1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.774
    Допаѓања:
    3.014
    Ако се појави втора црта, без разлика дали е бледа или не, тестот е позитивен, значи бремена си .
    За секој случај ти направи си уште еден тест, колку да бидеш 100% сигурна :)

На SimonaTino и barbyyy им се допаѓа ова.
  2. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    Да се надеваме дека сум,овие денови ке одам на гинеколог,па ке видиме,ке ве известам. <3

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ajde so srejka cekame dobri vesti.

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    20.838
    Според упатствата најчесто што се во прилог со тестовите за бременост е опишано значењето на една, две и една полна и една нејасна црта...поточно при една полна и една нејасна црта препорачуваат тестот да се повтори за 48 часа.Кај мене кога бев бремена беше така...прв тест една јасна и една нејасна, го повторив тестот по 48 часа и излегоа две полни....
    И сега во моментов сум во исчекување да поминат 48 часа, по правењето на првиот тест, исто ми се појави една полна и една нејасна цртка....
    па @barbyyy ...со среќа и на двете... :$

На tessie и barbyyy им се допаѓа ова.
  5. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    денеска го поновив тестот ... ииии.... позитивен .. уште не ми се верува од кога го чекав ова..

На Emily Dora, Mpopta, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Iii super:clap:..so sreka i so lesno neka e mila moja zdravo I zivo da se rodi...sega prefrlise vo temite za bremenost citaj I uci:*

7. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Bravo! So sreka. Bas ubavo, drago mi e.

8. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Пред месец ипол изгубив невиност. После тоа имавме односи уште 3-4 пати, иако со заштита, нема свршено во мене. Но мене ми касне скоро 20 дена. Иако никогаш не ми доаѓа на точен датум до 15 требаше да ми дојде. Дали има меато за паника, оти некаде прочитав дека е нормално после првиот пат? Свашта ми се мота низ глава..

На ...adri19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ...adri19

...adri19 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Доколку било со кондом мислам дека нема место за паника и самата кажа дека сте користеле кондоми за време на односите едниствено некој од кондомите ако не се скинал ама се надевам дека не:)и Тоа што ти доцни немора да значи дека си бремена(иако тоа ти се врти во глава сега најверојатно) тоа може да биде од Х причини или од било што друго... Подобро појди во аптека земи си некое тестче за бременост или појди на гинеколог да се прегледаш и ке знаеш на што си така главата ке ти биде помирна и мислите нема да ти бидат цело време во тоа...

На sever123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Nemaj gajle Sever ne si bremena. E sega neznam kolku godini imas, no ako si veke psiho-fizicki pozrela, nemoj da se sekiras i da si bremena. Ubavo e da se ima detence.

11. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ми касни 4 дена. Многу се нервирам да немам некоја беља направено со дечкоми. Ама нема свршено во мене. Како да го победам стресот за да ми дојди. Еднаш само 6 дена ми каснеше и менструацијата ми е со ден два редовна. Имал некој вакво искуство?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Напрај тест.

13. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Страв ми е затоа прашав некој за вакво искуство а на моменти ме заболи долу стомакот може сака да ми дојди ама јас сум под стрес.

14. ...adri19

...adri19 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Остави го стресот на страна биди смирена можеби ти е од промена на клима некој стрес и сл .... Немаш ли баш никакви симптоми на ПМС ?

15. marianhel

marianhel Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    imav odnosi so deckomi pred pet dena toj svrsi vo mene no bese mala kolicina na sperma
    dali e mozno da ostanam bremena?

16. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Da, ima sansi da si zabremenila, osobeno ako ste gi pogodile plodnite denovi. Ne e vazno kolkava kolicina na sperma imali, za da nastane bremenost dovolno e i eden spermatozoid. Si trebala da pies norlevo vo narednite 72h dokolku nesakas bremenost, sega e veke kasno.... Tvoe e da pocekas da dobies, ako ne napravisi test. Srekno!

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Да, но џабе ќе правиш тест сега ништо нема да покаже тестот. Ќе видиш дали ќе ти дојде менструација, ако ти касни до 10 дена, направи си тест.

18. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Освен тоа со стомакот што ме боли на долната страна никаков друг симптом. Плус уште нешто да ве прашам девојки, мајками знае дека на мене ми доаѓа по нејзината менс. Ако ме праша дали добив и зошто ми касни што да и речам(незнае дека сум сексуално активна)? Ќе се изнервирам и од неа и уште повеќе ќе ми доцни :|

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Абе од стрес, од временски услови итн. Се дешава тоа, неможе никој со сигурност да знае кога ќе ти дојде. Секому се случува.

20. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Имам и недела,недела ипол дена ужасни болки во кичмата. Наутро кога одам на училиште едвај се движам. Освен во долниот дел осеќам и болки во горниот дел и средишниот дел кои се највеќе застапени..немам никакви знаци на бременост. Од клима не очекувам да ми доцни бидејќи и порано било вака и ми доаѓало. Поздрав девојки па пишете мислења. :*