лелелее ме фаќа паника ми касни 3-4 дена КЕ ПОЛУДАМ!!!! Со дечко ми имавме секс ама без кондом и неколку пати така ама НЕ СВРСИ ВО МЕНЕ. Ама ми касни и знам дека може да е од времево и од стрес и .... и некам да правам никакви тестови и чуда затоа што ми се лоши од самата помисла. КЕ СКРЕНАМ САКАМ ДА ДОБИЈАМ има ли начин да го убрзам процесов да видам дали ке добијам побрзо, некоја храна нешто знаете ли дали влијае ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ! ОВА Е ЛУДИЛО!!!
бојана не се излудувај одма 3-4 дена не е многу каснење,а и плус од стрес само можеш да го одолговлечиш самото доаѓање.нема никаква храна и глупости,не се треснувај од земја не се добива така,ако си толку исплашена направи тест за бременост,но може да биде негативен затоа што малку ти касне.ако не си направила ништо биди смирена,не се останува туку така бремена (плукни и залепи).а немој да си наштетиш нешто затоа што и да си бремена ќе му наштетиш на плодот не дај боже...смирено и со главата горе,па кажи што ќе направиш? :up:
Штом не свршил во тебе мали се шансите. Полека само без толку нервози. Мене последниов пат десет дена ми каснеше(и ние имавме односи без кондом)па ми дојде на крај. И подобро направи тест(многу некомплицирана работа)отколку да си ја лупаш главата. Јас да не направев, ќе скренев десет дена еееј
Направи си тест најдобро ќе ти биде не си прави стресови за џабе и од стресот може повеќе да ти касни затоа провери си што си е сигурно сигурно си е поздрав и пиши ни што си направила
поззззз до сите јас имав добиено на 23 и партнерот заврси во мене 3 пати и последниот ден еднас дали кога имас добиено мозес да останес бремена мн ми е страв нека ми казе некој ако имал несто слицно вакво и сто се слуцило
не ми се случило нешто вакво,ама знам дека менструацијата е исфрлање на некоја јајце клетка која е неоплодена,е сега има ризик таа јајце клетка додека баш си имала односи да ја оплодиш но во ретки случајности,и ако има добар квалитет спермата на мажот 24 часа останува во женскиот организам па затоа можно е,но не верувам најискрено-не би требало (ако ти доцни после тоа прави тестови)
Еве јас ќе кажам пак дека и мене ми каснеше овој месец цели 2 недели, како и на многу мои другарки, а тоа е поради променливото време. И јас почнав да се грижам, па само што одлучив да одам на лекар ми дојде конечно, и тоа без никакви знаци претходно. Не паничи, ако ти казни само 3-4 дена нема место за паника. Ако не ти дојде за една недела, оди на лекар, со ехо ке се види се. Мада мислам дека не си трудна ако не свршил во тебе
Направив тест и искочи негативен и ептен сум хепии Али у секој случај ке бидам помирна кога ке добијам, значи АМАН со времево маста ми ја извади ФАЛА ВИ НА СИТЕ, си ветив од сега поише памет у глава
Јас секој месец тоа си го ветувам, ама некако се послабо ми иде. Инаку мило ми е што е негативен. Сигурно ти паднал камен од срце.
Здраво Нова сум на странава и ве молам доколку постои вакво прашање,да ми извините,ама морам сама да прашам ( хахаха по мое ) Ме интересира вашето мислење во врска со предсемената течност на мажите. Имам 21 година и во врска сум 5 години со мојот дечко.Порано (на почетокот) имавме односи со кондом,но веќе долго време не користиме заштита (не знам ни јас зашто,не ме прашувајте тоа,едноставно така ни е поубаво,а и сугурни сме еден во друг).Го користиме познатиот метод на оделување пред тој да сврши и досега немало проблем.Тој се трга на време и фала богу не сум останала бремена до сега.Меѓутоа,во последно време сум исплашена поради таа предсемена течност,колкави се можностите да останам бремена од неа и дали овој метод на заштита некој од вас го применува??? Можеби прашањево е глупаво,но морав да прашам и да слушнам повеќе мислења. Ви благодарам однапред што одвоивте време да го прочитате ова и ве молам за одговор
Здраво Мала вики, знам дека е поубаво без кондом и затоа не те прашувам зошто не користиш. Повеќе пати имам кажано, па дури и врапчињата веќе знаат , јас 8 години имав секс без кондом со дечко ми, тој не свршуваше во мене и не останав трудна. Ако доволно му веруваш и ако тој е искусен и знае да се контролира, нема место за паника, само уживајте!
Ve molam za pomos!! Znaci posle menstruacijata go imav mojot prv seksualen odnos koj sto bese so kondom i posle edna nedela vtoriot, isto taka so kondom denovive zabelezuvam deka me bolat gradite na dobir a rano mi e za ciklus. dali ima mesto da bidam zagrizena?? [mod-kirilica:1re3md4o][/mod-kirilica:1re3md4o]
НЕ !!!!!! Значи после прв однос е нормално да ти порани или закасни циклусот. Не свршил во тебе. Немаш место за паника.
Ve molam za pomos! Prv pat imav seksualen odnos eden den posle manstruacija i posle toa slednata nedela, so kondom. denovive me bolat gradite na dopir, rano mi e za ciklus no mnogu sum isplasena zatoa sto sega pocnuvam so odnosi.
И пак ке ти кажам. Не си трудна девојко. 22 години имаш не може да не си до толку информирана. Нормално е да имаш пмс порано или покасно псоле прв однос Ај сега уште еднаш ли ке прашаш ?
Морам да кажам нешто во врска со темава и прашањата на девојките. Потполно ги разбирам како им е, на нас ни се чинат глупи прашањата што сме искусни, а на тие што им е првпат си мислат трудни се готово Јас кога се подготвував за првиот пат, врска немав што е тоа свршување,и првиот пат кога ме допре тогашниот дечко со пенисот, не ни сврши нити ми го стави, тој месец ми каснеше 10 дена, јас 1000 филмови направив и му се молев на господ секој ден да добијам и да не сум трудна. Затоа трпеливо, ќе им објаснуваме и по 100 пати, има време ќе сфатат дека не се останува трудна така лесно
Благодарам многу Ciribiribela...Иначе имам 20 години не 21 како што пишав хахахаха ама мислам дека нема да ми замерите за тоа...Поздравче
zdravo na site,ve molam za pomos,pred mesec dena imav odnosi so deckomi toa bese bez kondom no toj e siguren deka ne svrsil vo mene...minatiot mesec mi dojde na 8 eve sea ovoj mesec mi dojde na 6 no prvio den bese edna kafeava tecnost a potoa se pretvori vo krv,no za razlika od minatite ciklusi ovoj pat toa e mn slabo ne mi tece mn jako.;..eve vekje tri dena kako mie dojdeno se plasam deka sum trudna..so mislete?pozz [mod-kirilica:20lm2ne5][/mod-kirilica:20lm2ne5]