Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Јас одам на приватен гинеколог и има многу нормални цени, а е исклучително квалитетен. Ехото го наплаќа 500, папа мислам дека беше 700 ден

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не мора да си полнолетна !

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А од Скопје ли си, па кажи кој е тој со толку ниски цени, да го посетам и јас.

4. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Од Скопје да, д-р Кокорманов кај грчка амбасада има ординација

5. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ми дојде еден ден порано тоа ми се имаше случено и порано ама овај месец првите 2 дена имав нормално а после имав мн малку со не ми беше така порано се плашам да не има нешто оти имав и незаштитен секс со мислите

6. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Тестче едно направи да си бидеш раат ;)

7. Ma4encee

Ma4encee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Тестот покажува бременост доколку е така уште од првиот ден после сексуалниот чин така да ако се сомневачможеч да направиш тест 99% се сигурни поздрав со среќа :))

8. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
  9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јас останав со отворена уста :o :x :fubar: :headbang:

10. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    после колку дена од незаштитениот секс можиш тес да направш? или мора прво да ти касни?

11. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    na testovite pisuva deka mozes uste prviot den od zadocnuvanjeto na menstruacijata ali za posigurni rezultati podobro pocekaj nekolku dena pa posle napravi, ja napraviv otkako mi kasnese 15 dena i bese negativen i eve pred nekolku dena dobiv, zemi si go sure chek 99% sigurnost pisuva na nego zz

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    а значи неможи пред да ти дојди така????

13. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Може било кога, само најдобро е да го направиш тестот неколку дена откако ќе се посомневаш дека си бремена, нема врска со менструацијата тоа. Најубаво е насабајле и да немаш пиено многу течности.

14. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    шекерче тестот можеш да го направиш после првиот ден но тогаш хормонот на бременост (хорион гонадотропин) во крвта е во мали количини,би ти препорачала да почекаш барем неколку дена да ти доцни(една недела ипол)и повторно да го направеш тестот,подобро е и на почетокот еден и ако е негативен после една недела уште еден тест,а најдобро е наутро да се прави затоа што тогаш немаш пиено многу течности кои го разредуваат хормонот во помали количества.и вториот тест ако е негативен а сеучте не добиваш најдобро иди на гинеколог за да бидеш најсигурна,направи вагинално ехо. ;)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    фала што ми помогнавте инакум јас направив тес пред да ми дојди и беше негативен ама кога добив 2 дена имав нормално после помалку затоа се плашев ама сепак ке направам уште еден тес ова недела за да си бидам мирна :D

16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Тестот е точен по 2 недели од забременувањето... и да знаеш дека, може да покаже негативен, но тогаш може да греши, но доколку ти покаже позитивен, тогаш нема шанси да греши. позз :)

17. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    незнам што да правам некои ми вика дека по 10 дена од незаштитениот секс можиш да знаеш дали си бремена незнам дали да чекам 14 дена или доволно се 10

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    леле прашањево во милион теми го има. Значи вака јасно и гласно. ;)

После незаштитен однос чекај 14 дена па прави тест сабајле.Не е морално да ти касни менструацијата.И во тестот си има убаво објаснето во упатството на македоснки од збор до збор секој чекор.

Ако ти касни менструацијата во зависнот колку дена од сексот ти поминале можеш да правиш тест. Сигурно дека не може завчера да си имала секс вчера требало да добиеш и леле денес ти касни па ајде тест оп троп не оди така. Почекај па направи тест.
    Ако си немала незаштитен однос и немаш причина за грижа нема ни потреба од оптеретување.

И плус си добила и тестот бил негативен. Што е потребно поголемо преувеличување на работава ? |(

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. soncule

soncule Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    имав незаштитен однос(бев малку пијана таа ноќ и не можиме да се сетиме дали нешто се случи), мене проблемот ми е што немам редовна менструација и тоа ми е наследно од мајка ми,баба ми, некогаш ми ида секој месец некогаш на 5месеци,ако немаш редовна менструација тешко е да забремениш, тоа и на мајка ми и се случило одвај останала трудна, дали редоввно течење на бело прање (како шо имаш пред менструација), мене 2 недели без престан ми е-може да е знак на бременост???? или пак настинка на бубрезите како што мн пати досега ми се случувало??? ќе направам тест но сепак ме интересира дали тоа е знак на бременост? фала однапред

20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Белото прање не може да е сигурен знак за бременост, јас кога забременив воопшто немав, еве сега сум 8ма недела , дури сега почнав да имам. Најсигурно ти е две недели по ризичниот однос тест и ќе знаеш на што си.