1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Да ама не верувам дека има нешто, не тврдам ама докај 10-тиот ден од мензисот нема гајле.
    Ако така лесно се забременува сите со стомаци до заби ќе шетаа по улиците. Дајте бре веќе минатиот месец си пиела апче сега пак.

2. the-other-kind-girl

the-other-kind-girl Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

pa mislev posle 3-4dena valjda ke pokaze...

3. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Abeja да си жива и здрава, денот ми го направи :) Девојче, колку години имаш? Јас сум сигурна дека немаш ни 15. Нема да си исмејувана само ако имаш малце познавање за тоа што го правиш, а не да ни опишуваш сликовито што сте правеле

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ако не ти дојде според предвиденото,ќе покаже. Ама ако си пиела норлево нема од што да се плашиш.

5. the-other-kind-girl

the-other-kind-girl Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

ne sega nemam pieno Norlevo oti letoska imam pieno i neznam dali smee pak..

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не смее, стално да се труете со такви штетни апчиња, не е препорачливо.
    Значи ти кажав ако ти касни повеќе од 10дена другиот месец направи си.

7. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Искрено јас на почетокот испив два месеци последователни му кажав на аптекарот ништо не ми рече само ми рече пази јас стварно не знам од каде ви е ова дека не смееш да пиеш повеќе од 2 пати годишно никој не ми го има тоа речено

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Си ги зимате на своја рака, а на своја рака и данокот ќе си го земе норлевото.

На Daleron, Lovely93 и imelda им се допаѓа ова.
  9. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Медицинско лице сум како немам слушнато за тоа и зошто не пишува на ливчето што е внатре? Јас во никој случај не викам да се претерува со земање во никој случај но ако е итно?

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Значи не ми е јасно, ако сте медицинско лице треба да знаете не треба да се практикува секс без кондом ако не сакате да бидете бремени. Вие самите си зимате ризик на глава, сами на своја глава си правите. Ако си медицинско лице треба да знаеш дали е штетно или не. Јас до сега не сум сретнала на ниту едно апче дека пишува дека е штетно, освен индикациите и превенција на истите. Тоа би требало да ти е јасно.
    Секое апче без оглед норлево или некое друго е штетно само по себе во својот состав. Ако било убаво норлевото и за така сите ќе сме пиеле.

На SV1911, Sky-butterfly, Lovely93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Тоа кој каков секс со практикува е лично право и избор од каде ти знаеш каков секс сум имала јас? Прво со еден ист партнер сум и без кондом нема ништо поради тоа што сум медицинско лице кондомот пука и не секогаш си сигурен колку останал здрав ... Како и да е јас не викам дека е здраво само велам доколку таа мисли дека треба нека го земи само повеќе ум за другиот пат и односи без кондом никако ај за бременост туку кај се инфекции те и болестите

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јас не наведов како секс си имала, и незнам каков си имала точно. А кога кондомот ќе пукне се осеќа, само некој тука се прави глуп во случајов.

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас мислам дека во занес може и да не се осети, не е тоа ништо толку приметливо за човек во врв на задоволство да осети. Но, дека немало потреба да пие Норлево, немало. И во упатството на сите лекови си пишува несакани последици и не мора да пишува со буквални зборови „до два пати годишно“ за да се разбере дека е штетно, а да не зборам па за медицинско лице. Тоа и еднаш јас не би го зела а не пак да размислувам за повеќе од два пати годишно. :o Подобро ќе пијам контрацепција бе.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.001
    Допаѓања:
    167.902
    i na upatstvoto na norlevoto pise ne se preopracuva a se pie pocesto od 2 pati vo godinata zemi i procitaj ke vidis

На buba4e89, bubac и Lovely93 им се допаѓа ова.
  15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Тоа и ме нервира, некој со нагаѓање непоткрепено со докази да тврди нешто и да се докажува. И да си медицинско лице па што, не значи дека се знаат тие... поготово ако не ти е стручната област гинекологија а сигурна сум дека не штом рече медицинско лице. Како и да е... кој има муда нека си го пие. :D

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    23
    Само што ми заврши пробавме без заштита, ама бидејќи јас сум голем паничар, траеше многу кратко, немаше ни пенетрација. Е сега ми доцни 8 дена, ме болат половината и стомакот, и градите ми се цврсти, направив 3 теста сите се негативни. Зар е можно да сум баксуз и тестовиве да ме лажат ? :sweat:

17. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Ако немало пенетрација не знам зашто паничиш, нема шанси да си бремена...може да има многу причини зашто ти касни...и плус тестовите се негативни...не се замарај :)

18. angela2014

angela2014 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Jas da prasam imam redovna menstruacija i odnosi so zastita,mi kasni 3 4 dena a bev nastinata mislam seuste sum kaslam i nosot mi tece pa si vikam da ne mie radi toa mada..imav pred 1ipol mesec odnos bez zastita ama nadvor svrsii pa neznam na sto da mislamm pomosss :)

19. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Пред еден месец си имала незаштитен однос, а од тогаш ти нема дојдено?
    Инаку многу е веројатно да ти доцни поради настинката, јас кога бев болна ми доцнеше десет дена.

20. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Дали е можно тестот да покаже грешно и дали има врска дека го правев навечер а не насабајле ,ми касни веќе две ипол недели па збунета сум :?: