1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dee-Dee05

Dee-Dee05 Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    inaku ako se dopre glavickata ama so taa tecnost, ako posle edna partija odnosi covek svrsuva, a potoa ne urinira i prodolzuva so vtora partija, pri dopir so taa tecnost se zabremenuvalo :D e toa go procitav, samo sto ne se iskazav dobro

2. babyboy123

babyboy123 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    17
    Со никого нр сум блиска за да зборувам за односите освен со дечко ми. Имам нередовна менструација, ми дојде на 2ри јануари под дејство на норлево, вчера имавме незаштитен однос, 3 пати едно по друго но не сврши во мене, после секој пат се миеше и внимававме но сепак се плашам, 300 работи ми минаа низ глава и чинам сите симптоми ги имам од што мислам...
    Можно ли е да има нешто?
    И инаку сакав да прашам поради неискуство не треба да се ризикува знам но и да сврши во девојката тоа не значи дека мора да е бремена нели? Од одма трудна не де останува како што разбирам јас?

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Е богами се останува и од одма :)
    За среќа или за жал за други, доволен е еден незаштитен однос (свршување внатре) за да се направи бебе.
    Тоа што вие сте го правеле не дека не постои ризик, но сепак ако не свршил шансите се многу мали. Сперматозоиди остануваат во каналот на пенисот така што миење не помага. Но за да се оплоди јајце клетка треба да се подмирени многу услови, па така и да има количина на сперма каде што би пливале сперматозоидите. Со други зборови ако не свршил внатре мали се шансите сперматозоид да доплива. АМА, за да не си чукаш глава, во иднина капче :)

На Smiley11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    145.751
    nisto ama bas nisto od ova sto si go procitala i zapamtila ne e tocno...ako bese taka ,samo od dopir se zabremenuvase site ke imavme po 15tina deca....UCI DETE,CITAJ I NA CASOVI PO BIOLOGIJA OTVORI GI USITE!!!

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Mi ide i jas da otvoram eden profil i od nego da prasam dali sum bremena i da uzivam vo odgpvorite.:D

P.C.Mene posleden ciklus mi bese na 04.08.2014 dali sum bremena?:bandit:

На makedonkamak и danichap им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    145.751
    MOZE SI A MOZE I NE SI...MOZE OD STRES TI KASNI

На danichap и galapce им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.077
    Допаѓања:
    168.529
    Не си бремена така ти се чини

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.312
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
  10. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Феминки извинете ме знам дека сум досадна ама ....Ќе ја објаснам уште еднаш целата ситуација убаво зашто во претходните постови не бев баш јасна.Еве вака.Последен пат ми дојде на 03.01.2015. и ми заврши на 09.01.2015 е сега ден-два (некаде на 10ти )по завршувањето на мензисот пробувавме со дечко ми да го стави цел во мене,со кондом ама дали и главичката успеа да ја пикни само а јас цело време се потргнував зашто ме болеше и цел саат така ќе ја пикне малце главичката и јас се тргам од болка и не успеа да ми го стави цел така да немавме салам секс.Не сврши немаше свршување.Е сега ми е страв од предсемената течност ако случајно кондомот бил пукнат (иако цело време ќе прекиневме со пробување ќего затегневме кондомот на пенисот убаво и напред се подуваше тоа шо е за спермата кај да оди у случај да сврши у кондом,значи не беше издишено тоа напред секогаш кога ќе го затегневме).Сега постојано мислам дека можеби има беља (бременост) и многу се плашам и се паничам.Од пробата за секс има поминато 10 дена а мене ме боли стомакот и кај јајниците и горе,понекогаш ме боли и главата ,температура имам 36.5 , 36.3 , 36.7 ..Некогаш мн ми се јади а некогаш нормално.Осеќам како отежнато да дишам.Сега дали ми е ова од психата незнам оти постојано плачам и се нервирам и мислам на тоа.А немам никаков розевкаст или кафеав исцедок што имам читано дека се појавувал кај 7ми ден од зачнувањето,а јас имав проба за секс пред 10 дена.Имам и бел исцедок.(ама и пред тоа имав бело прање јас не ми е од сега).Дали сум бремена што мислите или дали сите овие симптоми ги осеќам поради психички што се замарам плашам паничам и се потресувам.Инаку треба да ми дојде некаде од 1ви февруари до 4ти февруари.Чекам мислење ве молам :) :( :*

Последна измена: 19 јануари 2015
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ako bilo se vaka kakosto imas pisano 100% ne si bremena..Ne misli na toa i ke vidis deka za dva dena nema nisto da te boli.Se ti e od psihata.

12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Jас мислам дека треба да сси ја прашаш Баба Рада за твојава дилема. Таа најточно ќе ти каже, без промашување:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

На galapce и Daleron им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    More arni Baba Radi izigravame i nie tuka.Taa barem ima trpenie,koga veke se nafatila da sovetuva.Taka da moze voda da i nosime.

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ај ај ти песимистака, си ја бива жената не и љубомори.
    Нејсе јас пред одреден период прашав дали сум бремена, ама никој не ме свати сериозно, зошто!?

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Се е вака само за кондомот како што опишав затоа незнам ..:(

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Колку најмалку време треба да помине од ризичниот однос за да се направи тест за бременост ?

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Da pocekas dodeka da ti dojde sledniot ciklus.Dokolku prethodno ti bil redoven ete da receme pocekaj odprilika edna nedela.

18. Nina123-a

Nina123-a Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Епа вака прво здраво на сите.. Пред некој ден со другарка ми разговаравме околу оваа тема и таа е доста загрижена па решив да ве прашам вас. Со дечко и имале само 3-4 пати допирање на гениталиите. Не свршил ниту на неа, ниту во неа, дали постои можност да остане бремена, инаку невина е ..

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Претходниот месец добив околу 20 декември ден или два покасно заборавив точно...Сега на 15, 18 и 19 имав односи и се надевам забременив.веке до сега требаше да добијам пак а не добив а градите ми се непдносливи ме болат и ми се премногу отечени како кога треба да добијам...Направив два теста шур чек еден вчера еден денеска и ми излезе негативен...Дали премногу рано го направив тестот ???Немам стрпление да чекам сакам да дознаам...Колку време по односот можам да дознаам дали сум бремена преку крв на пример ?

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

МОЖЕ....СТО ПОСТО Е БРЕМЕНА ! Абе ајде деца какви се веке овие глупости....Истите прашања се поставени миолион пати...Зарем не гледате колку случаеви има што свршите партнерите кај партнерките и пак неможат да забременат , а не пак ако само се допирале...Едуцирајте се малку читајте...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.