1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Верувај ми ако се остануваше така трудна сите ќе бевме не плаши се немаш потреба да пиеш норлево .. сепак тоа е мое мислење :)

На anabanana1922 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sanji4kamwa

sanji4kamwa Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Фала многу! :*

На JustBeYou му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.823
    Допаѓања:
    88.751
    Не пиј норлево немаш никаква потреба за него,ако се напиеш ќе си го пореметиш циклусот...
    Ти предлагам да причиташ и да истражуваш малку повеќе за забременувањето и како и кога можеш да посегнеш по норлево :)

4. sanji4kamwa

sanji4kamwa Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ама тоа беше другата ден на 8ми не се напијав. Паники ме фаќа да не ми има од спермата навлезено внатре :(

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Требаше да добијам уште н 18 а сега сме 22...
    Градите ме болат ненормално дури и пупките ми се многу ипапчени на надвор и ми се потмнети од порано...
    пред некој ден во сон ме разбуди јака болка ниско во стомакот и од време на време осеќам како некои грчеви и мала болка во јајниците.Можеби премногу брзам направив неколку теста и илегоа негативни или можеби затоа што не ги правев на мокрача...Ги имам сите симптоми на бременост и замор и посег по храна и се...
    од првиот незаштитен однос поминаа 7 дена од 2риот 3 и од третиот одно 4 дена...што мислите

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Нема што ние да мислиме, направи си тест преку крв и ќе знаеш со сигурност.

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    После колку дена од односот може да се познае преку крв ?

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    http://mk.wikipedia.org/wiki/Бременост

Бременоста може да биде откриена со помош на различни тестови за бременост со кои се препознаваат хормоните создадени од страна на новоформираната плацента. Со клиничките тестови преку крв и урина, бременоста може да се открие веднаш по имплантацијата, односно од 6 до 8 дена по оплодувањето. Тестовите за откривање бременост преку крвта се далеку поточни од оние за откривање бременост преку урина.

Мое мислење е да почекаш уште некој ден па да правиш тестирање, и речиси сум сигурна дека не си бремена.

На galapce и Waka-waka им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.272
    Де бе луѓе, ве читам Норлеви си земате како бомбончиња. (facepalm) Секој месец Норлево.... тоа не е контрацепција, па на секое да си ги голтате.
    Се знае... кондом, анти-беби пилули, има триста начини. Ајде сега, после секој секс во животот Норлеово ќе земаме, за секој случај.
    Ако се плашите од бременост а притоа не сакате да користите кондоми, апстинирајте!!! Се лизнала сперма кај аналниот отвор, и ај сега Норлево. Се триеле, ќе пиеме Норлево. Подвлегол пенисот 1 сантим внатре - Норлево!!! Ќе си пореметите и хормони и циклуси и се уште на 14-15 години, ц ц ц.

Значи.... за Норлево АКО и само АКО сврши во вас во плодни денови. Ама ако сврши ВНАТРЕ- без никаква заштита. Не предсемена течност, не прсти, не ако сврши на стомак, или на стол или на тепих.... А за плодни денови барем ако не друго инсталирајте си апликација ќе ви покажува од прилика. Ако сакате да се сексате превземете си одговорности малку, не Норлево на секое и решен проблем!!!

Последна измена: 22 јануари 2015
    На Annath, WORRIED.BT, molikaMk и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Нана жити се, после неколку дена од незаштитен однос ти ги имаш сите симптоми на бременост кои често ги нема ни првиот месец не пак недела. Може веќе почна и да клоца нешто внатре?

На BabyD0ll, WORRIED.BT, molikaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.252
    Допаѓања:
    284.278
    Мислам дека е тоа типичната почетна еуфорија...дај боже одма да се фати.
    Најчесто таа еуфорија потоа преминува во измачување и солзи поради опседнатоста со истата, барањето и пронаоѓање на милион симптоми, и евентуален негативен резулатат.

Според мене почекај, рано е. И на жалост ми стои како да не си бремена.

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.272
    @Nana19 , јас според тоа што прочитав, сте ги утнале плодните денови сроз. И нормално е првиот месец од пробување да си мислиш дека си бремена и да бараш симптоми. Тие симптоми уствари си ги имала секогаш само не си придавала значение (прогестеронот дава такви симптоми)... или е сугестивно. Опушти се, оти ако почнеш вака уште од првиот месец, што ќе биде понатаму?
    Од прва ретко кај кој фаќа, и дај Боже брзо да си останеш бремена, ама едноставно очекувај дека може да ве фати и 4-5-6 месеци па и повеќе. Само опушти се, и гледај читни малку повеќе инфо за овулацијата, кога е и како се открива, ако сакаш да успеете побрзо.
    Поздрав и ти испраќам многу среќа.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    10.928
    не си бремена имаш проблем со јајниците ама ти пак оди на доктор никоја од нас неможе точно да знае :mm:

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Сега добив кафеав исцедок...Мислам дека ке добијам секогаш пред да добијам имам таков исцедок па ке видиме...Благодарам а сите

15. EMILJUBOV

EMILJUBOV Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nekoe vreme razmisluvam kako da go postavam slednoto prasanje. So deckoto nemame vaginalen odnos, uste od samiot pocetok na vrskata odlucivme toa da go ostavime za vo brak. No seto toa NEKAKO go nadminuvame so trienje. Vsusnost negoviot penis se trie od mojata vagina i nekogas se slucuva toj da svrsi tamu. Dali postoi nekakva opasnost od bremenost ? Dodeka se slucuva toa i jas mnogu se navlaznuvam i postojano si postavuvam edno isto prasanje DALI NA TOJ NACIN MOZE DA DOJDE DO BREMENOST odnosno od samata moja vlaznost spermata da vlezi vo kanalot ! . Mnogu vi blagodaram

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Добро е штом сте одлучиле да чувате невиност до брак. Не може да останеш бремена.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  17. barbara-13

barbara-13 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Здраво,
    Пред една недела имав незаштитен секс и не сум сигурна дали го извади на време. Тој вели да, но мене нешто ме "јади" од внатре. Па сакам да прашам, дали доколку направам тест може да покаже (не дај боже) дека сум бремена?

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    6.155
    Добро бе до кога вакви прашања:@:drunk:

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    ^ Во последно време кога и да ја читам темава, многу се смеам.
    Некогаш криво ми паѓа што се смеам на туѓа "мака" ама просто неможам да се изначудам колку се необразовани, во најмала рака не знаат како се останува бремена.
    Незнам што да кажам а да не бидам иронична.

На ...adri19, Nausicaa и t-sweet им се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    10.928
    не си бремена но за да ти се смири совест направи си тест:)

На barbara-13 му/ѝ се допаѓа ова.