Јас одсекогаш имам нередовна менструација но ова сега ми го мати умот и ми е страв. Денес бев и на гинеколог но докторката ми рече дека се е во ред но и да има нешто би било мн рано да се види.
Ete gledas dzabe nervozi. I nemoj na sekoj 3 dena docnenje ds se potresuvas i dzabe pari za testovi da frlas, povekje vnimavanje ako ne sakas bebe sega
Здравоо..МИ ТРЕБА ПОМОШ.Пред повеќе од еден месец имавме проба со дечко ми за прв секс ,но знаете првиот пат секогаш е тешко па само пробувавме но не можеше.Користевме заштита но кондомот пукнал тоа го видовме на крај.Како што кажав тоа не можеше да се нарече секс затоа што само ме скина и повеќе не се можеше со мене па не продолживме.Значи тој не сврши но имам страв од таа предсемена течност па после 45-48 часа по односот се напив апче Норлево.. а пред 1 -2 месеци пиев Примолут Нор за одложување на менструација бидејќи бев на одмор.После испиеното апче Норлево,по 5 дена ми дојде (изгледа беше менструација) бидејќи имав обилно крварење од 6 дена.(значи ми дојде на 17ти Септември).Сега сме 25 Октомври а јас сеуште немам добиено.Од страв пред 1 недела направив тест за бременост но резултатот беше негативен.( не сум сигурна дали го направив правилнобидејќи во упатството пишуваше да се стават околу 3-4 капки урина а јас успев едвај 3 :/ ) Сега ако гледам дека требало да ми дојде на 17ти а сега сме 25 тоа значи дека ми касни 8 дена.Дали има место за паника? Дали сум бремена? Или од што може да ми касни толку менструацијата? Очајна сум веќе 1 недела мислам и се нервирам за тоа [/b][/b]
Норлево се пие веднаш колку што знам, а не 45-48 часа по односот, више е касно. Јас мислам ќе добиеш, бидејќи како што кажа не свршил во тебе. Инаку, може да ти касни од стресови, од промена на време,а од апчињата секако.
епа мораше мн ми беше страв а и плус тоа јас мислев дека дејствува ако го испиеш во првите 72 часа ,а после 72 часа нема ефикасност..
А од што страв, не свршил во тебе. Шансите за бременост од предсемената течност постојат, но се многу мали, еден спрема милион. Сама си правиш, искрено. Од брзоплетост не добивате ништо.
Епа од секогаш сум била паничарка а и ова ми беше прв пат а пробам сигурно знаеш кои се стравовите после првиот пат и бев мн испаничена морав да пијам .. но имав слушнато дека ако пред да почне со односот уринирал во предсемената течност нема да има ништо а дечко ми уринираше.. така да што мислиш ? Има место за паника ?
Не ме дочитуваш изгледа, нема место за паника. А ако си толку паничарка што не направи пак тест, земи од тие што се прават во било кој дел од денот be safe околу 80-100 денари е, и направи го. И ќе се смириш ќе видиш, мада јас мислам дека ќе ти дојде. А во врска со уринирањето, тоа е мислам од кога ќе сврши од прв пат па после тоа да моча или да се измие, нема да има ништо. Не се фаќа тоа така како што си мислиш ти.
Уф благодарам мн сеа помирна ќе сум малце.Инаку па правев пред една недела можеби SureCheck .ТОј демек бил најсигурен но како што кажав не знам дали го направив правилно бидејќи се бараше 3-4 капки урина јас едвај 3 ... затоа не бев сигурна
mhm dobro znaci nema vrska ova so go kazuvav za upatstvoto i nema vrska kolku kapki urina si stavila na testot bitno si stavila
Zdravo devojki, Isto kako Sad-girl i mene mi docni, trebase da dobijam od prilika 16ti 18ti ama eve nema. Mesecov bese nevoobican za mene. Inace imam vrska 7 godini. Na pocetok koristevme kondomi ama veke 6 godini ne. Nikogas do sega ne svrsil vo mene. Od poslednata menstruacija imavme max 4 pati odnosi, se bese normalno. Nitu ednas poveke pati edno po drugo. Problemot e sto denes napraviv test... i e pozitiven... Sure Check. Imam simptomi kako za dobivanje, me boli polovinata, imam mozolcinja, me bolat gradite. Isto taka pred edna nedela mi bese mn loso, bev nastinata i badnav vo nesvest. Toa mi se slucuva skoro sekoja godina da gubam sila i da se onesvestam so treska i ladna pot. Ponedelnik ke se javam na ginekolog ama do ponedelnik nema so koj da se konsultiram. Ima li nekoj slicno iskustvo. moze li testot da e gresen I ako ne e gresen... koi se moznostite za abortus, iskustva, preporaki.. metodi...
Povtori go testot , i ako i toj e pozitiven togas razgovaraj so decko ti sepak 7 godini ste zaedno ! Ne odma pomisla za abortus .. Ne mi se veruva da e lazno pozitiven testot , za bremenost dovolno e edna kapka samo da se pogodi momentot kako kaj tebe sto e .
Разговаравме... само што сега сме во шок... денес го правев тестот и уште сме како изгубени. проблемот е што имаме 24години... Чекаме понеделник на гинеколог да видиме тој што ќе ни каже. Не сме како некои неодговорни и луди парови. Претпазливи сме , и уште сме изненадени како се случи. Го чекам понеделник... ќе се мрднам до тогаш.