1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.238
    Нема шанси да покаже грешно ако веќе ти касни две ипол недели и ако тест линијата била во ред. Патем јас на двете деца направив тест после ручек и тоа две недели по забременување па пак испаднале точни.

На Samer му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angela2014

angela2014 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Da pred mesec ipol ama posle toa dobiv i eve sea mi kasni ama nastinata sum noaot mi tece i kaslam kako luda neznam dali da napraam eden test i kazetemi koj testovi se potocni fala :)

3. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Мислам дека ако го земеме в предвид тоа што ти дошло претходниот месец, настинката и дека и покрај незаштитениот однос не свршил во тебе, навистина нема простор за паника и тестови.:)

4. jelena8

jelena8 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ke moze li nekoja feminka da mi pise vo inbox, mnogu sum isplasena deneska go imav prviot seksualen odnos mi treba sovet i pomos..ve molam

5. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    Здраво девојки.Ми треба ваше мислење ...предходниот месец ми дојде неколку дена порано 2-3 дена.а овој месец требасе да ми дојде на 1 ама ми дојде на 29ти.ми дојде попладнето околу 5 часот и до другиот ден до попладнето имав.после тоа на улошката имав ептеееен малку бледо едно кругче така беше 2 дена и толку.Направив тест ми испадна една цртка после некое време коа го видов имаше две цртки па после 10тина минути пак си беше една цртка... ке направам уште еден тест ама ми треба ваше мислење.Ви благодарам однапред :$:D:inlove:

6. Lowe

Lowe Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво, на девојками и касни доста едно 2 недели секако. Пред 4-5 дена направивме тест (Sure check што е онај), испадна негативен ама сеуште и касни и и нема абер да и дојди... Нема можност да покажал грешно тестот нели?

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не 99% тестовите се точни. Нека си посети гинеколог, можно е да е настанат некој хормонален дисбаланс.

8. NateMoonchild

NateMoonchild Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми во саботата имавме однос со кондом. Јас бев врз него и првиот пат кога го стави кондомот си стоеше на него и после некое време прекинавме, пак го стави само на влезот и сфати дека кондомот не е на него. Мислевме дека останал во мене, ама го најдовме кај него на ногата.
    Можно ли е за време на односот кондомот да се лизне надвор од вагината и да му падне на ногата?
    Можно ли е за тоа кратко време што го стави да останам бремена? Не сврши ама сепак ми е страв од предсемената течност бидејќи саат или два пред овој однос тој сврши и не мочаше.
    Додека да ми дојде има уште 12 дена. Сабота ми беше плоден ден со големи шанси за забременување.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ако му опаднална ерекцијата нормално и кондомот да се слизне.Се е можно.
    Не е толку ризична предсемената течност колку остатоцета на сперматозоиди во каналот на пенисот.
    .Опасноста доаѓа оттаму што си била и во плодни денови.
    Не се потресувај многу оти и од стрес може да ти доцни ,почни да креваш паника откако (ако) ти задоцни мензисот. Тогаш тест во аптека ќе си земеш.

На NateMoonchild му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    После колку време имаше две цртки? Ако имал пред помалку од 10 минути ништо чудно навистина да бил позитивен, а после 10 минути не е важно веќе што викаш ја снемало цртката... Колку обилна менструацијата ти беше тој еден ден, како вообичаено ли?

11. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    Причекав 4-5 мин и имаше една цртка...втората ја видов после некојси пола саат и више и така со 2 цртки беше некојси 15тина минути па пак после само 1 цртка покажуваше.ммм па не беше баш обилна како што знае да биде...со оглед на тоа што да ми извините само една улошка беше исполнета :$

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Мислам дека на упатството пишува дека тестот треба да се види не подолго од 10 минути.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. compassion

compassion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    66
    Направи си уште еден тест.

14. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
  15. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    здраво на 7 октомври ми дојде на 17 пробавме да останам трудна а денес 10 ноември ми дојде немав никакви симптоми дека ке ми дојди,колкави се и дали има шанси да имам менстроација а да сум трудна

16. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    дали можи секој ден да пробваме да останам трудна или треба да пробаме еднаш и да чекаме еден месец да видиме дали сум или не за да пробаме пофторно ве молам за совет бидеки ако не сум сакам поинтензивно да работам на случајот :)

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Па нема правило,колку сакаш можеш да имаш секс. Работата е да се фати.

18. viki555

viki555 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Дали ако имаш ризичен однос и после 2 дена направиш тест за бременост ,тестот би покажал точен резултат? ( во мојот случај покажа една црта т.е. негативно )

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Рано е уште ќе си почекаш малку до датата за добивање.

20. viki555

viki555 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    одосот беше ден после завршување на менструација, тој тврди дека не оставил ништо во мене , но сепак малку паничам бидејки ми беше прв пат да пробам без заштита