ептен бев испаничена.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sirenkaa

sirenkaa Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ВИ благодарам многу утре одам во апрека!!! ;)

20. nina19

nina19 Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки сакам и јас да прашам нешто малку ми е непријатно ама да си знам бидејки на оваа тема и не сум толку едуцирана... Имавме секс со дечкото секако заштитен и сврши надвор но пред да сврши си го допираше и ми ги пикна прстите долу :$ :$ :$ Значи кога го направи тоа тој сеуште го имаше кондомот но незнам дали имаше нешто на прстите. Претходниот месец ми дојде менструација и тоа редовно но овој месец ми касни околу 6 дена дали може да има нешто или само си создавам проблеми во главата? поззз