1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. srcuska5

srcuska5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Пред една недела имавме секс со дечкото со кондом но се скина ама не знаевме кога го извади видовме дека е скинат, би сакала да знам дали е можно да сум бремена :)

2. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    дали сврши внатре, ако свршил внатре постојат можности да си бремена но ако не свршил шансите се сведени што би се рекло испод нула

3. srcuska5

srcuska5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Не пред да сврши го извади но пред тоа имаше свршено надвор и го замена кондомот

4. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    постојат многу фактори од кои зависи дали можеш да останеш бремена дали помеѓу првата и втората партија тој беше да уринира и колку време помина сепак има останато сперматозоиди во каналот кои лесно би се пренеле внатре, и би настанало оплодување сепак во кои денови беше ти плодни/неплодни најубаво направи си тест доколку ти доцни и ке си видиш

5. srcuska5

srcuska5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Во неплодни денови бев истиот ден ми заврши и не беше да уринира

6. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    неплоден ден ти бил мислам дека нема потреба да се грижиш тест можеш да направиш до 2 недели најкасно после ризичниот однос или ако ти доцни најубаво ке видиш дали има нешто или не но мислам дека нема што да се грижиш

7. srcuska5

srcuska5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Фала :)

На deckoto му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Za site sto se oslonuvat na plodni -neplodni denovi, NEMOJTE jas sum ostanata bremena 1 den posle menzis, ne planiravme so mm no se sluci i si go rodiv :D nikogash ne pravevme eksperimenti ni kako decko i devojka nitu pak sega, sekogash so zastita i nadvor, devojki nemojte da eksperimentirate i da slusate prikazni od drugarki, sekoj organizam e razlicen a podobra zastita- pomirna sovest....miren son...

На zekzeki и srcuska5 им се допаѓа ова.
  9. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Девојки требаше да добијам на 15 ти, тој ден на работа ме фати болка во левиот бубрег па одма се напив спасмекс форте. И еве 28ми е јас сеуште немам добиено. Со дечко ми одиме скоро 6 години и досега немаме направено никаква бељја. Секогаш свршува надвор од мене.
    Е сега муабетот ми е можно ли е од што e јак спасмексот да ми е спречена менструацијата или пак од премногу стрес бидејки овој месец ми беше катастрофално стресен. Значи дечко ми нема свршено во мене. Освен ако може да се забремени од предсемената течност? А ако беше така мислам дека за овие 6 години ке родев 6 деца ;)
    Инаку градите ужасно ме болат а ги имам и истите грчеви во стомакот исто како пред добивање, немам апетит како што обично имам пред добивање.
    Имам редовна менструација со некои исклучоци, на пр. кога променувам клима, кога имам стресни ситуации и тн.

10. basketball9696

basketball9696 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    19 godini uste malku... i mi docni 6 dena tocno denes e 6ti den....sto da pravammmmm :(

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Оди во аптека и купи си тест за бременост.

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    @Responsible ете сама го имаш одговорот во последната реченица. Штом ти бил стресен месецот, веројатно е до тоа.
    Спазмексот не е толку јак и колку што знам не влијае на циклусот.

13. natly

natly Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ми доцни менструацијата веке 4 дена, пред некое време имав незаштитен однос, поточно првите неколку пати со кондом па на крајот без заштита. Веќе цела недела ме болат градите и стомакот како и пред да ми дојде, а и имам бел исцедок мислам дека е бело прање. Денеска направив тест Sure Chect но го направив попладнина пошто писувасе во секое време дека е точен и беше негативен. И дечко ми не сврши во мене. Па уште сум под стрес зосто ми доцни. Има ли шанси да сум бремена?

14. basketball9696

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    SEGA mi docni 6 dena..tocno 6tiot e denes...sto da pravam...:(

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Купи си тест за бременост и кондоми за следниот пат.

16. basketball9696

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Skoro sekogas imame so kondom...mnogu retko bez...i nema nikogas svrseno vo mene..se plasam od predsemenata tecnost.znaci pred dve nedeli odprilika mi tecese krv mnogu malku duri i nezabelezitelno dva tri dena...si ponisliv deka e od lekarstvata zasto bev nolna i bez na inekciii antibiotici 10tina dena... togas ne ispaniciv bidejki bese rano z menstruacija no eve vekje sedmi den dojde..a se plasam da napravam test...sum pravela i predhodno ama togasod paranoja najverojatno sega sum najseriozno zagrizena...

17. srcuska5

srcuska5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    i mene mi se ima sluceno istovo ama seto toa bilo zaradi inekciite sto sum gi primala

18. basketball9696

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Daj boze da e toa.. mi dade malku nadez sega ..fala ti.

На srcuska5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cvetttce

cvetttce Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Чао.Имам озбилна врска веке 3 години и досега сум немала ваков проблем со таблети контрацепции и тн и тн.Со дечкоми имаме незаштитени односи веке долго време и сега напраивме една збрка хахаха .Решивме дапробаме со кондом за да видиме какво е чуството поточно јас да видам пошто ми е прв и немав пробано со кондом.Од радозналост пробавме со пробавме кога заврши и го извади некако ми беше као изместен некако незнам и се си милам да се нема подместено па нешто појдено внатре...не ми касни ми доага на 5ти ама осекам некако гасови во стомахот не да ми е прв пат да ги осекам но сега ми е некако се чудно..и забекежав зголемено бело пранње и бучење на цревата..мајками вели да не паничам дека сум измрзнета и затоа е сето тоа..немам гадење или главоболки ни пак темпертура само тоа гасовите и белото пранње ама пошто си ја имам мувата на капата..дај имал некој некое искуство со такви симптоми да ми олесни малце да мозам да одам да полагам хахахахха.И извинете за греските во писување лап топот не ми подрзува некој букви пошо сум во словенија и имат некои нивни словенски букви со не наместо насите и тн и тн...Лека нооок :))))))))))

20. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки ми треба помош од вас (поискусните) :)
    Дали постои шанса да сум бремена од незаштитен однос(сврши надвор). Инаку пијам таблети Јасмин и почнав со турата на таблетите на 8ми јануар и тогаш имав и незаштитен. Првата тура беше со кондом а втората без. Добив на 4ти јануари и сега веќе ми е втор ден од недела со пауза,треба да добијам. Не ме болат градите,се осеќам подувано,како да имам грчеви и болка понекогаш на јајниците,имав главоболка пред некој ден и одам сега почесто по wc. Ова некогаш ми се случува и пред да добијам па ако знае и ако сака некој нека ми даде совет. инаку цели две год ги пијам јасмин. фала ви однапред :)