Ако се појави втора црта, без разлика дали е бледа или не, тестот е позитивен, значи бремена си . За секој случај ти направи си уште еден тест, колку да бидеш 100% сигурна
Според упатствата најчесто што се во прилог со тестовите за бременост е опишано значењето на една, две и една полна и една нејасна црта...поточно при една полна и една нејасна црта препорачуваат тестот да се повтори за 48 часа.Кај мене кога бев бремена беше така...прв тест една јасна и една нејасна, го повторив тестот по 48 часа и излегоа две полни.... И сега во моментов сум во исчекување да поминат 48 часа, по правењето на првиот тест, исто ми се појави една полна и една нејасна цртка.... па @barbyyy ...со среќа и на двете...
Iii super..so sreka i so lesno neka e mila moja zdravo I zivo da se rodi...sega prefrlise vo temite za bremenost citaj I uci
Пред месец ипол изгубив невиност. После тоа имавме односи уште 3-4 пати, иако со заштита, нема свршено во мене. Но мене ми касне скоро 20 дена. Иако никогаш не ми доаѓа на точен датум до 15 требаше да ми дојде. Дали има меато за паника, оти некаде прочитав дека е нормално после првиот пат? Свашта ми се мота низ глава..
Доколку било со кондом мислам дека нема место за паника и самата кажа дека сте користеле кондоми за време на односите едниствено некој од кондомите ако не се скинал ама се надевам дека неи Тоа што ти доцни немора да значи дека си бремена(иако тоа ти се врти во глава сега најверојатно) тоа може да биде од Х причини или од било што друго... Подобро појди во аптека земи си некое тестче за бременост или појди на гинеколог да се прегледаш и ке знаеш на што си така главата ке ти биде помирна и мислите нема да ти бидат цело време во тоа...
Nemaj gajle Sever ne si bremena. E sega neznam kolku godini imas, no ako si veke psiho-fizicki pozrela, nemoj da se sekiras i da si bremena. Ubavo e da se ima detence.
Ми касни 4 дена. Многу се нервирам да немам некоја беља направено со дечкоми. Ама нема свршено во мене. Како да го победам стресот за да ми дојди. Еднаш само 6 дена ми каснеше и менструацијата ми е со ден два редовна. Имал некој вакво искуство?
Страв ми е затоа прашав некој за вакво искуство а на моменти ме заболи долу стомакот може сака да ми дојди ама јас сум под стрес.
Остави го стресот на страна биди смирена можеби ти е од промена на клима некој стрес и сл .... Немаш ли баш никакви симптоми на ПМС ?
imav odnosi so deckomi pred pet dena toj svrsi vo mene no bese mala kolicina na sperma dali e mozno da ostanam bremena?
Da, ima sansi da si zabremenila, osobeno ako ste gi pogodile plodnite denovi. Ne e vazno kolkava kolicina na sperma imali, za da nastane bremenost dovolno e i eden spermatozoid. Si trebala da pies norlevo vo narednite 72h dokolku nesakas bremenost, sega e veke kasno.... Tvoe e da pocekas da dobies, ako ne napravisi test. Srekno!
Да, но џабе ќе правиш тест сега ништо нема да покаже тестот. Ќе видиш дали ќе ти дојде менструација, ако ти касни до 10 дена, направи си тест.
Освен тоа со стомакот што ме боли на долната страна никаков друг симптом. Плус уште нешто да ве прашам девојки, мајками знае дека на мене ми доаѓа по нејзината менс. Ако ме праша дали добив и зошто ми касни што да и речам(незнае дека сум сексуално активна)? Ќе се изнервирам и од неа и уште повеќе ќе ми доцни
Абе од стрес, од временски услови итн. Се дешава тоа, неможе никој со сигурност да знае кога ќе ти дојде. Секому се случува.
Имам и недела,недела ипол дена ужасни болки во кичмата. Наутро кога одам на училиште едвај се движам. Освен во долниот дел осеќам и болки во горниот дел и средишниот дел кои се највеќе застапени..немам никакви знаци на бременост. Од клима не очекувам да ми доцни бидејќи и порано било вака и ми доаѓало. Поздрав девојки па пишете мислења.