Знам мила дека има и такви за жал, но и ти верувај дека има девојки и кои на абортусот гледаат како на обично одење во ВЦ. Лоша споредба ама сакав да кажам има многу девојки кои на тоа гледаат само како на ослободување од нешто што не го сакаат, а не како нешто трагично, болно или лошо. Може грешам, но девојкава не ми изгледаше како да сака да го задржи бебето. Па Бог да чува, после долга врска да ми го направи тоа, истиот момент му лепам шамар и не сакам никогаш повеќе да го видам. Една таква непланирана работа многу кажува за врската и за човекот кој го имаш до себе, многу е важно како ќе го прифати тоа и не е изговор дека во шок не знаел како да реагира. Ако ме сака и сме доволно возрасни иако е непланирано очекувам да се израдува бе, не мора веднаш ама кога малце ќе се освести барем. Моето мото е дека се се случува со причина. Ако навистина е така како што викаш ти и ако е до него, тогаш девојката си добила добар освестувачки шамар за тоа на кого потрошила 7 години и на кого би потрошила уште којзнае колку. Се кажува тоа за неговите намери кон неа. А ако е кукавица, исто така не и треба. За мене маж кој не сака дом и дечиња, не е маж. А ако и двајцата не го сакаат, пак ќе кажам, баш убаво се споиле, створени еден за друг, нека си тераат така додека смртта не ги раздели. Како дечко и девојка и без деца, секако.
Devojki trebase da dobijam na 25ti no eve mi docni veke 5 dena.. Napraviv test so utrinska mokraca i izleze negativen.. Nemam nikakvi simptomi samo gradite me naboluvaat malku.. Ve molam za sovet.. Da odam na ginekolog? Zosto sekogas imav redoven ciklus..
Pocekaj uste malku, i mene prviot izleze negativen, posle dva dena i dvata testa so gi napraiv pozitivni.
Ако ти е редовна отиди на гинеколог ништо не те кошта 1 саат работа барем ќе знаеш на што си ..Зошто да правиш тестови кои можеби нема да покажат точно оди на гинеколог ќе ти кажат најточно
Ne moze da se vidi i na eho ako i docni pet dena i ima rana bremenost. So prvata bremenost bev taka, me vratija za da odam dr nedela, najmalku deset dena treba da docni za da se vidi na eho bremenosta.
Искрено јас мислам дека после 5 дена не би требало да е лажно негативен... болките во градите се можеби само симптом дека ќе добиеш. Секако не сакам да те разочарувам но тоа е моето мислење. Тестовите се многу веродостојни и ако има бременост макар бледа линија веднаш се појавува, имаме многу докази за тоа. За да бидеш мирна направи си уште еден тест дома и мислам дека тоа ќе ти биде доволно за да бидеш сигурна. Доколку и тој е негативен, повеќе среќа следниот пат, опушти се и кај и да е веројатно ќе добиеш, штом имаш симптоми.
Se javiv kaj maticnata ginekolog mi rece posle 7miot den da napravam test dokolku ne dobijam do togas..
Ќе се на надоврзам на Lovely 93 мислам дека оној 24 часовниот веднаш покажува, после првиот ден на изостанување на мензисот. Жал ми е Miss-Sinner знам дека очекуваш позитивн тест, дај боже да грешиме па да не израдуваш.
Извинете може е глупаво прашањево ама не сум информирана многу. Значи минатиот пат ми дојде точно на денот кога требаше да добијам, а вчера цел ден бев омалаксана и ми се лошеше. . Инаку имавме незаштитен однос и дечко ми сврши надвор. Треба да добијам на 9-10 ноември и сега само тоа ми е у глава. Не можам да го чекам другиот месец за да знам дали сум или не Дали е рано да земам тест ?
Рано е, тест од кога нема да добиеш и не го тупи мозокот после секој однос, не се забременува така лесно иако се е можно.
TiE so se bremeni nemat simptomi i sto im kasni, a tebe ne ti ni zakasnilo pa velis imas simptomi. A imas uste dve nedeli za dobivanje. I kontrakcii da ne imas za poragjaj?? Sala na strana ne si bremena. (mnogu mi se dopagja animacijava hhh )
zdravo otkako so deckoto probavme da ostanam trudna po edna nedela mokracata mi bese mnogu temno portokaleva i imav mnogu belo praenje vo so e problemot
Zdravo devojki, Jas sum nova na forumot. Inaku sum majka na ednogodishno devojche Bi sakala da ve prasham dali bi mozela da zabrmenam vednash posle pominuvanje na ciklusot. Inaku menstruacijata posle poroduvanjeto mi dojde normalno i sekoj mesec tocno na 28 dena imam. Sega ne sum zapozanena okolu toa dali bi mozla mnogo lesno da zabremenam po vtor pat ?
Јас останав така бремена, првите 2-3 дена по завршување на крварењето. Тогаш водев евиденција и затоа знам со сигурност.