^ Јас мислам да немаш незаштитени односи штом паничиш волку. Или пиј си контрацепција, во секој случај подобра опција од пиење Норлево без причина. Не може да си била бремена пред да ти помине овулацијата, а после тоа си пиела Норлево така да бремена не си, но не очекувај да ти дојде како и секогаш после таа хормонска бомба наречена Норлево. Ако ти дојде во предвиденото време, супер.
Да, но и таа недела додека бев во овулација имав два пати однос, па затоа ми се мати умот. На 17ти бев на гинеколог и докторката кога ме гледаше на ехо, ми рече дека сум во плодни денови, па после некој ден имав односи не се сеќавам на точната дата и последниот е на 24ти. Се надевам дека само паничам!
Епа ако си имала незаштитени односи во плодни денови, која е логиката да не си се напила тогаш Норлево туку отпосле? Навистина не те разбирам... ако летнало во плодните денови можно е, но ако сте пазеле мислам дека ќе биде се во ред, опушти се.
Тоа може да се случи и најмалку кога ќе се посомневаш. Сепак е битно да го прашаш и дечко ти дали е сигурен. Но мој совет ти е веќе да не си играш со Норлево, ако навистина сте несигурни и се плашите, заштитете се превентивно, а не со ден потоа пилули.
Ова исцедокоток може да е знак и дека ќе добиеш, затоа што од последниот мензис веќе поминале 25 дена, така да не паничи. Со кој памет во плодни денови имаш незаштитен однос, а не сакаш да останеш бремена? Навистина девојки не можам да ве разберам, се клукате со тоа норлевото како со аналгин секогаш кога ве боли глава.
Тој ми тврди дека нема ништо, па останува да чекаме или евентуално ако соберам храброст да направам тест. Daleron, Имав незаштитен однос но не сврши во мене, ама сепак ми е страв да не летнало нешто.
Da ne bidam loso svateno , nezastiten odnos no nemalo svrsuvanje vnatre , partnerot siguren a ti sepak piesh apce norvelo smetam deka nema mesto za panika ne se pravi taka lesno bebe ke si dobiesh menzis no neznam dali ke bide na tocen datum kako rezultat od norveloto
Ако имаш нешто да кажеш,кажи, а мудрости сите можеме да седнеме и да пишуваме. Bokace, се надевам ќе добијам, еве и денес имам веќе ептен кафеав исцедок. Фала ти на одговорот
Искрено ме испровоцира, па да ти одговорам, штом прашуваш што мислиме ние! Прво неможеш некого да напаѓаш некој што ќе ти даде негово мислење кога веќе го бараш и второ неможе да ти одговараат само тоа што ти сакаш да го слушнеш. Да те цитрам*немаш храброст да купиш тест* па прашуваш што мислиме ние, а не ми е јасно како немаш став од незаштитен секс и од норлево. П.С. А твоето прашање ми звучи вака*квиско пита горење награџује* па изволте со одговори.
Ти благодарам на одговорот, ќе се шалиме на друго место. Инаку читав дека кафеаф исцедок е знак за бременост. Освен тоа имам и болки во јајниците кои се појавуваат само кога ќе ми текне на тоа. Pilenika не ја напаѓам само што местото за шали не е овде. Џабе ќе мудруваме кога веќе штетата е направена и логично е да дадете совет а не да осудувате, њне ти е страв за ова, страв ти ѓ за она. Доволна ми е маката која ми е памет за друг пат.
Јас имав кафев исцедок кога останав бремена ама само една точка, на денот кога требаше да добијам. Тебе термин ти е 8-ми колку што разбрав и не паничи толку од Норлевото ти е исцеокот, тоа е хормонска бомба за организмот. Спојлер Немав намера да ти одговорам, ама знам како се чувствуваш.Убаво си кажа „Памет за друг пат“ мојот пост беше ироничен за да се освестите што правите. Јас не сум дете туку возрасна жена во поодминати години.
samo shto mi zavrshi menstroacijata nekjna.. i vchera imavme odnosi so dechko mi, vtoriot pat koga imavme kondomot puknal ama nie ne sme go setile i on vika deka koga mu dohslo za da svrshi go izvadil ama samo sho se trgna nastrana i pochna da mu kape po nekoe vreme.. na mene i na sedishteto nemashe nishto ama kondomot si imashe dupche.. i sega posho mu bilo vtor pat nemozel da oseti i da znae dali pushtil malce vo mene ili ne.. sega proveruvav vo kalendarot na plodni denovi.. shansite za bremenost se minimalni. e sega on mi vika da se napijam NORLEVO za sekoj sluchaj.. ama jas nesakam bezveza da pijam oti minatiot pat koga go piev (letoska) imav malce poteskotii, a i strav mi e da ne si napravam problemi so hormonite i onaka prirodno ne mi se vo red.. imam i policistichni jajnici pa nedaj boze moze da nemozam da ostanam bremena.. drugarka mi mi vika da ne pijam apce tuku da napravam test po nekolku dena pa potoa da mu ja mislime.. i sega neznam shto da pravam zatoa kazuvajte pomosh dodeka e so vreme??? :/
Јајце клетките и матката после менструација се помалечки и има само онаа мала шанса за да останеш бремена во овој период, НО има едно но, а тоа е дека нема ни некое правило кога жената може да забремени . Можно е да има малку и во тебе прснато, ако врската ви е стабилна, не го пиј апчето, што ќе биде ќе биде, божја работа, а ако не си сигурна дека сакаш бременост, испиј го пак, нно и норлевото мислам дека се пие до 2 пати годишно , не сум сигурна. Ти посакувам многу среќа
Спојлер http://www.ringeraja.mk/statija/mozhe-li-da-se-zabremeni-za-vreme-na-menstruacija_2867.html Шансите се многу мали скоро никакви.
vrskata e stabilna.. taman si e chovekot eve sega ushte malce edna godina ke pravime.. ama mladi sme za bebe.. jas 19 toj 22.. zatoa neznaeme sho da pravime :/ a minatiot pat go piev Norlevoto oti mi se zaglavi kondomot vnatre.. pa od koga ispadna aj za sekoj sluchaj da ne imalo neshto.. a sega neznam sho da pravam.. ako ne d. pravam test po nekolku dena.. ili pa da pijam od onoa apcheto za den po toa..
Тест се прави само ако ти доцни следната менструација, сега ако го правиш нема да има точни резултати.