1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    241
    Не, тој студира во странство. После таа менструација не сум имала односи.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.167
    Допаѓања:
    76.090
    Epa ne si bremena cim si imala menstruacija a posle toa ne si imala odnosi. Moze kje dobies i ti se maci da ti dojde zatoa sto se nerviras nesto ili pak ako si piela antibiotici vo skoro...

3. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    241
    Немам пиено никакви апчиња, само малку се нервирам. :D А овде се изначитав не се и сешто, дека може да добиеш и кога си бремена, вака така..... Инаку ти благодарам за одговорот. :)

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.167
    Допаѓања:
    76.090
    Abe sekako deka ima zeni sto se bremeni a sto dobivaat. No ti vikas deka ne svrsil vo tebe deckoto i zatoa nema prostor za panika... Maz mi dva meseci vo mene svrsuvase pa tek vo tretiot mesec ostanav bremena :) Dokolku tolku mislis napravi si eden test da imas mirna glava, dokolku si bremena i onoj od 30 denari kje ti pokaze eheeee kolku ima pominato od 9.12 :)

На deckoto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    241
    Taka e! Ako ne dobijam do ponedelnik - ke napravam test koj ke izleze negativen! :D Fala ti mnogu i so lesno bremenosta. :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    може и да е настинка па затоа да мокриш. сепак мислам дека нема простор за сумња.

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ако ти дојде после незаштитениот однос, за тој конкретен пат не си бремена.
    Ако си имала и овај месец незаштитен секс, тоа е друга приказна. Преку еден месец не фаќа јас мислам. Можеби си под стрес, или пиеш антибиотици, настината си ... Сигурно има причина за каснењето на циклусот. Ако сакаш да си сигурна направи си тест и ќе ти олесни. :D

8. S.Marijaaa

S.Marijaaa Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Имавме однос на 23ти јануари, кондомот се искина, апчето го испив после 12часа. Ми беа неплодни денови и требаше да ми дојде на 29ти јануари. Ми дојде тачно на 29ти и ми траеше 3 дена(обично ми трае 4, па некогаш и 5). Дали има некакви шанси да сум бремена ?

9. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    241
    Fala tii! Inaku posle dobivanjeto ne sum imala odnosi. Znaci posle toa imam dobieno i ovoj mesec mi kasni. Inaku vcera i denes imam pomalku kafeno i me boli stomakot. Ne znam dali da napravam test utre... Inaku ovoj mesec imav pieno 2-3 C vit zaradi preladenost, a tie gi piev koga imav obilno i mi prekinuvase.

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.791
    Допаѓања:
    32.984
    Нема.

11. BaramOdgovor

BaramOdgovor Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Можно ли е да останам бремена ако дечко ми сврши во кондомот, после тоа само се забриша површно и по околу 2 саата имавме друга партија која ја почнавме без кондом оти заборавивме да ставиме :fubar::devil:, ама после ни текна, ставивме и сврши во него. Можно ли е да останам бремена ? Треба ли да се напијам апче за ден потоа ??

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Не.

13. Lela123

Lela123 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    117
    Девојки значи вака на 24 и 29 имав односи со дечко ми со кондом,кондомот се скина ама ми кажа дека не свршил во мене. Требаше да ми дојде на 26 јануари а сега сме 3 сеуште немам добиено, ме фаќа паника затоа што никогаш до сега не ми доцнело. Дали е можно да сум трудна или од некоја друга причина да ми доцни. Имам болки во долниот дел од стомакот и главата на моменти ме боли.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.167
    Допаѓања:
    76.090
    Breeee 10 dena ti docni i ne si napravila test? Pa napravi eden test majka mu stara za da imas mirna glava. Moze od sto se napinjas i nerviras ne dobivas. Baska ovoj period vremeto e najloso i najpromenlivo, mene ovoj period minatata godina mi kasnese cel mesec, a na ginekolog sve mi bese vo red... Doktorot samo kaza mnogu devojki se pozalile, no toa e poradi promena na klima. Napravi test kje ti pokaze sigurno, 10 dena cim ti kasni nema utka testot :)

15. effect

effect Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, на 09.01 редовно добив и на 22.01 за прв пат имав однос со дечко ми со кондом, а потоа и на 28.01 имавме однос исто со конддом не сврши во мене, туку надвор и во кондомот, а ни првиот ни вторниот пат не се скина или такви сл работи. Но, сега требаше на 05.02 да добијам, но еве немам добиено ми касни еден ден, а ме фаќа страшна паника. Навечер не спијам, се нервирам поради тоа, секакви мисли имам во глава шо ми минат и имав до пред една недела многу бело прање, пред неколку дена болки во градите, стомакот, осеќам подуеност, немам главоболки или болки во половината, само преку ден мокрам почесто. Дали ако правам тест кје биде точен или пак нема, за да се смирам малку ???? ОДнапред Ви благодарам

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ако не свршил во тебе и односите биле со кондом како мислиш дека си забременила?
    Не кревај непотребна паника и не си прави стрес на организмот. Не си бремена.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Не си бремена бидејќи 1.сте користеле кондом кој сама велиш дека не се скинал и 2.не свршил во тебе туку надвор. Ако ти било прв пат треба да знаеш дека по тој прв пат може циклусот да се поремети (да дојде порано или да закасни). Не грижи се, ќе ти дојди.

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    И крај краева, се работи само за еден ден. Може од што крева паники и се нервира, од тоа да и‘ доцни.

19. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    imavme odnos na 23 i prethodno na 17 sega i kasni veke 4ti den pravevme test za bremenost na 2 pati od 220 denari bea mislam pravevme prviot den od koga i kasnese menstruacijata eden i pokaza negativno a posle na 3ta den od koga i kasne t.e vcera i uste i nema dojdeno a testovite bea od tie koj sto ja utvrduvaat bremenosta osum dena od rizicniot odnos a pominaa dve nedeli ima li moznost za bremenost prethodno ka trebase da i dojde kaza deka se napila antibiotik t.e na 2ri..... so e rabotata

20. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Чим се негативни тестовите нема простор за паника, може да и касни и од стрес, од нервоза, од пиење антибиотици.

На coop1 му/ѝ се допаѓа ова.