Пред една недела имавме секс со дечкото со кондом но се скина ама не знаевме кога го извади видовме дека е скинат, би сакала да знам дали е можно да сум бремена
дали сврши внатре, ако свршил внатре постојат можности да си бремена но ако не свршил шансите се сведени што би се рекло испод нула
постојат многу фактори од кои зависи дали можеш да останеш бремена дали помеѓу првата и втората партија тој беше да уринира и колку време помина сепак има останато сперматозоиди во каналот кои лесно би се пренеле внатре, и би настанало оплодување сепак во кои денови беше ти плодни/неплодни најубаво направи си тест доколку ти доцни и ке си видиш
неплоден ден ти бил мислам дека нема потреба да се грижиш тест можеш да направиш до 2 недели најкасно после ризичниот однос или ако ти доцни најубаво ке видиш дали има нешто или не но мислам дека нема што да се грижиш
Za site sto se oslonuvat na plodni -neplodni denovi, NEMOJTE jas sum ostanata bremena 1 den posle menzis, ne planiravme so mm no se sluci i si go rodiv nikogash ne pravevme eksperimenti ni kako decko i devojka nitu pak sega, sekogash so zastita i nadvor, devojki nemojte da eksperimentirate i da slusate prikazni od drugarki, sekoj organizam e razlicen a podobra zastita- pomirna sovest....miren son...
Девојки требаше да добијам на 15 ти, тој ден на работа ме фати болка во левиот бубрег па одма се напив спасмекс форте. И еве 28ми е јас сеуште немам добиено. Со дечко ми одиме скоро 6 години и досега немаме направено никаква бељја. Секогаш свршува надвор од мене. Е сега муабетот ми е можно ли е од што e јак спасмексот да ми е спречена менструацијата или пак од премногу стрес бидејки овој месец ми беше катастрофално стресен. Значи дечко ми нема свршено во мене. Освен ако може да се забремени од предсемената течност? А ако беше така мислам дека за овие 6 години ке родев 6 деца Инаку градите ужасно ме болат а ги имам и истите грчеви во стомакот исто како пред добивање, немам апетит како што обично имам пред добивање. Имам редовна менструација со некои исклучоци, на пр. кога променувам клима, кога имам стресни ситуации и тн.
@Responsible ете сама го имаш одговорот во последната реченица. Штом ти бил стресен месецот, веројатно е до тоа. Спазмексот не е толку јак и колку што знам не влијае на циклусот.
Здраво девојки, ми доцни менструацијата веке 4 дена, пред некое време имав незаштитен однос, поточно првите неколку пати со кондом па на крајот без заштита. Веќе цела недела ме болат градите и стомакот како и пред да ми дојде, а и имам бел исцедок мислам дека е бело прање. Денеска направив тест Sure Chect но го направив попладнина пошто писувасе во секое време дека е точен и беше негативен. И дечко ми не сврши во мене. Па уште сум под стрес зосто ми доцни. Има ли шанси да сум бремена?
Skoro sekogas imame so kondom...mnogu retko bez...i nema nikogas svrseno vo mene..se plasam od predsemenata tecnost.znaci pred dve nedeli odprilika mi tecese krv mnogu malku duri i nezabelezitelno dva tri dena...si ponisliv deka e od lekarstvata zasto bev nolna i bez na inekciii antibiotici 10tina dena... togas ne ispaniciv bidejki bese rano z menstruacija no eve vekje sedmi den dojde..a se plasam da napravam test...sum pravela i predhodno ama togasod paranoja najverojatno sega sum najseriozno zagrizena...
Чао.Имам озбилна врска веке 3 години и досега сум немала ваков проблем со таблети контрацепции и тн и тн.Со дечкоми имаме незаштитени односи веке долго време и сега напраивме една збрка хахаха .Решивме дапробаме со кондом за да видиме какво е чуството поточно јас да видам пошто ми е прв и немав пробано со кондом.Од радозналост пробавме со пробавме кога заврши и го извади некако ми беше као изместен некако незнам и се си милам да се нема подместено па нешто појдено внатре...не ми касни ми доага на 5ти ама осекам некако гасови во стомахот не да ми е прв пат да ги осекам но сега ми е некако се чудно..и забекежав зголемено бело пранње и бучење на цревата..мајками вели да не паничам дека сум измрзнета и затоа е сето тоа..немам гадење или главоболки ни пак темпертура само тоа гасовите и белото пранње ама пошто си ја имам мувата на капата..дај имал некој некое искуство со такви симптоми да ми олесни малце да мозам да одам да полагам хахахахха.И извинете за греските во писување лап топот не ми подрзува некој букви пошо сум во словенија и имат некои нивни словенски букви со не наместо насите и тн и тн...Лека нооок )))))))))
Здраво девојки ми треба помош од вас (поискусните) Дали постои шанса да сум бремена од незаштитен однос(сврши надвор). Инаку пијам таблети Јасмин и почнав со турата на таблетите на 8ми јануар и тогаш имав и незаштитен. Првата тура беше со кондом а втората без. Добив на 4ти јануари и сега веќе ми е втор ден од недела со пауза,треба да добијам. Не ме болат градите,се осеќам подувано,како да имам грчеви и болка понекогаш на јајниците,имав главоболка пред некој ден и одам сега почесто по wc. Ова некогаш ми се случува и пред да добијам па ако знае и ако сака некој нека ми даде совет. инаку цели две год ги пијам јасмин. фала ви однапред