Здраво форумџики, Доколку двајца имаат однос ( незаштитен) на ден кога девојката овулира, и дечкото НЕ сврши внатре, колкав е ризикот од бременост? Знам дека ризик постои во секој случај штом се има односи без заштита, но колкава е процентуалноста? Повеќе пати ме имаат прашано за вакво нешто и незнам што да одговорам.
Нема процентуалност има баксузи и среќници. Не се многу големи шансите ( минимални се) за бременост, ако партнерот не ејакулира внатре.
Како да ти одговориме кога постот ти е нејасен. Си имала плодни денови и односи и ништо не се случило. а што требало да ти се случи не е јасно??????????
Не додекс ми беа плодните денови нисшто но после 4 дена имав однос и сврши во мене ..сепак не целосно и сакав да знам колкава е шансата да сум останата бремена..и кога почнуваат најраните симптоми ако случајно сум..не знам дали да се плашам од то или од променава на времево или поради то што сум оред добивање ама последниве два дена што и да каснам што и да мириснам ми се наткрева глава не ме болии ама страшно ми тежи и ми се зема умот и сум уплашена не знам од што можи да ние сакав орво со вас да се тешам па после по болници
Никогаш со точност не можеш да знаеш кога ти се плодните денови. Постои ризик да си бремена, ама почекај до датата на добивање па направи тест ако не добиеш. За лошењето може и сугестивно да ти е, а може и пмс. За тоа нецелосно нема врска доволно е една капка.
zdravo na 01.01.2015 so decko mi imavme nezastiten seks i toj dva pati ejakulijase vo mene na 02.01.2015 t.e denes dobiv koja e verojatnosta za bremenost ?
Скоро невозможно е да си бремена.. а ако се плашиш од бременост што не се заштитиш? Памет за друг пат
А што не ти е јасно?? Веќе кога си сексуално активна мора да знаеш основни работи. Кога добиваш, што е овулација, што е менструација, што и кога се плодни денови.
за првпат имавме односи со дечкоми, без заштита, во моментот имав добиено трет ден при крај. не траеше мн две три мин болката беше негде 10 15секунди, не сврши воопшто колку што се разбирам. мн ме болеше. не му беше ни малце надрвен а и јас небев влажна. незнам дали има шанси сум скината или пак да забременам? :/ колкав е ризикот?
А зошто прашуваш дали си скината коа веке сте имале и претходно односи? Ако не е надрвен ај некако ке влезе едвај, ама ти штом си имала добиено да не си влажна?
здраво..на 1.1.2015 имавме незаштитен однос првиот пат сврши во мене и после 2 саати пак имавме незаштитен однос пак сврши во мене. денес ми се појави бледа розева течност што е нормално пред да дојде менструацијата,а мене треба денес да ми дојде(редовна менструација) сакам да прашам колкави се шансите за бременост?
Na kolku vreme ti doaga ciklusot i dali ti e redoven? Sekoj nezastiten odnos nosi moznost za bremenost no zavisi i od toa sto te prasav.Po toa se odreduvaat plodnite denovi koi sepak ne se stopostotna garancija.
на 24 дена ми иде редовна менструација. можеби утре ке ми дојде ако денес ми се појавила розевата течност.. знам дека неколку дена пред менс. не постои голема шанса за бременост,ама сепак ние имавме незаштитен однос и он двапати сврши во мене затоа ве прашувам колкави би биле шансите