Верувај ми ако се остануваше така трудна сите ќе бевме не плаши се немаш потреба да пиеш норлево .. сепак тоа е мое мислење
Не пиј норлево немаш никаква потреба за него,ако се напиеш ќе си го пореметиш циклусот... Ти предлагам да причиташ и да истражуваш малку повеќе за забременувањето и како и кога можеш да посегнеш по норлево
Ама тоа беше другата ден на 8ми не се напијав. Паники ме фаќа да не ми има од спермата навлезено внатре
Требаше да добијам уште н 18 а сега сме 22... Градите ме болат ненормално дури и пупките ми се многу ипапчени на надвор и ми се потмнети од порано... пред некој ден во сон ме разбуди јака болка ниско во стомакот и од време на време осеќам како некои грчеви и мала болка во јајниците.Можеби премногу брзам направив неколку теста и илегоа негативни или можеби затоа што не ги правев на мокрача...Ги имам сите симптоми на бременост и замор и посег по храна и се... од првиот незаштитен однос поминаа 7 дена од 2риот 3 и од третиот одно 4 дена...што мислите
http://mk.wikipedia.org/wiki/Бременост Бременоста може да биде откриена со помош на различни тестови за бременост со кои се препознаваат хормоните создадени од страна на новоформираната плацента. Со клиничките тестови преку крв и урина, бременоста може да се открие веднаш по имплантацијата, односно од 6 до 8 дена по оплодувањето. Тестовите за откривање бременост преку крвта се далеку поточни од оние за откривање бременост преку урина. Мое мислење е да почекаш уште некој ден па да правиш тестирање, и речиси сум сигурна дека не си бремена.
Де бе луѓе, ве читам Норлеви си земате како бомбончиња. Секој месец Норлево.... тоа не е контрацепција, па на секое да си ги голтате. Се знае... кондом, анти-беби пилули, има триста начини. Ајде сега, после секој секс во животот Норлеово ќе земаме, за секој случај. Ако се плашите од бременост а притоа не сакате да користите кондоми, апстинирајте!!! Се лизнала сперма кај аналниот отвор, и ај сега Норлево. Се триеле, ќе пиеме Норлево. Подвлегол пенисот 1 сантим внатре - Норлево!!! Ќе си пореметите и хормони и циклуси и се уште на 14-15 години, ц ц ц. Значи.... за Норлево АКО и само АКО сврши во вас во плодни денови. Ама ако сврши ВНАТРЕ- без никаква заштита. Не предсемена течност, не прсти, не ако сврши на стомак, или на стол или на тепих.... А за плодни денови барем ако не друго инсталирајте си апликација ќе ви покажува од прилика. Ако сакате да се сексате превземете си одговорности малку, не Норлево на секое и решен проблем!!!
Нана жити се, после неколку дена од незаштитен однос ти ги имаш сите симптоми на бременост кои често ги нема ни првиот месец не пак недела. Може веќе почна и да клоца нешто внатре?
Мислам дека е тоа типичната почетна еуфорија...дај боже одма да се фати. Најчесто таа еуфорија потоа преминува во измачување и солзи поради опседнатоста со истата, барањето и пронаоѓање на милион симптоми, и евентуален негативен резулатат. Според мене почекај, рано е. И на жалост ми стои како да не си бремена.
@Nana19 , јас според тоа што прочитав, сте ги утнале плодните денови сроз. И нормално е првиот месец од пробување да си мислиш дека си бремена и да бараш симптоми. Тие симптоми уствари си ги имала секогаш само не си придавала значение (прогестеронот дава такви симптоми)... или е сугестивно. Опушти се, оти ако почнеш вака уште од првиот месец, што ќе биде понатаму? Од прва ретко кај кој фаќа, и дај Боже брзо да си останеш бремена, ама едноставно очекувај дека може да ве фати и 4-5-6 месеци па и повеќе. Само опушти се, и гледај читни малку повеќе инфо за овулацијата, кога е и како се открива, ако сакаш да успеете побрзо. Поздрав и ти испраќам многу среќа.
Сега добив кафеав исцедок...Мислам дека ке добијам секогаш пред да добијам имам таков исцедок па ке видиме...Благодарам а сите
Zdravo nekoe vreme razmisluvam kako da go postavam slednoto prasanje. So deckoto nemame vaginalen odnos, uste od samiot pocetok na vrskata odlucivme toa da go ostavime za vo brak. No seto toa NEKAKO go nadminuvame so trienje. Vsusnost negoviot penis se trie od mojata vagina i nekogas se slucuva toj da svrsi tamu. Dali postoi nekakva opasnost od bremenost ? Dodeka se slucuva toa i jas mnogu se navlaznuvam i postojano si postavuvam edno isto prasanje DALI NA TOJ NACIN MOZE DA DOJDE DO BREMENOST odnosno od samata moja vlaznost spermata da vlezi vo kanalot ! . Mnogu vi blagodaram
Здраво, Пред една недела имав незаштитен секс и не сум сигурна дали го извади на време. Тој вели да, но мене нешто ме "јади" од внатре. Па сакам да прашам, дали доколку направам тест може да покаже (не дај боже) дека сум бремена?
^ Во последно време кога и да ја читам темава, многу се смеам. Некогаш криво ми паѓа што се смеам на туѓа "мака" ама просто неможам да се изначудам колку се необразовани, во најмала рака не знаат како се останува бремена. Незнам што да кажам а да не бидам иронична.