1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Да ме извинеш ама ме насмеа со коментаров.
    Ти 3 години не си испаничила сега со кондом сте имале секс, па сега му ја мислиш. Ајде уживај си, нема врска. Збрките ти се дека вонсериски секс сте имале и затоа, не си трудна ;) .
    Еве каде е 5ти, ќе ти дојде, стрпи се малку :D.
    Лека ноќ и тебе :)

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јасминот се исто така контрацептивни таблетки, штом ги пиеш две години треба да го знаеш и тоа. Не си бремена грчевите, главоболката и подуеноста се затоа што деновиве треба да добиеш (нели паузата е 7 дена) јас ги пиев Јасминот 4 месеци и знам, и кај мене беше исто.

3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ако пиеш цели две години Јасмин без престан, тогаш би требало да знаеш дека си заштитена од несакана бременост и во 7те денови кога не ги пиеш апчињата! Прочитај го упатството внатре е се убаво објаснато.
    А иначе при користење на орална контрацепција, ризикот за бременост е многу многу мал скоро непостоечки (0.1%), иако дечкото ти свршува внатре!
    Само е потребно многу редовно и без заборавање да си ги пиеш апчињата. Најчесто бремени остануваат оние кои забораваат едно или повеќе апчиња.
    На кратко, не постои шанса да си бремена. :D
    Поздрав

4. andjela.p

andjela.p Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    Без гајле, сите сте трудни! :*:P

На black-angel, buba4e89 и DigY им се допаѓа ова.
  5. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Imam redoven ciklus do sega najmnogu mi ima docneto 3 denovi a eve sega mi docni 8 denovi so decko mi imame nezastiteni odnosi no nikogas ne svrsil vo mene pred 3 nedeli imavme odnos a na 22 trebase da dobijam, toj e siguren deka ne svrsil vo mene. Nemam simptomi deka ke mi dojde, samo imam zolto,kafeav iscedok koj i prethodno sum go imala i ovie denovi imam gasovi i zdriganje. Na polovinata mi e mnogu ladno nemozam da se stoplam dali e mozno i od toa da mi docni? Za test ke pocekam do vtornik, no postojano mislam na ovaa, cak ne spijam i nekolku noki bidejki planirame fax da zavrsime a ne uste sega deca :D bidejki ne se cuvstvuvame dovolno spremni. I koj test mislite deka e najtocen bidejki do sega ne sum imala potreba da koristam. Help feminki

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    32.977
    Јас мислам дека нема место за паника. :) Најточен тест Sure Check.

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Ако си пиела некои антибиотици периодов, ако си била настината, ако си менувала клима...има многу други причини зошто може да ти доцни, не е само бременоста причина.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Девојкиии хелпппп .... Со дечко ми последен пат имавме односи на 5 овој месец без кондом но не сврши во мене го извади 2-3 минути пред да сврши требаше да добијам на 21 но сеуште нема ништо загрижена сум поради тоа... немав никакви симптоми и сега пред 3-4 дена имам болки во грбот и во долниот дел во стомакот и градите ме болат но не многу...Дали е поради тоа што бев настината пиев некои апчиња и сеуте не сум како што треба променив клима скоро се вратив во македонија пред неполн месец незнам поради која причина ми се случува сето ова .... Ве молам не ме осудувајте .... :)

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    А да го прочиташе мислење над тебе пред да пишеш...

10. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Види вака премонгу сум загрижена за сето тоа шо ми се случува и не сум прочитала сакав да пишам за мојот проблем и потоа случајно видов дека и девојка го има истиот проблем како мене бидејки целта не ми беше да читам други мислења сакав само да прашам за некој совет што да правам и како...

11. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    веќе доста време ти доцни направи си тест и ќе си видиш барем ке знаеш на што си вака само ке се нервираш повеќе

12. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Vednas posle posledniot ciklus koj mi zavrsi na 26.12.14 piev tableti amoksiklav cela doza no ne mi se veruva deka od niv mi docni. No sepak non stop sum po patista vo ovie ladni denovi i togas koga gi piev amoksiklavot mi pomina grloto i nastinkata a eve sega kaslam nenormalno zeludnikot me boli duri koga se zakaslam, bubrezite nikogas ne sum si gi stoplila. I pokraj bubrezite sum imala pak a sega docni zatoa i me mava psihata i sonista pocnav da sonuvam so abortusi -.- psiha - sto poveke mislis poloso ti stanuva. Inaku ovoj mesec sum i so infekcii na vaginata, stavav krem i ja snema eve od denes pak, no mislam deka toa se dozi na sekojdnevnite vloski i iscedokot. Ke se toplam vikendov ako ne dojde ke kuuvam test :) Sepak bi blagodaram na odgovorite prebaruvav i na internet, no posle vasive odgovori pomirna sum i ke cekam dokaj vtornik .

13. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Така и јас мислам да земам тест па да видам на што сум ако не ќе морам за закажам преглед кај гиниколог па да видам што за понатаму...

На deckoto му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Lile_05, направи си тест колку да се смириш ама биди уверена дека не си бремена - штом не свршил во тебе нема од што да забремениш. Ете, и сама мислиш дека ти е од менувањето на клима, опушти се и ќе добиеш за некој ден :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Се надевам дека ќе добијам и се обидувам да се смирам ама ете не бидува дечко ми ми вели да не се секирам цело време ми кажува дека не свршил во мене ама јас некако неможам да бидам мирна иако знам дека 2 год имаме односи без кондом и секогаш го вади :D 2-3 мин пред да сврши....
    Ако не добијам до понеделник ќе земам тест .....
    Фала ви мнг на сите за одговорите

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    ете, сама кажа сега од што ти е. опушти се.ке ти дојде.

17. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    A dali cestoto mokrenje e nekakov znak ili ne?
    Prostate za latinicata od tel sum :)

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    145.752
    moze da e i za bremenost i za mentruacija...cesto mokram i pred ciklus...

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    241
    Здраво женски, со дечко ми имавме незаштитен однос на 9.12, но не сврши во мене. Добив на 23.12 и имав една недела и на 1.1 ми заврши. Сега овој месец немам добиено, пред некој ден имав нешто розево, мислев ќе добијам, но ништо... Значи ми доцни цела недела. Има ли простор за паника? Фала ви мн.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.166
    Допаѓања:
    76.088
    Posle 9.12 sakas da kazes ne si imala odnosi? Odnosno posle toa dobieno koe ti bilo normalno?