1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    A prvi simptomi koi se.. Jas cuvstvuvam tapa bolka vo stomakot i kicmata, i premnogu mi se spie a do pred nekoe vreme voopsto ne spiev..

2. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Isto go imav i jas vo pocetokot, inako mnogo povekje spiev od voobicaeno, no nemora da zanci deka kaj site e isto. Jas vo bremenosta nemav gadenje
    inaku zema test? Vide dali si bremena ili ne?

Последна измена од модератор: 31 октомври 2014
  3. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Mi docni veke 6 dena. Napraviv test izleze negativen no uste ne dobivam.. Se javiv kaj maticnata ginekolog mi rece posle 7miot den da napravam test dokolku ne dobijam do togas.. No vo misla mi e zosto nikogas ne mi docni..

4. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    cekaj uste nekoj den , i napravi test, ako ne dobivas do togas i testot e pak negativen ne se maci so mislite odi na ginekolog ;)

5. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Fala:f:

На Mpopta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    ;) samo bez sekiranje :8

7. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Ne me drzese da docekam uste nekoj den i napraviv test i pak izleze negativen.. Sega definitivno znaci nema nisto :(

На Mpopta му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pinky16

pinky16 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    lugje vaka. dali ako si imal nezastiten seks i ne svrsil vo tebe i plus toa si vo neplodni denovi ima sansi za bremenost? ve molam sto e mozno pobrzo pisete..

9. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Не

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Nema sansi.

11. pinky16

pinky16 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    a ako svrsil vo tebe i si vo neplodni denovi? i dali 2 dena pred da dobijam mi se neplodni

12. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Не сакам да те плашам но шансите за бременост секогаш ама баш СЕКОГАШ ги има, плус свршил во тебе .... Колку дена поминале? Незнам колку си запознаена има норлево таблети 7 после однос најкасно

13. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
    ^ Норлевото се пие до 3 дена најкасно. Колку порано се испие толку поефикасно. И смее да се пие 2 пати годишно - односно еднаш во 6 месеци значи не го сметајте како метод на контрацепција туку како чаре за ИТЕН случај (се скинал кондомот а сте во или пред плодни денови).
    @pinky16 најчесто плодниот ден е на средина од циклусот, значи околу 2 недели од почетокот на последната ментруација. Шансите дека ти биле плодни денови 2 дена пред менструација се минимални, сепак кај некои жени овулацијата е поместена. За да можеш да ја следиш овулацијата треба прво да имаш редовна менструација, и побарај на интернет како да знаеш кога си во плодни денови, денес барем секакви информации ни се на пристап.

14. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Zdravo devojki , ke vi se vklucham vo temata. Inaku kako mi beshe prvata bremenost, jas zatrudniv ne vo plodnite denovi, zatoa sto imavme seks nekolku dena otkako mi pomina mestruacijata, da recham nekoi 4 dena otkako mi prekina da mi tece. Inaku sekoja licnost i sekoj organizam zaeme deka ne e isti i deka nemozeme so sigurnost da gi izracuname koga ni se plodni koga neplodni denovi, zatoa sto moze da ne dobivash redovno sekoj mesec na ist datum tocno na 28 dena.

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Последна менструација имав на 24 јули, добив на 17 октомври и ми траеше 2 дена, денес 01.11 пак нешто црвенко.
    Можно ли е да сум бремена, а да не знам?:worried:

16. Bona139

Bona139 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки,ја сум нова на форумов,ми треба ваш совет.Вчера имав незаштитен однос со мојот партнер,сврши во мене.последната менструација ми беше на 19 октомври и ми траеше 6 дена,е сеа он ми сврши втората партија дали има шанси да останам трудна.Пред да ме осуди некој дали сум информирана или не да напоменам имам 23 год и планираме бебенце :)

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Секако дека може бе мила, без разлика која партија по ред свршил во тебе. Само е потребно да се погоди моментот. Со среќа! :D

18. Bona139

Bona139 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Малце сум песимиста затоа што и друг пат сме пробале на плодни денови ама немало ништо :( треба вредно да работам на случајот :D

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Не да пробате, туку да се трудите, само вредноо. :P Ајде со среќа. (fingers) И песимизам никако, и тоа има влијание. ^_^

20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    На 24ти октомври имав незаштитен однос, не сврши во мене меѓутоа ми беше страв да не летнало нешто па 18 часа после односот се напив норлево.Да напоменам дека одма после тоа имавме уште еднаш однос но тој прво мокреше па не би требало ништо да остане во каналот.
    Последен пат добив на 8 октомври, што значи дека за некој ден треба да добијам. Меѓутоа сабајлево кога станав имав жолт накај кафеав густ секрет а и неколку дена веќе ме боли доле ниско стомакот. Од што би можело тоа да биде, се извадив од памет сабајлево.
    А и ми влезе чивијата дека можеби па од претходно сум не дај боже бремена (нема свршено во мене никогаш) па сега цело време на тоа мислам, ме фаќа страв. А немам храброст да купам тест. Што мислите вие девојки?