Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Ако се појави втора црта, без разлика дали е бледа или не, тестот е позитивен, значи бремена си .
    За секој случај ти направи си уште еден тест, колку да бидеш 100% сигурна :)

SimonaTino and barbyyy like this.
  2. barbyyy

barbyyy Популарен член

Да се надеваме дека сум,овие денови ке одам на гинеколог,па ке видиме,ке ве известам. <3

Kukla994 likes this.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ajde so srejka cekame dobri vesti.

barbyyy likes this.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Според упатствата најчесто што се во прилог со тестовите за бременост е опишано значењето на една, две и една полна и една нејасна црта...поточно при една полна и една нејасна црта препорачуваат тестот да се повтори за 48 часа.Кај мене кога бев бремена беше така...прв тест една јасна и една нејасна, го повторив тестот по 48 часа и излегоа две полни....
    И сега во моментов сум во исчекување да поминат 48 часа, по правењето на првиот тест, исто ми се појави една полна и една нејасна цртка....
    па @barbyyy ...со среќа и на двете... :$

tessie and barbyyy like this.
  5. barbyyy

barbyyy Популарен член

денеска го поновив тестот ... ииии.... позитивен .. уште не ми се верува од кога го чекав ова..

6. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Iii super:clap:..so sreka i so lesno neka e mila moja zdravo I zivo da se rodi...sega prefrlise vo temite za bremenost citaj I uci:*

barbyyy likes this.
  7. Acisal

Acisal Активен член

Bravo! So sreka. Bas ubavo, drago mi e.

barbyyy likes this.
  8. sever123

sever123 Истакнат член

Пред месец ипол изгубив невиност. После тоа имавме односи уште 3-4 пати, иако со заштита, нема свршено во мене. Но мене ми касне скоро 20 дена. Иако никогаш не ми доаѓа на точен датум до 15 требаше да ми дојде. Дали има меато за паника, оти некаде прочитав дека е нормално после првиот пат? Свашта ми се мота низ глава..

...adri19 likes this.
  9. ...adri19

...adri19 Активен член

Доколку било со кондом мислам дека нема место за паника и самата кажа дека сте користеле кондоми за време на односите едниствено некој од кондомите ако не се скинал ама се надевам дека не:)и Тоа што ти доцни немора да значи дека си бремена(иако тоа ти се врти во глава сега најверојатно) тоа може да биде од Х причини или од било што друго... Подобро појди во аптека земи си некое тестче за бременост или појди на гинеколог да се прегледаш и ке знаеш на што си така главата ке ти биде помирна и мислите нема да ти бидат цело време во тоа...

sever123 likes this.
  10. Acisal

Acisal Активен член

Nemaj gajle Sever ne si bremena. E sega neznam kolku godini imas, no ako si veke psiho-fizicki pozrela, nemoj da se sekiras i da si bremena. Ubavo e da se ima detence.

11. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Ми касни 4 дена. Многу се нервирам да немам некоја беља направено со дечкоми. Ама нема свршено во мене. Како да го победам стресот за да ми дојди. Еднаш само 6 дена ми каснеше и менструацијата ми е со ден два редовна. Имал некој вакво искуство?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Напрај тест.

13. SnowQueen17

Страв ми е затоа прашав некој за вакво искуство а на моменти ме заболи долу стомакот може сака да ми дојди ама јас сум под стрес.

14. ...adri19

...adri19 Активен член

Остави го стресот на страна биди смирена можеби ти е од промена на клима некој стрес и сл .... Немаш ли баш никакви симптоми на ПМС ?

15. marianhel

marianhel Нов член

imav odnosi so deckomi pred pet dena toj svrsi vo mene no bese mala kolicina na sperma
    dali e mozno da ostanam bremena?

16. Enamena

Enamena Истакнат член

Da, ima sansi da si zabremenila, osobeno ako ste gi pogodile plodnite denovi. Ne e vazno kolkava kolicina na sperma imali, za da nastane bremenost dovolno e i eden spermatozoid. Si trebala da pies norlevo vo narednite 72h dokolku nesakas bremenost, sega e veke kasno.... Tvoe e da pocekas da dobies, ako ne napravisi test. Srekno!

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да, но џабе ќе правиш тест сега ништо нема да покаже тестот. Ќе видиш дали ќе ти дојде менструација, ако ти касни до 10 дена, направи си тест.

18. SnowQueen17

Освен тоа со стомакот што ме боли на долната страна никаков друг симптом. Плус уште нешто да ве прашам девојки, мајками знае дека на мене ми доаѓа по нејзината менс. Ако ме праша дали добив и зошто ми касни што да и речам(незнае дека сум сексуално активна)? Ќе се изнервирам и од неа и уште повеќе ќе ми доцни :|

...adri19 likes this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Абе од стрес, од временски услови итн. Се дешава тоа, неможе никој со сигурност да знае кога ќе ти дојде. Секому се случува.

...adri19 likes this.
  20. SnowQueen17

Имам и недела,недела ипол дена ужасни болки во кичмата. Наутро кога одам на училиште едвај се движам. Освен во долниот дел осеќам и болки во горниот дел и средишниот дел кои се највеќе застапени..немам никакви знаци на бременост. Од клима не очекувам да ми доцни бидејќи и порано било вака и ми доаѓало. Поздрав девојки па пишете мислења. :*