1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Штом е невина и штом не свршил воопшто ниту на неа ниту во неа,тогаш не може од триење со гениталиите да остане бремена,треба да свши стриктно во неа за да остане бремена.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Spored datite,dokolku imas redovna menstruacija,minimalna sansa za zsabremenuvanje,da ne recam nikakvi.Odnosite ne ti se vo plodni denovi,odnosno vo denovi na ovulacija.
    Pocnuvajki od 20 ti,od prilika plodnite denovi treba da ti se plus minus dva okolu 4 ti.

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    оххх.....ти благодарам

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Нана би требало веќе тестот да покаже :(, а плус двата кај тебе се негативни. Симптомите за бременост и за добивање се скоро идентични.Не се разочарувај олабави се малку се ќе биде, кога најмалку се надеваш тогаш ќе забремениш.

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

нема потреба да очајувам бидејки прв пат пробуваме...Па има време здравје хаха дупла доза и се е ок... хахаха Фала ви многу

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ааааа вие по рецепта ќе го правите.:D

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    некој искусен со бременост ако е слободен да пише лп?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.993
    За постоење на вакви теми, море не вакви теми, вакви небулозни прашања какви што среќаваме тука, ги обвинувам родителите. Не разговараат со своите деца, а некои и не се доволно едуцирани. Мој апел до сите оние во темава што веќе имаат деца - кога ќе влезат во ризичните години, зборувајте со нив и едуцирајте ги. Објаснете им се во врска со сексот и забременувањето, а посебно и за сексуално преносливите заболувања, верувам дека ем нема да има вакви теми, ем нема да има толку несакани бремености, ем ќе се користи заштита.

Сите вие кои пишувате на темава и сте во дилема дали поради допирање, петинг, мастурбација или слично, сте бремени, ве молам, разговарајте со родителите. Страв и срам не треба да има, тука информацијата е клучна. Ако веќе не можете да се опуштите до толку, има доктори, со закон имате право на преглед, при што и да се вашите родители со вас, докторот е обврзан да не им кажува ништо ако вие не сакате. Докторот најдобро ќе ви објасни се што ве интересира, и како се забременува, и ќе ве поучи како да се заштитите. И не пишуваат ништо во книшка, не се секирајте.

Нема да речам читајте на интернет, бидејќи секој може да напише било каква глупост и да го продаде како вистина, затоа и вакви небулози има. Ако веќе не учите биологија, и не сакате да зборувате со родителите, тогаш советувалишта и доктори. Или, трескајте си ја главата дали сте бремени или не.

Се извинувам на застранувањето од темата, мислам дека не ми е првпат истово да го пишувам тука, ама гледам колку девојчиња се тресат после секој сексуален однос. Имам дете, нема да ми биде сеедно што и како ќе биде кога ќе порасне, здравје Боже, ама сигурна сум дека нема да го оставам неинформиран во однос на сексот, па да направи некоја белја и да си ја треска главата од ѕид.

На artemidis, missflower, barbara-13 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Замисли синоќа ме прашува дали боли кога прв пат ќе имаш секс.:^)
    Одговорив и многу ми е мило што ми поставува вакви прашања. Затоа и јас сум за да се разговара со родител на овие теми, сепак се зависи и од родителот колкава близина створил со сопственото дете.
    Има родители кои што не смееш да ги прашаш ништо, веднаш ваквите прашања ги дочекуваат на нож, во стил: Г*зот не знаеш да си го избришеш па вакви прашања ми поставуваш, мавни се таму. Не секогаш се виновни децата за НЕ слободата со својот родител.

На artemidis, Umbrella22, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Nina123-a

Nina123-a Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    А доколку има предсемена течност ?

11. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ниту од предсемената течност не може да остане бремена ако не свршил во неа.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    се уште не добив иако веке требаше....
    но ноква околу 2 ме разбуди јаа болка болка која одкако отидов до вц ме држеше уште некои десетина минути....еве уште не добив незна

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.821
    Допаѓања:
    88.748
    Нана убаво те прочитав и би те советувала да не се возбудиваш и напнуваш премногу,не ја анализирај секоја болка,остави да се случува тоа што треба. Ако треба нешто да се случи ќе се случи ќе видиш. :)
    Како што разбрав оваа ви бил прв обид за забременување не значи дека е и последен ,уживајте и се што треба ќе се случи.
    Ти посакувам среќа :*

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.993
    Затоа и реков, ги обвинувам родителите. Тие се виновниците за тоа што децата не се информирани. А тие родители што ги спомнуваш и што вака реагираат на поставено прашање најчесто се и самите недоволно информирани ;)

На sesilija и Daleron им се допаѓа ова.
  15. Nina123-a

Nina123-a Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Знам дека веќе сум досадна што ве напнав со прашањава, но ке прашам уште нешто... Секогаш пред да и дојде имала бело прање, сега за неколку дена доколку не е бремена треба да и дојде и пак има бело прање и ретки болки во стомакот.. Дали можеби е од преголем стрес или ? Ќе може ли некој да ми објасни? :)

16. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Белото прање пред да добие менструација и ретките болки во стомакот се поради хормоналните промени што настануваат пред да дојде менструацијата,а не поради бременост,така што нема место за паника.

17. Nina123-a

Nina123-a Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам мнооогу :*

18. sanji4kamwa

sanji4kamwa Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски, нова сум на форумов:) Ве молам да ми дадете ваше мислење. На 7 ми овој месец, јас и мојот дечко се обидевме да имаме односи прв пат, инаку јас сум невина. Ми беше страв и сосема малце влезе само главчето. Тој престана веднаш откако му реков. Потоа имавме петинг и тој ми сврши на мојата половина, а спермата се лизна и влезе во процепот на задникот и оттука појде надолу кај вагината. За 5 дена треба да ми дојди а 3 дена имав гасови, подујан стомак и јаки болки кај јајниците. Паничарка сум, дали сум трудна? Ве молам за совет!

19. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Не си трудна секако дека не ... за да си трудна треба да сврши во тебе во вагината ... така да според мене нема шанси да си трудна

20. sanji4kamwa

sanji4kamwa Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1

Сакав да се напијам Норлево
    одма наредната ден, ама страв ме фати некако:) А на друг форум читав дека и свршил на вагина и останала бремена без никаков симптом, па како што сум паничарка...:(