Јас се извинувам ама НЕ СЕ ЕБЕТЕ ако го употребувате тој збор НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА СУМ БРЕМЕНА... Можете да пишете се надевам дека сега за сега не сум спремна или немам услови... И СЕ ДОДЕКА НЕМАТЕ УСЛОВИ ИЛИ СТЕ ПРЕМНОГУ МЛАДИ ЗА ДЕЦА ИЛИ ПАРТНЕРОТ ВИЕ САМО ЗА СЕКС КОРИСТЕТЕ СИ ЗАШТИТА,,,,, додека молите бога да не сте трудни некој го моли да е...
Јас тука не го поставив прашањето за да вие ми кажувате што треба да правам. Го поставив за да добијам одговор. Или ако ви пречат ваквите прашања, не мора ни да следите што пишуваат тие што навистина сакаат да добијат некаков одговор. Сепак фала на одговорите
znaes kako se vika ova tvoeto...em suto em bode! a kakov odgovor sakas da dobies ?napij se norlevo? e pa poveli napij se!namesto kondom posle sekoj odnos nezastiten ,sekako pij po edno norlevo.. samo eden den koga ke posakas da imas dete pomisli kolku si igrala so zdravjeto i hormonite.... WHAT GOES AROUND COMES AROUND!( ako znaes angliski)
@barbara-13, дечко ти знае дали го извадил на време или не. Ако имаш причина да се сомневаш дека намерно свршил во тебе за да те затрудни (филмски звучи, знам), помината е недела дена и касно е за апче и се што можеш да направиш е да се надеваш дека не си бремена. Но ако му веруваш на дечко ти и тој ти вика дека е сигурен дека свршил надвор, нема причина за загриженост. Е сега, важно е колку дечко ти е сексуално искусен за да може да се исконтролира во тие моменти на најголемо задоволство. Ако нема некое поголемо искуство, јас би ти препорачала уште некое време да терате со кондом.
Женски,имам проблем,па сакам мислење од вас,вака во петокот имавме со дечко ми незаштитен однос,тој сврши во мене,ама на половина го извади,а сега на 31 во сабота треба да ми дојде,што да правам?можно е да сум бремена?
Можно е. Почекај да видиш дали ќе добиеш, ако ти касни тогаш направи си тест, зошто шанситеза бременост се високи штом свршил во тебе, без разлика на тоа дека на половина го извадил. Среќно
Zdravo, imavme nezashtiten odnos so dechko mi i ne svrshi vo mene, no go izvadi vo posleden moment. Dobiv toj mesec na datumot shto trebashe i imav edna nedela, no ne mnogu obilno kako nekogash, tuku normalno. Ovoj mesec mi docni 2-3 dena. Ima nekakvi shansi za bremenost? Vi blagodaram mnogu devojki. Pozdrav.
Izvinete nova sum ovde i imam 17 godini. Za prv pat pred 2 nedeli imav odnosi so deckoto so kogo idam dolgo vreme i bidejki i na dvajcata ni bese prv pat i dvajcata neiskusni strav mi e da ne bidnalo nesto zatoa sto trebase da mi dojde menstruacija pred 2 dena a seuste ne mi doslo.. Od kade da kupam test za bremenost ili kako bi mozela da posetam ginekolog? dali treba da se javam negde i kolku se plakja
Девојки да ве прашам дали е можно да сум бремена ако не сум скината а дечко ми ми сврши само на гаќи а еднаш таа предсемена течност блиску до вагината но не навлегувал внатре? Нова сум иначе..
од аптека можиш да купиш... а гинеколог ке избереш кај кој сакаш да одиш, ке си закажиш и ке отидиш, ке го пишеш за матичен, а за наплакање се плака некоја минимална сума за преглед
a sakam isto da prasam dali se bara licna karta na ginekolog zatoa sto jas imam 17 godini i nema da mozam da dadam isto taka deneska otidov vo apteka da kupam test za bremenost i mi rece deka bez licna karta nemoze da mi dade, sto da pravam?
На гинеколог се бара електронска здравствена легитимација затоа што таму пишува за матичниот број што е ист и на личната карта,така што не е задолжителна личната карта таму.А,ако е полнолетен дечко ти,појди со него,па тој нека ја покаже неговата лична карта бидејќи ти си малолетна.
Некој во кој имаш доверба со лична карта нека ти купи тест, поедноставно е од гинеколог бидејќи гинекологот кај кој што ќе одиш ќе се заведе за матичен да ти биде. На приватно ако одиш скапо е, ако можеш да си дозволиш појди на приватен.