1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас млада кога бев основни работи знаев. Идејата ми е дека мора малку да се едуцирате. Самиот факт дека не знаеш овулација што е значи дека имаш дс учиш на темава. И така ем ќе си сигурен ем нема д паничиш ти и невестата :)

2. prayer

prayer Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Знаев отприлика шо е, читав и по википедија и секаде пиши дека се овулира околу 14ти ден од циклусот, и не ми е јасно оти и порано не се дешавало то? o.O

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Телото е чудна направа. Ако има некое правило со него тогаш тоа е дека нема правило зошто и кога се случуваат некои работи. Не си калкулирај со тие 14 дена. Тоа е просек, ако знаеш низа други работи за телото. И пак ќе кажам, заштита.

На prayer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    100.034
    Ах деца,разбирам еднаш ќе погрешите,два пати...ама постојано да живеете под стрес дали сте трудни..
    Иако навикнав овде да работиме како Ургентен,ехо,мејби бејби тест,скенер и рентген,земаме мостри од гаќи,проверуваме подвижност на сперматозоиди...
    А толку е едноставно,седнуваш на интернет читаш се едуцираш,а за се останато се прашува гинекологот или фармацевтот.

На t-sweet, SwanMay, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Calence

Calence Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdrvo devojki ,nova sum na forumov i bi sakala da ve zamolam za sovet.Pred tri dena imav odnosi so maz mi bez zastita.Ne svrsi vo mene no zarsi bukvalno posle nekolku sekundi,i sega mi e strav da ne ostranam bremena zatoa sto mi bea plodni denovi.Mislam deka veke e docna za tie apcinja za den potoa a navistina ne sum spremna za vtoro dete a i maz mi ima zdravstveni problemi. Ke ve molam za sovet.Pozdrav

6. sar4e.22

sar4e.22 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво драги феминки, поминаа повеќе од 2 недели од ризичниот однос и утрово направив тест кој што излезе негативен. Дали можам веќе да се опуштам, до сега мислам дека требаше да покаже на тестот доколку сум бремена. Ќе правам тест за недела дена пак, но ми треба ваша утеха. Поздрав

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Кога треба да добиеш?
    Едит: Ги прочитав и предходните мислења, според терминот на ризичниот однос не би требало да си бремена.

8. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    кај мене тестовите за бременост беа негативни исто така ама јас за сигурно си отидов преку крв да ми потврдат и се разбира дека бев бремена.така да се надевам дека навистина не си, бидејќи тоа ти е желба, ама за 100% сигурност само преку крв.

9. Kareen

Kareen Нов член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки :) Се информирам колку што можам на оваа тема, но сепак сакав да ве прашам за мислење за да си бидам сигурна.

Последен пат добив на 13ти месецов, менс. траеше 5-6 дена, до 17-18ти, а потоа имав однос со дечко ми на 20ти. Користиме кондом како и секогаш, првиот пат сврши во кондомот а вториот пат мислам дека не ни сврши. Знам дека шансите за бременост во мојов случај скоро и ги нема, прво неплодни денови, а освен тоа користевме и заштита, но незнам зошто од тогаш неможам да останам мирна, цело време во мисла ми е дека можеби се случило нешто.

Се нервирам и поради тоа што се нервирам за вакви глупости, стварно незнам што ми е, ниту ми е прв пат да сме имале односи ниту па се сметам себеси за незрела или неинформирана личност... ова повеќе ми изгледа на женска интуиција или навистина неоправдан страв од бременост...

10. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
    Не свршил + користење на кондом = 0.00000 е веројатноста да си бремена

11. vib98

vib98 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Епа вака, значи, имавме односи со дечко ми и вториот пат истата вечер не користевме заштита и потоа дечко ми ми зеде апче за ден потоа. Го испив апчето и ми дојде една недела порано поточно 8 дена... После тоа имавме исто редовно односи и една вечер се случи вториот пат ставивме кондом но се скина а не сврши во мене.... е сега ми касни околу една недела .. направивме тест за бременост излезе негативан ако може од некоја по искусна или стручна особа некој совет. ВИ БЛАГОДАРАМ однапред

Последна измена: 22 декември 2014
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Од апчето ти касни.

13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Не се чита мали ти се буквите, пиши со поголеми букви |(

Морав..]:)

На Oscar Lady, Hipica, butterfly4 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. prayer

prayer Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    pak jas. vcera i se pojavi sina vena na ednata grada a denes ja nema i ovie 2 dena cuvstvuva bolki vo stomakot (kaj zeludnikot)...??

15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    вака, ми заврши во петокот на 19.12 со мм имавме не заштитен однос и сврши во мене во саботата на 20.12. кога може да направам тест за бременост (за точни резултати) фала на одговорот

16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Не се разбирам многу во овие работи, ама мислам дека е мала веројатноста да забремениш толку брзо после завршување на менструацијата. Најголема е веројатноста во овулација. А тест можеш во било кое време да направиш мислам. Ете утре , задутре, вечерва, кога сакаш.

17. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Најдобро е после 14 дена тоа би било според датава некаде 3-4 јануари да го направиш

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Пемногу се оптеретувате олабавете малку нема ништо.
    Ако обрнувате внимание на секакви промени на организмот и на најмала болка било каде, а посебно желудник кој што може од било што да те заболи тогаш навистина ќе се разболите.

19. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Би сакала да ми го кажете ова :) плодно денови ми беа од 10 до 16 а ден на овулација 15..Имав однос и на 14 15 и 17 но не се случи ништо но имав однос и завчера и е не целосно но сврши во мене :) дали постои некоја шанса да останам бремена?? Поздрав

20. Kareen

Kareen Нов член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Можно ли е да се случи овулација окулу 10ти или 11 ден од циклусот? Премногу е рано за овулација, знам, а јас имам многу нередовни менструации , најчесто ми касни по 10-15 дена и никако неможам да пресметам.

Ме мачи тоа што на 8миот ден од менструацијата имав заштитен однос, но на 10тиот и 11тиот ден чувствував слаби грчеви во долниот дел од стомакот и прво што ми падна на памет е дека тоа се случува при зачнувањето, кога јајце клетката се прицврстува на ѕидот на матката...
    Знам дека шансите да се случила бременост се мали, но ве молам за совет ако знаете од што би можело да чувствувам такви грчеви, непријатност и слаба болка во стомакот.